Ben Mardin diyorum, daha sonra Urfa, canım Şanlıurfa, Urfa’yı çok severim, Diyarbakır da çok güzeldir. Güneydoğu’da toplam 9 şehir var. 9 şehirden sizce hangisi Güneydoğu’nun Parisi? #Mireya#BennnMireya#Mardin#Urfa#Şanlıurfa#DiyarbakırGörseli ben hazırladım çok çok güzel olmuş değil mi?
Güneydoğu’nun Paris’i sizce hangi şehir, nereler gezilmeli?
Güneydoğu'da Paris'i bulma şansınız pek yok! Çünkü Güneydoğu Anadolu toprakları, Paris'in yakınından dahi geçemeyeceği bir tarih ve kültürel mirasa sahip bir coğrafyadır. Örneğin; Diyarbakır'ın sahip olduğu tarihi ve kültürel mirası ele alalım veya Mardin'in.
İnsanlığın ilklerine ev sahipliği yapan höyüklerden, dinler tarihinin ilklerlerine bu coğrafyada şahit olabilirken, Paris'de sadece dünyanın dört köşesinden çalınıp getirilen tarihi objelere şahit olabilirsiniz. Aslında sizin bu soruda neyi kast ettiğinizi anlıyorum. Ama ben sahip olduğu tarihi miras açısından bakmak istedim.
Mardin ve Diyarbakır videomu aşağıda paylaşayım, belki bir de benimle gezmek istersiniz.
@doruksa Urfa merkezde şahsen Diyarbakır'daki kadar tarihi eser görmedim. Balıkgöl ve birkaç konak, han dışında bişey dikkatimi çekmedi. Diyarbakir Sur'da onlarca tarihi camii, kilise, han, hamamlar, ongözlü köprü, tarihi konaklarköşkler , unesco mirası hevsel bahçeleri, dicle nehri ve surlar büyüleyiciydi. Mardin'i de çok beğendim. Urfa'yı anlatıldıği gibi bulmadım.
Diyarbakır Diyorum bir çok peygamber ve Evliyaya ev sahipliği yapmıştır ve Eskiden Abdestsiz kimseyi almazlarmış Muazzam bir Şehir Tabi diğer iller de şaheser ama Diyarbakır bir başka 👍🧔
Diyarbakır.Özellikle tarihi eserler bakımından Sur merkezi camiler, kiliseler , hanlar, hamamlar tarihi evler , konaklarla dolu, on gözlü köprü, Surları muhteşem ve dicle nehri hevsel bahçeleri. Her köşesi tarih kokuyordu. Doğası mükemmel. Şehirlesme yönünden geniş caddeleri avrupa düzeyindeydi. Urfa'da tarihi yönden balıklıgöl dışında bir eser aklimda kalmadı. Urfa benim için hayal kırıklığıydı. Mardin'inde Diyarbakır gibi tarihi eserleri ilgi çekiciydi.
Güneydoğu'da Paris'i bulma şansınız pek yok! Çünkü Güneydoğu Anadolu toprakları, Paris'in yakınından dahi geçemeyeceği bir tarih ve kültürel mirasa sahip bir coğrafyadır. Örneğin; Diyarbakır'ın sahip olduğu tarihi ve kültürel mirası ele alalım veya Mardin'in.
https://www.youtube.com/embed/AIS47z4dRiQhttps://www.youtube.com/embed/pXIiBh485VUİnsanlığın ilklerine ev sahipliği yapan höyüklerden, dinler tarihinin ilklerlerine bu coğrafyada şahit olabilirken, Paris'de sadece dünyanın dört köşesinden çalınıp getirilen tarihi objelere şahit olabilirsiniz. Aslında sizin bu soruda neyi kast ettiğinizi anlıyorum. Ama ben sahip olduğu tarihi miras açısından bakmak istedim.
Mardin ve Diyarbakır videomu aşağıda paylaşayım, belki bir de benimle gezmek istersiniz.
Urfa dururken Diyarbakır’da tarih mi aradın. Nerelisin merak ettim?
Söylediğiniz gibi Güneydoğu çok güzel tarihi ve kültürel bir mirasa sahip. 2 videonuz da birbirinden güzel. Çok teşekkür ederiz. 👏🏻
@doruksa Urfa merkezde şahsen Diyarbakır'daki kadar tarihi eser görmedim. Balıkgöl ve birkaç konak, han dışında bişey dikkatimi çekmedi. Diyarbakir Sur'da onlarca tarihi camii, kilise, han, hamamlar, ongözlü köprü, tarihi konaklarköşkler , unesco mirası hevsel bahçeleri, dicle nehri ve surlar büyüleyiciydi. Mardin'i de çok beğendim. Urfa'yı anlatıldıği gibi bulmadım.