Bilen var mı ilçeler fark etmez merkez Silifke Tarsus hepsi olur yani ama bir kaç günlük tatil için kişiye özel havuzu olan
En İyi Cevaplar
- Tatil & Seyahat konusunda 870 cevap paylaştı.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
7Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba
Mersin. Tarih, deniz, güneş, tarım ve mutfak kenti. Antalya’nın gölgesinde kalmış ama Antalya’dan eksiği yok, fazlası var. Sadece biraz yatırım ve biraz da etkili bir tanıtım gerekiyor. Gerisi patlar.
Neler var ve nerelere gidilir, bir bakalım. Ama bu zenginlikleri gezip görmeye birkaç gün yetmez. Ben yine de yazayım. Belki daha geniş zamanda fırsatın olur.
Beklentin deniz güneş ve kum ise, Anamur’da harika bir deniz ve hesaplı pansiyonlar bulabilirsin. Eğer hava çok açık ise bir tepeye çık ve karşıya bak. Belki Kıbrıs’ı da görmen mümkün olabilir.
Mısır’ın ünlü Kraliçesi Kleopatra’nın Romalı Marc Antonius ile birlikte geçtiği iddia edilen Kleopatra Kapısı'nı bir görün derim. Denizden Tarsus’a giriş buradan olmuş. Kapının yüksekliği 8.50 m, genişliği ise 5.60 metre.
Mersin’de çok sayıda antik şehir kalıntısı var. Bunların en önemlilerinden birisi de Soli. Adını güneşten almış. Gidip görmekte yarar var. Ufuk açıcı bir mimarisi var. Yerli halk harabe hali için buraya Viranşehir diyor.
Aman Mersin Müzesi'ni ıskalamayın. Orada Mersin ve çevresinin belki onbinlerce yıllık geçmişinden izler ve kalıntılar var. Tarihi anlarsanız bu günkü Mersin’i de anlarsınız. Kültür Merkezi’nin bitişiğinde yer alan Mersin Müzesi’nin 3 ayrı salonunda medeniyet izlerine tanıklık etmek mümkün.
Alman konsolos için 1897’de yapılan ama daha sonra Atamıza tahsis edilen Atatürk evini görmeden geçmeyin. 1992’de müze olan evde, atamız 1925’te kalmış.
Mersin’in önemli buluşma merkezlerinden biri olan Marina’da, Restoran, SPA, bar, yat kulübü ve spor merkezi gibi birçok sosyal olanak var. Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan marina, soluk almak ya da yemek isteyenler için de bir cazibe merkezi.
Bakın tarih dedim de, tarımın ilk yapıldığı yerler arasında adı geçen Yumuktepe Höyüğü‘nün tarihi MÖ 7,000 yılına kadar uzanır. Neolitik çiftçilerin kurduğu kent, insanoğlunun tarımsal geçmişini gözlemlemek için de oldukça önemli bir kalıntı.
Tarsus’un kuzeyinde Berdan Çayı üzerinde bulunan Tarsus Şelalesi, bölgede yaşayanların nefes aldığı yerlerden. Roma döneminde mezarlık olarak kullanılan bölgede sular çekildiğinde tahrip olmuş mezar yapıları görülebiliyor. Tarsus gezilecek yerler arasında bulunan şelale, sadece Tarsusluların değil çevre illerden vatandaşların da ilgisini çekiyor.
İncil’de Tarsuslu olduğu iki kez yinelenen St. Paul adına yaptırılan bir kilise var. 18'nci yüzyılın sonlarına doğru inşa edildiği düşünülen kilise, Hristiyanlığın yayılmasında önemli rol oynayan, Aziz Paul’un adını taşıyor. Freskleriyle hayranlık uyandıran Kilise, Tarsus’ta inanç turizminin merkezi olarak kabul ediliyor. Tarsus’un en önemli seyahat noktasından biri olan kilise şu an müze olarak hizmet veriyor.
Yedi Uyurlar. Burası Mersin’in en ilginç yerlerinden birisidir. Hem Hristiyanlıkta hem de İslam dininde söz edilen Yedi Uyurlar inanışının Anadolu’da yer alan mağaralarından biri olan Eshab-ı Kehf Mağarası, Tarsus’a 12 km uzaklıkta.
Mersin’in inanç turizmiyle ön plana çıkan ilçesi Tarsus özellikle Hristiyanlar için çok sayıda kutsal mekana ev sahipliği yapıyor. Tarih boyunca Anadolu’da medeniyetlerin buluştuğu bir coğrafya olarak bilinen Tarsus ismi Hristiyanlık tarihinde de sıkça geçiyor.
Kilikya coğrafyasının merkezi olan bu topraklarda kurulan Tarsus Müzesi’nde arkeolojik ve etnografik 7,000’i aşkın eser ziyaretçiler tarafından görülebiliyor.
Erdemli, Şeytan Deresi Vadisi’nde MÖ 1'nci ve MS 2'nci yüzyıllar arasında yapıldığı tahmin edilen Adam Kayalar ülkemizin en özgün yapılarından biri. Kızkalesi beldesine 7 km mesafede bulunan bu yapı topluluğu yalnız Anadolu değil, dünyadaki birkaç nadir örnekten biri.
Yapı grubu, 9 niş içerisinde 11 erkek, 4 kadın, iki çocuk, bir dağ keçisi ve Roma kartalı kabartmasından oluşuyor. O dönemin ileri gelenleri ya da önemli komutanlarından ailesi ve çocuklarına minnet duygusundan dolayı yapıldığı düşünülüyor.
Erdemli’nin en çok tanınan yerlerinden Kızkalesi, Mersin’e 60, Erdemli’ye ise 23 km. uzaklıkta bulunuyor. Denize 200 m. mesafede, balıkçı motorlarıyla ulaşılabilen Kız Kalesi, günümüze kadar korunmayı başaran kalesi ile yerli ve yabancı çok sayıda turistin ilgisini çekiyor.
Farklı söylencelerde ismi geçen Kızkalesi ile ilgili en sık anlatılan hikayede, baktırdığı falda kızını yılanın sokacağını öğrenen kral, denizin ortasına kale yaptırarak hizmetçileriyle beraber güzel kızını bu kaleye kapatır. Kızın canı birgün altın sarısı rengindeki ‘Tarsus Beyazı’ üzümü ister. Saraydan gönderilen üzüm sepeti içinden çıkan bir yılan onu sokar ve öldürür.
Cennet-Cehennem Çökükleri’ni es geçmeyin. Mersin denildiğinde ilk akla gelen cazibe merkezlerinden biri Cennet Cehennem Çökükleri. Silifke Narlıkuyu Mahallesi'nde bulunan bu doğa harikası oluşumlar bugün Mersin’in en çok ziyaret edilen ören yerleri arasında.
Silifke’ye gelince, Cennet Cehennem Çukurlarının hemen yanı başındaki Astım Mağarasına girmeden olmaz.
Anamur yakınlarında, muhtemelen bu kente ismini veren Anemurium Kentini ihmal etmeyelim. Luviler, Arzavalılar, Kilikyalılar, Selefkozlar Hititler, Asurlular, Persler Romalılar, Bizans, Araplar ve Selçuklular bu coğrafyaya egemen olmuş. Güçlü rüzgarlardan ötürü, verilen Anemurium ismi de Rüzgar anlamına geliyor.
Astım mağarası dan tutun Narlıkuyu kız kalesi hepsini gezdim çok güzel yazmışsınız ben sadece şu durumda gezme yapamacağımız için havuzu olan bir kiralık ev tercih etmek isterim en azından ben eşim ve çocuğumuz girer