#nirhamm 🔴 🔴 🔴 🔴

Nerede tatil yapılacağına göre değişecek bir durum.
Yurtdışı ise, kur farkımızdan dolayı en az bir 10.000'i gözden çıkarmak gerekebilir. Belki daha da fazla.
(Tabiî yerine göre de değişir; eğer uzak veya çok lüks bir yere gidilmiyorsa. Uzaklık veya gidilen yerin pahalılığı arttıkça fiyat da paralel olarak artar.)
Yurtiçi ise, rahat 5000 ile kapatabilir... Hele de kışın. Yaz olsa iş değişebilir...
Tabiî güncel fiyatları bilmiyorum, en son tatile bir iki sene önce gitmistim, yanlışım varsa duzeltin.
(Ben gene en konforlu şekilde gerçekleşecek bir tatile göre kafamda çok ufak bir hesaplama yaptım. Yani parasız kalma ihtimali en az olacak şekilde... Yanlış da olabilir, öyleyse affola.)
Pek fazla bir işlem olmayacak çünkü gereksiz masrafa neden yok..
10 bin yeter
Cevap
22Cevap
Dolmalık biber, senin düşündüğün gibi dişlerin arasındaki domates değil inan ki :) :) :)
Kimse kusura bakmasın ama ben daha yeni yılı kutlamıyorum 2020 yi kutladık gördünüz tatil falan da yok yani kdlslslsşsşsş
Bu sene tatil yok, ama olsaydı şehir dışına çıkacaktım 3 gün. Otel gezmek benzin felan derken herhalde 2-3 k giderdi.
Biz eve ekmeği zor buluyoruz be kardeşim
Tatil bütçesi de nedir 😔
Maldivler kişi başı 15-25 bin lira civarı. Uçak dahil 7 gün. Gelecek planlarım arasında.
Hiç öyle bir düşünceye girmedim hayatım boyunca, hele şu zamanda hayalini bile kurmam.
Yılbaşına ayıracağım bütçeyi yazın yapacağım şeyler için saklarım, kıştan nefret ederim.
Soğuk🥶
Nerede nasıl bir tatil yapılacağına göre değişir bu
Bütçe kolayda virüs sıkıntı yoksa bu sene yaz için 32 ülkeyi 40 tamamlicaktim. hersey altüst oldu
Vallahi bana 100 lira yetiyor büyük kola Fanta çerez çekirdek fıstık leblebi cipsi bu kadar
Zengin koca sevgili bulduk mu tamam
Ne tatili. Oturun evde.
Kovid var oturun evde😂
Yılbaşında evde gir mümkünse korona olma...
fazla ayırmamak lazım
Çok güzel bir yer tam karantinalık 😁
Yurt içi yurt dışı zevkler renkler ucu çok açık
2000 tl yeter hanımefendi
5-10milyar işte 😂😂😂
15-20 bn civarı kaliteli tatil için
Koronanın kol gezdiği zamanda gerek yok
Korona var korona tatil neden 🐥😅
Ne kadar paran varsa o kadar
maksimum 50 tl yeter evde olacağımız için
Yılbaşı kutlamam
0 lira heryer korona ne yilbasi si
2000
4000 yeterli
En az 1800 TL.
Para yokkki ayıriyim
1000 tl yeter
3000
10.000 Tl
50 kuruş
Nebkafar paran varsa
Evde kal :)
1000 ✨
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba @nirhamm
Yılbaşı için ayrılacak olan bütçe nasıl hesaplanmalı?
Bir paket olarak düşünülürse, Yılbaşında 4 günlük bir tatil süresi ortaya çıkıyor. Özellikle kış otelleri bunun için bir paket oluşturacaklardır. Bu kış fiyatların çok pahalı olmayacağını düşünüyorum.
Yüksek fiyatlar tatilciyi kaçırır. Ben 4 gecelik paketin, kişi başı 4000 TL civarında olacağını tahmin ediyorum.
Aynı paketleri şehir otelleri de oluşturacaklardır Mesela İstanbul'da yaşıyor olsaydınız, yakın kentleri düşünebilirdiniz. Mesela Kocaeli, Sapanca, Bolu bu kapsamda düşünülebilir. Keza Trakya kentlerini de dikkate alın, derim. Çanakkale'de güzel paketler oluşturabilirler. Edirne de öyle. Ama Kayseri olduğuna göre farklı seçenekler önermem gerekecek.
Alanya- Antalya bir seçenek olabilir. Ilıman ve makul fiyatlı.
Kış ya da kayak için yakınlarda Erciyes otelleri var. Biraz pahalı olabilir. Mesela gecelik 400-500 TL kişibaşı gibi. Kapadokya olabilir. Başka bir hava ve ortam. Burada da gecelik fiyatlar 200-300 TL arası olur.
Şimdiden iyi tatiller.
teşekkür ederimmmm 😊😊😊