Yüksek araçlar hariç tüm araçlarda eşim ön koltukta oturmalı. SUV, Crossover, Transporter tarzı araçlarda annem öne oturmalı. Arka kapı girişinde tutamaklar yok ve annemin düşme riski var. Yüksek araçlara otobüse dahi binemiyor. İlla fabrika çıkışlı arka kapı girişinde tutamak olmalı ki, annem güvenle arkaya binebilsin. Bu özellik sadece Amerikan SUV'larında ve kısmen Caravelle, Vito tarzı minibüslerde var; ama engelli ehliyetimle büyük motorlu araç kullanmam yasak. Özel sipariş SUV olacak, air süspansiyon olacak, annem arkaya çok rahat binecek. Ohooo! Kimse yapamaz.
Sanki saltanat koltuğu yahu ☺ bu kadınlar niye her şey için kavga ediyor. On koltukta otursa ne oturmasa ne. Ben arkada oturayim iki sevdigim kadin rahat etsin de kusmesinler. Kimse idare etmeyi bilmiyor alttan almıyor. Benim ablam mesela kaynanasi olsa veya kayni gider hemen arkada oturur. Basit şeyleri büyüten kadınlar aile olmayı bilmeyen kadınlardır.
Aynı senin dediğin gibi olmalı. Aynı. Bu kadar da iç sesim olamaz. Kız nezaketen demeli. Ama kaynana da yok kızım sen otur eşinin yanına demeli. Ne kadar tatlış
Tamta senin dediği gibi oluyor bende. Allah razı olsun iyi insan kendisi, geç kızım öne der, bende olmaz anne sen buyur diyorum o beni zorla oturtur, gelinim oğlum yan yana olsun diye... :)
Sorun edilmemesi gerekir. Büyüklere her zaman öncelik tanınmalı. Bu tür düşünceler ile mutlu olabilirler hem. 🙂 Sonuç olarak, hiç fark etmez kimin hangi koltukta oturduğu..
Annem oturur, eşimin buna saygı göstereceğini umuyorum. Aynı şekilde annesine müsaade ederim. Aynı şekilde onun yerine öne annesini oturturum. Ne işi var önde anneler varken? Otursun işte arkada.