İzmir bir günde yaşanmaz. Tadına varılmaz, deneyimlenemez ama sadece bir gün varsa bence ideal fiyat için Trivago üzerinden araştırma yapabilirsiniz. Orada en hesaplı otelleri bulabilirsiniz. Ben genelde bunu denerim.
Gelelim İzmir'de gezmeye...
İzmir. Ege’nin gelin kızı gibi süslü ve nazlı kızı. Bu güzelliği gezmek ve farkına varmak için öyle birkaç gün yetmez ki. Bir hafta belki biraz tadına varmana yeterli olabilir.
İzmir’imizi birkaç başlık altında tanımak, sevmek ve değerlendirmek gerekir.
Doğası
Eğlencesi
Mutfağı
Tarihi
Çevresi
Ben bu başlıklara uygun bir liste hazırladım ama istersen ve eğer zaman kalırsa, bir saat kadar bir ara verip İzmir dışına da çık. Nereye mi? Lidya İmparatorluğunun Başkenti Sardes’e git. Oradaki o muhteşem tarihi mirası gör. Bayılacaksın.
İzmir’in içinde nerelere gitmeli?
Tarihi Kemeraltı Çarşısı
Smyrna Antik Kenti
İzmir Saat Kulesi
Kadifekale
Tarihi Asansör
Alsancak Sevgi Yolu
Kıbrıs Şehitleri Caddesi
Kordon Boyu
İzmir Arkeoloji Müzesi
St. Polycarp Kilisesi
İnciraltı
İzmir Çevresinde Gezilecek Yerler
İzmir’e gelip çevredeki tarihi, doğayı, yerel hayatı, tertemiz insanları görmemek olur mu? İşte İzmir çevresi için hazırladığım liste de aşağıda.
Efes Antik Kenti
Yedi Uyuyanlar Mağarası
Meryem Ana Evi
Selçuk Kalesi
Şirince Köyü
Pitane Antik Kenti
Allianoi Antik Kenti
Nebiler Şelalesi
Bozdağ Kayak Merkezi
Gölcük Yaylası
Karaburun Yarımadası
İzmir Kuş Cenneti
Homeros Vadisi
Karagöl
Foça Plajı
Çeşme Yarımadası
Urla
Seferihisar
Tire
Her tarafı gezmeye zaman ve olanak olmayabilir. Bence mutfağını ve sokak lezzetlerini ıskalama.
Hayatımda 1 kere izmire gittim ve aşık oldum. Bir kerede tarihi yerlerine gitmiştim efes ve meryem anaya ama onlarda İzmir merkezine uzak biraz.
Bence merkezine git. Konak tan alsancaga kadar yürüyüş yapın. Yine bu yolda bisiklet sürün burada bisiklet sürmek harika birşey (özellikle akşam) sakın bu kalabalıkta sürülmez diye düşünmeyin çünkü buradaki insanlar bisiklet yolunda yürünmeyeceginin bilincini kavramış. Orda bir vapura bitip 15 dkya karşıyakaya geçebilirsiniz. Kafeler var. Vapurdan indiğin gibi direk karşı caddeye geçince çarşı gibi alışveriş yapabileceğin magazalar var orada. Zaten bunlar bir gününü alacaktır.
Ben birkaç gün kaldım izmirde ama en sevdiğim kısım sahilde bisiklet sürmek oldu. Yorulup denize karşı çimlere oturmak. Ahhh çok canım çekti beee
Bu soruya gelecek cevapları takip edeceğim. Ve bir şey ekleyeyim, İzmir içinde x pişen bir tencere, x yerine ne koyarsan kapılırsın. Bol eğlenceler şimdiden.
Merhaba @elifkocaman
İzmir bir günde yaşanmaz. Tadına varılmaz, deneyimlenemez ama sadece bir gün varsa bence ideal fiyat için Trivago üzerinden araştırma yapabilirsiniz. Orada en hesaplı otelleri bulabilirsiniz. Ben genelde bunu denerim.
Gelelim İzmir'de gezmeye...
İzmir. Ege’nin gelin kızı gibi süslü ve nazlı kızı. Bu güzelliği gezmek ve farkına varmak için öyle birkaç gün yetmez ki. Bir hafta belki biraz tadına varmana yeterli olabilir.
İzmir’imizi birkaç başlık altında tanımak, sevmek ve değerlendirmek gerekir.
Ben bu başlıklara uygun bir liste hazırladım ama istersen ve eğer zaman kalırsa, bir saat kadar bir ara verip İzmir dışına da çık. Nereye mi? Lidya İmparatorluğunun Başkenti Sardes’e git. Oradaki o muhteşem tarihi mirası gör. Bayılacaksın.
İzmir’in içinde nerelere gitmeli?
İzmir Çevresinde Gezilecek Yerler
İzmir’e gelip çevredeki tarihi, doğayı, yerel hayatı, tertemiz insanları görmemek olur mu? İşte İzmir çevresi için hazırladığım liste de aşağıda.
Her tarafı gezmeye zaman ve olanak olmayabilir. Bence mutfağını ve sokak lezzetlerini ıskalama.