#mekân44

Tur olacaksa da mutlaka suç ortaklarımı dahil ederim ki canım sıkılmasın, başkalarıyla çok muhatap olmayayım. Yoksa abuk subuk tiplerle uğraşamam bir de. Turun en güzel yanı rehber o da iyi bir rehbere denk gelirsem
turlara katılınca uçaktan inince kapıda tur otobüsü yolcları alıyor. tur boyu birçok yere gidiyor. sen bunu tek yapayım desen iki misli para veriyorsun. acemilikte cabası
Cevap
6Cevap
Bireysel geziye gitmem sıkılırım, tur ile güzel olur yeni insanlarla tanışmak, farklı yerleri gezmek
gezi turlarına katılmak görmek isteyeceğimiz yerleri daha net görmemize yarıyor
Bence değil turlarda gzeiden faydaşanmak için çok erken kaldırıyolar seni birine tatilimde bağımlı olmak saçma geliyo bana. Şahsi fikrim tabiki elimizin altında internet var sonuçta bulunduğı bölgede neresi meşhur neresi gezilcel yaz çıkıyo zaten
Bence bireysel takılmak çok daha iyi diye düşünüyorum
Gideceğim yerlere bağlı. Bazı yerlere turla, bazı yerlere tek başına giderim.
Kötü oluyor öyle tek başına olmuyor tadı gezmenin.
Evet oyle
Bence daha avantajlı
Değişir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba @44asi44,
Bu sorunun cevabı görecelidir.
Turlarda ne aradığınıza bağlıdır. Eğer özgürlüğünüze çok düşkün iseniz, istediğiniz saatte kalkıp, istediğiniz saatte yatmak isterseniz, bana göre grup halinde yapılan seyahatlerde çok sorun yaşarsınız.
Ama bir başka açıdan da, tek başına çıkılan seyahatlerde şu sorunlar olabilir;
Eğer yaptığı işin hakkını veren, başarılı ve müşteri odaklı bir turizm acentesi tarafından düzenleniyor ise, ben toplu turları tercih ederim.
Ama baştan da belirttiğim gibi, acente güvenilir olmalı. Tur yapacağı bölgeleri çok iyi tanımalı. Bu bölgelerdeki oteller ile çok iyi ve dürüst ilişkileri olmalı.
Ödemeleri sağlam ve zamanında olmalı. Bu durumda katıldığınız turlara güven duyabilirsiniz. Ama kimi acenteler işin kolayına kaçar.
Her adımda tasarruf etmeyi amaçlar. Söz verdiği hizmetleri düşük kalitede sunar. O zaman da tur adeta bir işkenceye dönüşür. Bu tür acenteleri iyi araştırmak gerekir.
Gelelim toplu turların özelliklerine;
Birkaç olumsuz husus da olabilir.
Teşekkürler