Hepimizin de bildiği gibiii koronada normalleşme sürecine giriyoruz. Hatta Haziran’da yüksek ihtimalle tatil izinleri verileceği açıklandı. E ben de tatil planı yapıyorum🤓 Bozcaada’ya gideyim dedim ama fiyatlar uçmuş🤦🏻♀️ açıkçası yatmadan yatmaya gideceğim yere de çok fiyat vermek istemiyorum🤷🏻♀️
Bu yüzden, konaklama için ada merkezinde ya da yakın, uygun fiyatlı temiz önerebileceğiniz bir yer var mı?
Bu yüzden, konaklama için ada merkezinde ya da yakın, uygun fiyatlı temiz önerebileceğiniz bir yer var mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba Arkadaşlar
@zhgunay
Bozcaada’da bir konaklama tesisi önermeden önce biraz bilgi verelim.
Ege’nin bu şirin adası Çanakkale’ye bağlı bir ilçedir. Yaklaşık 4 deniz mili uzaklıktadır. 12 koy ve 12 burun vardır. Çevresi ise 38 kilometredir. Antik zamanlarda ismi Leukophrys’tir. Antik Yunan tarihinde ise Tenedos olarak bilinir.
Bozcaada’nın nüfusu 2500 civarındadır. Tarih boyunca göç alan ve göç veren adadaki Rum nüfus artık yalnızca 25-30 kişi. Son yıllarda büyük kentlerden gelip yerleşenlerin sayısı ise her geçen gün artıyor. Nüfus yaz aylarında ise yaklaşık 10 bin kadar oluyor.
Bozcaada’da yaşam Türk ve Rum kültürlerinin izlerini taşır. Önceleri kasaba merkezini Rum ve Türk Mahallesi olarak ikiye ayıran derenin yerine günümüzde Çınar Çarşı Caddesi bulunmaktadır. Ada merkezinde Cumhuriyet (Rum) ve Alaybey (Türk) Mahallesi diye iki farklı mahalle vardır. Cumhuriyet Mahallesinde Rum, Alaybey Mahallesinde Türk mimarisine ait izler taşıyan yapılar mevcuttur.
Bozcaada- Yeme İçme
En eski pastanelerden birisi olan Çiçek Pastanesi'nde kurabiye tadın. Bademli, sakızlı, lokum. Kahvaltı da var.
Bozcaadalı Veli Dede’nin mekanında simit ve poğaça ayrı bir zevktir.
Vahit’in Yeri gerek mezeleri, gerek zeytinyağlıları ve deniz ürünleri ile paranızın hakkını alabileceğiniz Bozcaada mekanları arasındadır.
Pavli sadece öğle ve akşam yemeklerinde açık. Bahar dönemi sakin olsa da yazın mutlaka rezervasyon yaptırıp gitmelisiniz.
Bo’boz, Kalbim Ege’de, Ezine Rüzgarı, Yogi, Plaj Dostu, Veganviç başta olmak üzere sekiz farklı sandviç seçeneği sunuyor.
Rum mahallesinde yer alan Sandal Bozcaada klasiklerden biridir. Yaz aylarında en fazla rağbet gören yerlerden biri olan Sandal, mezeleri ve zeytinyağlılarıyla iştah artırıyor.
Ben tek tek konaklama yerlerinin isimlerini vermeyeyim. Ama benim de kullandığım bir online platform var. Buradan yararlanarak seçim yapabilirsin.
https://www.neredekal.com/bozcaada-otelleri/
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim😌 daha önce bir çok defa günü birlik gittim ama ilk defa kalmayı planlıyorum ve konaklama fiyatları sahiden anlamsız pahalı😬🤷🏻♀️