Cevap
8Cevap
Açıkçası soruda gezilecek yer sorulduğunu zannetmiyorum.
Gayet kaliteli bir '' teşhir '' var, kendini gösterme var ve daha nice farklı alt mesajlar var.
O açıdan Ayvalık'ı iyi bilsem de sizin Ayvalık hakkında bir şeyler öğrenebilme amacınızın değil de, kendinizi sunduğunuzu görüyorum.
Umarım bir gün, tesettürlü biri olarak nelere sebebiyet verebileceklerinizi düşünürsünüz. Zira insanlar gelip '' al işte, bunlar böyle '' diyebiliyorlar sosyal medyada gördüklerinden sonra.
okey. yanlis anlamaya müsaitseniz bisey yapamam sizin düşünceniz
Burası instagram deği canım benim. Bir abla tavsiyesi: fotoğraflarını sorularda paylaşma. Harcarlar.
bizim memlekette bir sürü yer var topram oralarıda gez biraz TS / OF
Bana sorarsan her yeri toprağum :)
Taksiyarhis Kilisesi.
Cunda adası
Cunda
şeytan sofrası
Merhaba nasılsın
Cunda adası
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba @lazfu61
Öncelikle iyi tatiller. Bakma sen buradaki takılmalara. Keyfini çıkar. Seçimin çok güzel. Ayvalık binlerce yıldır insanların yaşam alanı olmuş. Bunda da bir neden vardır ebette. Doğası, denizi, havası, suyu, mutfağı ile Ayvalık Türkiye'nin en gözde turizm noktalarından birisidir ve geleceği de çok parlaktır.
Benim önerilerim aşağıda;
Ayvalık, tarihi binlerce yıl önceye giden şirin ve sevecen Ege kasabası. Mutlaka gezilmeli. Görülmeli ve tadına varılmalı.
Ayvalık gezisi için birkaç başlık açabiliriz. Bu başlıklar doğa, tarih, mutfak, kültür gibi alanları kapsamalı ve gezi öncesinde bir fikir vermeli.
Şöyle bir sıralama yapabiliriz;
1. Ayvalık Çarşısı & Tarihi Ayvalık Evleri
Ayvalık, toplamda 1860 tane eski Rum evini tespit etmiş ve kayıt altına almış. Bunlar adeta birer sanat eseri gibidir. Mutlaka görün.
2. Cunda Adası
Cunda’ya geldiğinizde Ayvalık’ı aramazsınız. Her türlü ihtiyacınızı burada giderebilirsiniz. Hele mutfağı. Tatmadan ayrılmak yok.
3. Şeytan Sofrası
Her ne kadar efsane olsa da burada Şeytan’ın ayak izine olduğuna inanılan bir ayak izi demir bir kafes içerisine alınmış. Zamanla insanlar batıl inançları artmış ve bu ayak izine dilek dileyip! bozuk para atmaya başlamışlar.
4. Sarımsaklı Plajı
Burası soğuk suyu ve berraklığı ile ünlüdür. Merkeze 6 km uzaklıkta yer alan Sarımsaklı Plajı, ülkemizin en ünlü plajlarından bir tanesidir. Deniz için burayı tercih edin.
5. Ayazma Kilisesi
Adı Kutsal Su anlamına geliyor. Gidin ve sırrına vakıf olun.
6. Saatli Camii (Agios Yannis Kilisesi)
Ayvalık gezilecek yerler listemizdeki bir diğer önemli tarihi yapı Saatli Camii. Ayvalık’ta bir çok tarihi ve önemli kilise ve manastır var. 1850 dolaylarında Rumlar tarafından kilise olarak inşa edilen bu yapı 1928 yılından sonra camiye çevrilmiş.
Camiye çevrildikten sonra yapı içerisinde yer alan ikonlar boyayla kapatılmış. Kiliseye ait olan çan kulesi saat kulesine çevrilince caminin adı da Saatli Cami olarak anılmaya başlanmış.
7. Taksiyarhis Anıt Müzesi
Ayvalık’ın tam merkezinde yer alan Taksiyarhis, kentin ilk kilisesi olma özelliğine sahip. Esasen Ayvalık’ta 2 adet Taksiyarhis Kilisesi var. Biri kentin tam merkezinde diğer ise Cunda‘da yer alıyor. Ayvalık’ta yer alan bu yapı İsmet Paşa Mahallesinde Saatli Camii’ye hemen yakın bir konumda yer alıyor.
8. Küçükköy (Yeniçarohori)
Bu sanat köyüne gidin. Pişman olmayacaksınız. Gelecekte adını bütün Avrupa’da duyuracak olan bu köyde muhteşem sanat işlikleri var.