Yok arkadaşlar ortada ne eş var ne düğün...
ileriye dönük olarak sorulmuş bir soru 🙄

En sevdiğim Güneydoğu şehirleri: Mardin, Urfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis...
Bence balayı yapmak için ideal şehirler. Hem yemek kültürünü tadarsınız hem tarifi mekanları gezersiniz.
Cevap
8Cevap
Balayına gidildiğinde gezgin gibi olmamalı bence sabit bir yerde olunması daha iyi ama bahsettiğin yerlere gezmek için gitmek çok mantıklı 😊
Kesinlikle
Gaziantep şanlıurfa kahramanmaraş mardin
Bende cok severım kültür turlarını ancak zamanlama olarak bence balayına uygun olurmu bılemedım. Balayı çlftlerın daha başbasa özel anlar gecırebılecegı yerler olmalı. Mısal ben evlenmedım henuz ancak avrupayı tercıh ederım yanı prag italya vs gıbı balayına uygun cok romantık yerler var gercı gıttım buralara ama balayı özel bır durum ve sıradan kiltir turu gıbı olmamalı bence ancak tabıkı tercıh meselesı. Fakat klasık antalyada 5 yıldızlı otellere tıkılıp balayı gecırmekten ıyıdır:)
Urfa Antep Mardin gayet ygun. Zaten Mardin başlı başına bir kaç gün sürer. 2'şer gün diğerlerine vakit ayırsanız yeterli olur.
Mardin'in tarihe şahitlik etmiş yapıları
Malatyanın güzel havuzları, bahçeleri
Gaziantep'in eşsiz yemekleri
Sizi çok güzel ağırlar bana göre
Şimdiden keyifli tatiller:)
Antep, Urfa balikli gol, Mardin, hatay ve Van'i kesinlikle öneririm
Kesinlikle Urfa'ya gidin
Bol bol yer kilo alırsınız doğuda yemekler çok iyi
Olur tabi sonuçta beraber olmak önemli olan
Olur da benim tercihim olmazdı
Gaziantep
Tatil dediğin denizde olmaz dağ orman olacak
Olur
Urfa, Mardin, Antep
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba @dramatikclar
Balayı için deniz güneş kum gibi artık çok sıradanlaşmış seçenekler yerine böyle güzel ve anlamlı bir seçeneği denemek çok cesur ve asil bir seçim. Sizi kutlarım.
Bu sorunun o kadar renkli ve bir o kadar da keyifli cevapları var ki..
Güzel Türkiye’mizin Güney Doğusunun diğer yerlerden fazlası var, eksiği yok. İnsanlık var. Konukseverlik var. Muhteşem ikram geleneği var. Mutfak kültürü Dünyaya meydan okur. Doğa, tarih, sanat, her şey buradadır. İki yıl önce Batman’da idim. Bizi nasıl ağırlayacaklarını bilemediler. Anlatamam.
Ben bir liste yapayım;
Hakkari ile başlayalım
Hakkari’den hemen Gaziantep’e geçelim
Arada bir kopya vereyim; Gelin bu balayını Diyarbakır’da yapın
Diyarbakır Gezilecek Yerler Listesi
Mardin’i de unutmayalım lütfen
Ama Siirt de bize küsmesin