Tek başıma tatile ya da 2 günlük gezilere gitmeyi çok istiyorum. Ancak tek başıma olmak ve kaybolma düşüncesi beni biraz korkutuyor. Gerçi internetim olduğu sürece haritada baka baka gezerim diye düşünüyorum. Arkadaşlarımla gezmeyi de çok severim ama canımın istediği gibi gezmek varken başkasına uyum sağlamak, ortayı bulmakla uğraşmak istemiyorum. Tek başına seyahat deneyimi olan var mı? Tavsiye eder misiniz?
Tek başıma seyahat etmek istiyorum ancak cesaret edemiyorum. Tek başına tatile çıkmak bana neler kazandırır?
Tek başına seyahat etmek için gerekli olan şartların en başında da cesaret geliyor ama.
Eğer yeterince cesaretin yoksa, maça 1-0 geride başlamış oluyorsun.
Para, zaman, bilgi, plan... Bunların hepsi cesarete bağlı olan faktörler. Dolayısı ile keyif alacağın bir solo seyahate çıkmak istersen, önce cesaretini topla ve kendini motive et.
Tek başına seyahat, küresel anlamda solo seyahat olarak tanımlanıyor. Özellikle Batı’da kadınlar bu seyahate daha fazla ilgi duymaya başladılar.
Bu eğilimi, erkek egemen bir toplumda özgürleşme hareketi olarak yorumlamak da mümkün. Yani solo seyahati tercih eden kadınlar maddi, manevi, her anlamda erkeğe bağımlı kalmayı reddetmiş oluyorlar.
Ortak ya da birlikte bir seyahate çıkıldığında, kadın yanındaki erkeğin aşırı ilgisine, korumacılığına, sahiplenmesine maruz kalıyor.
Bu erkek, ister arkadaş, ister sevgili, isterse eş olsun. Fark etmiyor.
Kadın seyahatte erkeğin tercihlerine, biraz da zoraki tavsiyelerine hatta yasaklamalarına uymaya mecbur gibi bir hava doğuyor.
Bence kendini hazırla ve solo seyahatlere başla.
Ama öncesinde bazı hazırlıklar yapmalısın.
Gideceğin yerleri çok dikkatle araştır ve buna göre seçim yap. O bölgelerin kültürünü, yaşam biçimlerini, kadınlarla ilgili haberleri araştır.
Herhangi bir tehlike karşısında, kime ulaşacağını, hangi kanalları kullanacağını önceden planla. Seyahat rotanı mutlaka birkaç arkadaşın ve elbette ailen ile paylaş.
Yanında mutlaka kendini savunacak bir sprey vb. bulundur.
Çevrene seni farklı tanıtabilecek beden dili hareketlerine dikkat et. Gideceğin bölgelerin, ülkelerin giyim kültürüne uyum sağlamaya çalış.
O bölgelerde, ülkelerde sağlık merkezleri, turist enformasyon noktaları, güvenlik merkezlerinin iletişim bilgilerini kaydet.
Telefonunun konum özelliği mutlaka çalışır durumda olsun. Yanında eğer mümkün ise iki tane yedek batarya götür.
Erkek egemen toplumda özgürleşmeymiş, boşa bak. Bir biz göremedik şu ataerkil toplumu. Erkek beyanı mı alınıyor, askerlik kadınlara mı zorunlu, işçi alımında erkeklere mi ayrıcalık tanınıyor, öğrenci burslarında erkeklere mi ayrıcalık yapılıyor, ağır işlerde kadınların çalışması mı zorunlu oluyor, nafakayı kadınlar mı ödüyor, aynı suçu işleyen erkek kadından daha mı az ceza alıyor, milletvekili olmak için erkekten mi daha az ücret isteniyor, kolaylıklar tanınıyor? Hayır hepsinin tam tersi mevcut. Türkiye ataerkil değil, anaerkilliğe daha yakın bir ülkedir..!
Dünya üzerinde anaerkil toplumlarda mevcut. Bir onlara bakın bir de ataerkil toplumlara. Hangisine daha yakınız kendiniz analiz edin.. Her konuda erkek egemen toplu demeseniz olmaz..
Ben hiç başkalarıyla tatile, kampa veya günü birlik geziye gitmedim. Karadeniz turu ve Ege turunu tek başıma yaptım ve dünyanın en güzel deneyimleriydi. Kimsenin fikrini umursamadan sıkıldım gidelim veya kalk gezelim demesinden uzak tam anlamıyla ne istiyorsam onu yaptım. En güzel Özgür olduğunuzu hissediyorsunuz. Kendi başınıza hareket ettiğiniz için sorumluluk bilinciniz güçleniyor, normalde yapamadığınız işleri tatilde tek başınıza kaldığınız için yapabiliyorsunuz. Kesinlikle her yönüyle artı olacak bir kar olur bence
@muerkan mesela çok alakasız bir yerde bir mağara görüp birkaç saat yürüyerek oraya gittim. Normalde yanımda birisi olsa yürünür mü oraya kadar diyebiliyor. Navigasyon kullanmadan Ege’yi tabelalara bakarak canım neresine isterse o anda karar verip gezdim bunlar sadede tekken yapılabilir şeyler
Tek başıma arabaya atlayıp, yola çıkmadan önce markete uğrayıp yan koltuğa yiyecek doldururum. Sonra müziğimi açarım hem söylerim hem dinlerim hem de yol alırım, en güzel terapi yöntemidir bu benim için ve kesinlikle tavsiye ederim, insanın kendisini bulmasına vesile oluyor, özgüvenin, huzurun geliyor...
Herkes 2 3 arkadaşla gitmenin daha iyi olduğunu söyler ama ben buna katılmam.. Tek başına olmak sana büyük bir zevk verir ve seni olgunlaştırır. Özgüvenin artar..
Herhangi bir sorunu tek başına çözecek olmak ilk başta kaygı verse de sorunun üstesinden gelince alınan zevk tarif edilemez..
Üst üste yapılınca sıkıcı oluyor. Bazı şehirlere özel biriyle gitmeyi daha çok istiyorsun. Ama yoksa beklemek gereksiz. Barselona, Madrid, Toledo, Belgrade, Roma, Miami, Bükreş, Londra tek başıma gidip gezip geldiğim yerler.
Geçen sene 2 Şubat’ta Barselona dönüşüyle ve sonrasında pandemi ile 2020’de bitirdim bu alışkanlığı. Ama bu yıl her şey yolunda giderse New York, California ve Florida veya Texas planım var.
Tek başına gezmek konusuna gelince. Avrupa’da kaybolmazsın. Kaybolsan da bir şey olmaz. Ayrıca zaten telefonlarda kaybolmamak için her türlü olanak var. Kendine göre kimseye bağımlı olmadan gezmek gayet keyifli. Bence yapmak istiyorsan hiç durma yap.
stres altında beyin inanılmaz pratik çalışıyor. Mesela dil konusunda zorlanacağını düşünüyorsan, düşünme. İş başa düşünce konuşacaksın. Güzel bir program için trip advisor gibi programları kullan.
ayrıca çoğu büyük avrupa şehrinde bahşişle çalışan free tourlar oluyor. Onlara katılıp kafa dengi arkadaş bile bulabilirsin veya tek başına devam ederek özgürce bir şehri tanımış olursun. Tavsiye ederim. Ama aynı şehirde 3 gün tek kalırsan sıkıcı olabilir. Maks 3 günlük geziler ve sonra başka şehire geçiş tavsiye ederim.
Bence tek başına tatile gitmek güzel ama daha da güzeli sevdiğin insanla gitmek ama tek başına da güzel oluyor kafana göre istediğin yerde duruyor istediğin yere gidiyorsun istediğin gibi zaman sorunun olmadan istediğin şeyi yapabilme özgürlüğün var yanındakinin buna uyum sağlayıp sağlayamama durumu da var o yüzden tek başına daha güzel herşey kafana göre son ses arabaya atla dilediğince bağıra çağıra şarkı söyle istediğin gibi ye iç osur 😂 anlıyacağın yeni yerler keşfet istediğin yere çık gir gör gez belki yeni kişiler yeni şeyler tanır öğrenirsin tavsiye ederim...
4 ülke gezdim tek başıma. Güzel bir tecrübeydi. İstediğin yere gidip istediğin kadar kalabiliyorsun çok özgürsün yenilikler keşfediyorsun. Tek sıkıntısı muhabbet edicek insan arıyorsun bir süre sonra. O yüzden TRdeki arkadaşlarımı arayıp darlardım hep.
Neymiş o dır dır dır kafanı dinlersin işte. Ne de güzel olur sıkıntılarını atarsın şöyle bir. Ben ce iyi olurdu. Ama Ailesiz de sessiz sakin olurdu. Ailemiz bizim için çok değerli. Öpün annenizin babanızın o tatlı tontiş yanaklarından ve hep sizin için çabaladığını da göz ardı etmeyin.
Eskiden çok severek yapardım. Kaybolma korkusu mu? Hayır ben kaybolmaktan korkmadım hiç, kaybolmayı seviyordum, bana bir çok yeri keşfetmemde yardımcı oldu bu kaybolma durumu. Korktuğum durumlar ise bilmediğim bir şehirde veya yerde bilmediğim insanlar önümü keserse paramı çalmak isterse veya silah falan çekerse vs. Korkularım oldu. Onun için de hiç bir zaman bıçaksız muckasız gezmedim. Yine de özlediğim aktivitelerden.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ya insanlar yurtdışından ülkemize geliyor sıfır dil ile biz onların dertlerini dinleyip cevap veremiyorum diye Ecis bucus oluyoruz Türkler olarak niye böyleyiz ya kendi ülkende de gezemiyorsan cesaret edemiyorsan yani yuh diyorum bu kadar da olma neyine kaybolucaksin internetin olmasa bile sor sorustur öğren
Ben tek vesayeti aşan hiç bir yere tek gidem korkarim haklısın korkunda bence gitme nolur nolmaz. Hırsızı var manyağı var sapığı var Allah muhafaza kaçırırlar bişey yaparlar. Organ mafyası falan yok yok gitme.
Üniversite dönemimde tek başıma WAT yapmış biri olarak söylüyorum; asla çekinebileceğin bir şey yok. Aksine tek başına yaşamayı ve kendi güvenliğini sağlayabilmen, öğrenebilmen için çok iyi bir fırsat.
Artık o kadar korkunç şeyler yaşanıyor ki canavarca hislere sahip birçok insan var aramızda. Birçok korkunç haberle karşılaşıyoruz her gün. Bu şartlar içinde tek başına olmak beni ürkütüyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Su siralrda Corona var ama dikkat etmek lazim para caldirma konusu olsun taciz tecavüz olsun kimsende olmaynca daha zor
Öncelikle cesaret kazandırır. Tek başına iken verilen kararlar yenilen yemekler konaklanilacak yerler tamamiyle senin tercihlerin olacağından kafan daha rahat olacak ve harcamalarını ona göre yapmış olacaksın yani maddi açıdan da kazançlı olacaksın. Ha tabi bir de yiyeceğin bütün haltlari sadece sen bileceksin. Bence sakın kaçırma bu fırsatı.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Yo ben her şeyi yalnız başına yaparım ve çok da severim Yalnız başına tatile gitmek gayet güzel bi şey benim için
Tek başına olmayap gezerek ogrenebilecegin bircok şey oldugu gibi tek basinada cok swy ogrenebilirsin ozellikle boyle konulara cesaret edemiyorum diyorsan kazanacagin birseyler var demektir
Ben bir gece düşünmüştüm sabah kalktigim gibi cantami alıp gitmistim arabaya bindim 1 ay gelmedim çok eğlenceli oluyo macera falan efsane geliyo bence denemelisin
@muerkan Kanka kıza ayıp olmasın diye biraz kibarlaştırdım :D Bizim burası tam gevşek yeri, Pompeyistan falan diye hitap ediyoruz ordan takıldı :D yanlş anlaşıldıysam kusura bakmayın birde niye disslike atıyosun yok mu öyle insanlar?
Merhaba @GolgiAygırı!
Kararın için kutlarım.
Tek başına seyahat etmek için gerekli olan şartların en başında da cesaret geliyor ama.
Bence kendini hazırla ve solo seyahatlere başla.
Benim önerilerim bunlar.
İyi seyahatler...
Değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. ❤️ Solo seyahatim sırasında tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracağım. 🙏
Erkek egemen toplumda özgürleşmeymiş, boşa bak. Bir biz göremedik şu ataerkil toplumu. Erkek beyanı mı alınıyor, askerlik kadınlara mı zorunlu, işçi alımında erkeklere mi ayrıcalık tanınıyor, öğrenci burslarında erkeklere mi ayrıcalık yapılıyor, ağır işlerde kadınların çalışması mı zorunlu oluyor, nafakayı kadınlar mı ödüyor, aynı suçu işleyen erkek kadından daha mı az ceza alıyor, milletvekili olmak için erkekten mi daha az ücret isteniyor, kolaylıklar tanınıyor?
Hayır hepsinin tam tersi mevcut. Türkiye ataerkil değil, anaerkilliğe daha yakın bir ülkedir..!
Dünya üzerinde anaerkil toplumlarda mevcut. Bir onlara bakın bir de ataerkil toplumlara. Hangisine daha yakınız kendiniz analiz edin.. Her konuda erkek egemen toplu demeseniz olmaz..