Türkiye'de UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan yerleri görerek en azından kendinize bir hedef koyabilirsiniz.
Çorum Hattuşaş
İstanbul Tarihi Yarımada
Bergama Antik Kenti
Efes
Bursa ve Cumalıkızık
Çatalhöyük
Göbeklitepe
Ani
Xanthos ve Letoon
Nemrut Dağı
Türkiye'deki yerlerin yanı sıra her kıtadan en az bir yeri listenize ekleyebilirsiniz.
Amerika Birleşik Devletleri
Hollanda
Avustralya
Güney Afrika-Mısır
İran-Tayland
Arjantin-Brezilya gezilebilecek ülkeler arasında.
Avrupa'da görmeniz gereken yerler arasında benim favorim Yunanistan'ın başkenti Atina, Hollanda'nın başkenti Amsterdam, Almanya'nın başkenti Berlin, Yunan adalarından Mikonos ve Rodos görülmeli.
Komşu ülkelerden Gürcistan'ın Batum kenti, İran'ın başkenti Tahran ve Tebriz kentleri kolaylıkla ulaşılabilecek yerler arasında.
Balkan ülkelerinden Makedonya ve Bosna Hersek vizesiz gidebileceğiniz yerlerden. Özellikle Ohrid, Saraybosna ve Mostar görülmeye değer. Karadağ sahillerinde yer alan Kotor ve Budva'yı da listenize ekleyin.
Buna ne demek lazım ki şimdi... Aslında kişilere yeterli mutluluk ve dinginliği verecek yerler en yakınlarda vardır, dünyanın öteki ucunda aramaya gerek bulunmamaktadır. Çünkü dünyanın öteki ucundaki diyelim ki Aborjinler de bu görülmesi gerekli yerleri dünyanın öteki ucu diye bulunduğunuz yerlerde arıyor olabilirler. Tüm bunlar saçmalıktır ve bu saçmalıklar ancak aşırı fazla para ile deneyimlenebilecek lükslerdir.
Ülke olarak baz alındığında benim imkanım olsaydı İsviçre ye gitmek isterdim.. doğası büyüleyici güzelliğe sahip.. yine Hindistan Agra şehrinde bulunan Tac Mahal en büyük hayalim.. Fotoğrafına baktığım zaman bile beni mest ediyor.. İnşallah gidip görmek nasip olur.. Ülkemiz olarak baz alındığında, Kapadokya, Şanlıurfa gibi yerleri inşallah bir gün nasip olursa görmek isterim.. Önce ülkemizden başlayarak, imkan olduktan sonra gidip görülmeyecek yer yok...
Tamamen şahsi deneyimime göre katkı sunayım.
Türkiye'de UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan yerleri görerek en azından kendinize bir hedef koyabilirsiniz.
Türkiye'deki yerlerin yanı sıra her kıtadan en az bir yeri listenize ekleyebilirsiniz.
Avrupa'da görmeniz gereken yerler arasında benim favorim Yunanistan'ın başkenti Atina, Hollanda'nın başkenti Amsterdam, Almanya'nın başkenti Berlin, Yunan adalarından Mikonos ve Rodos görülmeli.
Komşu ülkelerden Gürcistan'ın Batum kenti, İran'ın başkenti Tahran ve Tebriz kentleri kolaylıkla ulaşılabilecek yerler arasında.
Balkan ülkelerinden Makedonya ve Bosna Hersek vizesiz gidebileceğiniz yerlerden. Özellikle Ohrid, Saraybosna ve Mostar görülmeye değer. Karadağ sahillerinde yer alan Kotor ve Budva'yı da listenize ekleyin.
bu liste orjinal
tşkler