Doğu ekspresine kafa dengi 4 arkadaş çıkmayı isterim. Ancak karavan tatilinde bu kadar alabalığı tercih etmem, iki kişi yeterli olur. Karavan alma planım uzun yıllardır var ancak Türkiye'de hala karavancılığa bakış açısı, ucuz tatil yapan adam gibi bakılıyor. Bu çok yanlış, Avrupa'da karavan bir yaşam bir çimi. Karavanlar park etsin diye devletin alanları var. Günde bir euro otomata atınca 2-3 gün konaklayabiliyorsunuz. Bizde ise çadırcı mantığını hala yenemiyoruz. Deniz kenarında dursanız jandama gelip uzaklaştırıyor. Kültür farkı derin.
Annemle babam ben evden gidince karavanla bir tura çıkmayı düşünüyorlar düşününce çok keyifli geliyor ama ben kış insanıyım soğuğu ve kat kat giyinmeyi seviyorum bundan mutlu oluyorum. Ben, kışın doğu ekspresini tavsiye ederim çünkü turkiyenin o bölgelerini böyle güzel bir turla görmeyi çok istedim yanımda sevdiğim adamla ve elimde sıcak çikolatamla trenin camından karlı yolları ve dağları izlemek benim gerçekleştirmek istediğim ufak bir hayalim 🙈♥️
İkisinin de yeri ayrı ya.. ikisini de deneyimleme şansım olmadi hiç fakat Doğu Ekspresinin sadece kış mevsiminde güzel olduğuna inanıyorum.. Karavan ise bence her mevsim ayrı zevke sahip. Masraflari filan oluyor ama sonuçta başbaşa kalmanin en güzel yolu.. Karavan diyoreee✌❤
Karavanla seyahat etmeyi ve tatil yapmayı son zamanlarda iyice aklıma koydum. Bu yüzden kesinlikle karavan tatilini seçerim. Hem eğlenceli hem de çok heyecanlı olur.
Karavan tatili daha eğlencelidir. Yaninda sevdiklerin, her yer sana durak olabilir ama doğu ekspresi gibi bir kabinde saatlerce kalması filan bana zevkli gelmiyor. Hemde götebileceğin yerler sınırlı olabilir.
Doğu Ekspresi çok daha keyiflidir. Tüm yol boyunca Doğu Ekspresinde geçen daha önce okumuş olduğum bir cinayet kitabı hakkında teoriler üretip kitabı trendeyken zihnimde yeniden canlandırırdım. Hoş olurdu.
Günaydın, Tabi ki karavan tatiliii gözünü kapattığın şehirle uyandığın şehrin farklı olması😻🤗 Her an her şeyi yapabilmen yorulduysan evinde dinlenebilmen vs 🎯
Doğu Ekspresi tecrübem çok iyiydi. En keyif aldığım seyehatlarden biri oldu. Kesinlikle tavsiye ederim. Ama karavanın avantajı daha fazla. Dolayısıyla karavan derim
karavan tabisi de nereye gitceğini sen belirlersin. istediğin yerde durur mola verirsin... ya da sabahlarsın... hem kendi kafanda birisi olursa karavanda metamfetamin de pişirebilirsin. breking bad.
Tabii ki karavan doğu ekspresini bizim bloggerlarımız ünlü etti sadece abartıldığı kadar bir olayı yok her yere trenle gidebilirken kafa şişiren eski bir trene binip 10-15 saat rahat rahat tuvaletinizi yapamadan gitmek pekte hoş değil