Koronavirüs hayatımıza girdiğinden beri pek çok sektörü de derinden sarstı. Salgın nedeniyle turizm faaliyetleri azalarak otellerdeki doluluk oranları ciddi ölçüde aşağı çekildi bir çok otel kapandı. Otel ve pansiyon gibi kalabalık tatil mekanlarından uzaklaşmak isteyenler kamp ya da karavanlara ilgi göstermeye başladı. Bu zamana kadar çoğunlukla seyahat ve macera tutkunlarının tercih ettiği karavan tatili ve çadır kampı virüs nedeniyle çok cazip hale geldi. Öte yandan otellerin bu sene çok sert kurallarla hizmet vermeye başlayacak olması tatilcileri karavan ve çadır tatiline yönlendirdi. Peki siz hiç çadır tatili yaptınız mı? Yapmayı düşünüyor musunuz?
Evet
Hayır
Bu sene düşünüyorum
Her zaman çadır ile kamp yaparım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Çadır ve karavanlara hücum! Çadır tatili nasıl yapılır?
Düşüncelerine katılıyorum. Bu ara kamp ve karavan hayatına ilgi çok fazla arttı. Herkes nasıl yapacağına dair araştırmalar yapmaya başladı.
Yaptığım yolculuklukları akşam hep kamp yapacağım bir yere göre ayarlarım. Ben genelde kampımı işletmelerde kamp yapmaktan ziyade kamp yapmanın elverişli olduğu ve yasak olmadığı yerlerde kurmaya çalışıyorum. Genelde doğal güzellik bakımından zengin, orman, dağ, göl, deniz vs. gibi yerler kamp yapmaya uygun oluyor.
Varmadan önce yeteri kadar yiyecek ve su almaya dikkat ediyorum. Onun dışında bölgeyi yaban hayatı bakımından araştırıyorum. Bölgeye göre kamp yapacağım yeri bir kaç siteden iyice araştırır veya daha önce giden arkadaşlarımdan bilgi edindikten sonra karar veririm. Bazen ise tamamen doğaçlama oluyor. Artık şansına ne çıkarsa bu da işin içine macera katıyor. Genelde güzel sonuçlandı. :)
Yanınızda mutlaka bir kamp için olmazsa olmaz ekipmanlarınız olsun. Onun dışında Türkiye’de bir yabani hayvanla karşılaşma durumunuz çok çok düşük. Çünkü kokunuzu km’lerce öteden alıp size yanaşmıyorlar.
Yapmıştım çok kötü geçti sürekli içki içenler var etrafı kokuttular. Bir kerede kimse olmuyormuş diye gittim bir sürü motosikletle erkekler geldi çok gürültü yaptılar bira içtiler, kız başıma açıkçası kendi arazim olmadığı sürece düşünmüyorum.
Ne yazık ki öyle. Son yıllarda halamda kalıyorum Türkiye de bahçesinde çadır kuruyoruz ama pek kamp ruhu oluşmasa da bazen yapıyoruz halamla. Tabi tanıdıklarım olmadan artık Türkiye de koz başıma asla diyorum çok haklısın bu konuda kız başımıza çok zor
Bir kere denedik ve sonucunda tüm gece zehir oldu bana çünkü o böcekler hissedilen yeşillikler sayesinde alerjim tutmuştu. Alerjim olmasa gayet iyi olabilirdi her şey😒
Kamp yapmak için önce bir fizibilite çalışması yapıp, kamp alanı hakkında bilgiler edinmek lazım. Yabani hayvanlar, ortamın elverişli olması, yasak mı değil mi bunları görmek lazım. Karavan ile gezintiyi daha çok tercih ederim
Kesinlikle çok doğru noktalar direkt gidip her yere zaten kamp kuramazsınız bunun için güzel kamp rotaları oluşturulmuş internette. Karvanlar ise tam donanımlı ve çok rahat yürüyen evler. :)
Kamp atmaya üniversite yıllarımda ilk kampımı da yazıldığım mağaracılık kulubüyle atmıştım, mağaralara girip 2 günde kamp kurmuştuk. Koronadan öncede birçok kamp yaptım ama bundan sonra heryer tıklım tıklım olacaktır, neyse ki keşfettiğim yerler var kimsenin bilmediği. Neyse size kamp atabilceğiniz güzel yerler yazacağım sevgili dünyalılar. Gölcük tabiat parkı-ıspartaKızıldağ milli parkı-ıspartaKorsan koyu- adrasan/antalyaCennet koyu-kumluca/antalyaDoyran göleti-AntalyaUçansu- AntalyaKovanlık-Antalya (tabak mağarası var mağaranın tabak :) Olympos-Antalya ( kocain mağarası var, devasa ) Beşkonak- Manavgat/AntalyaŞu an aklıma bunlar geldi, bu saydıklarımın hepsinde kamp yaptım, Ve en en en beğendiğim şüphesiz korsan koyu ve cennet koyu oldu, tavsiye ederim hepsini ama. Daha detaylı bilgi edinmek isterseniz instagram: photo. oktay sayfasına göz atabilirsiniz 😊
Çadır ile kamp çok ayrı bir duygu cidden bende izcilik ile başlamıştım. Karavanlar ise çadır kampın lüks versiyonu bir nevi yürüyen eve tabiki o her bakımdan rahat :)
Kamp yapmıştım şirketimle birlikte. Sırf o yüzden çadır ve ekipman aldım. Daha doğrusu sonraki sene de kamp yapacaktım. Fakat bu lanet durum yaşanıyor ve ben üzülüyorum.
Selam,
Düşüncelerine katılıyorum. Bu ara kamp ve karavan hayatına ilgi çok fazla arttı. Herkes nasıl yapacağına dair araştırmalar yapmaya başladı.
Yaptığım yolculuklukları akşam hep kamp yapacağım bir yere göre ayarlarım. Ben genelde kampımı işletmelerde kamp yapmaktan ziyade kamp yapmanın elverişli olduğu ve yasak olmadığı yerlerde kurmaya çalışıyorum. Genelde doğal güzellik bakımından zengin, orman, dağ, göl, deniz vs. gibi yerler kamp yapmaya uygun oluyor.
Varmadan önce yeteri kadar yiyecek ve su almaya dikkat ediyorum. Onun dışında bölgeyi yaban hayatı bakımından araştırıyorum. Bölgeye göre kamp yapacağım yeri bir kaç siteden iyice araştırır veya daha önce giden arkadaşlarımdan bilgi edindikten sonra karar veririm. Bazen ise tamamen doğaçlama oluyor. Artık şansına ne çıkarsa bu da işin içine macera katıyor. Genelde güzel sonuçlandı. :)
Yanınızda mutlaka bir kamp için olmazsa olmaz ekipmanlarınız olsun. Onun dışında Türkiye’de bir yabani hayvanla karşılaşma durumunuz çok çok düşük. Çünkü kokunuzu km’lerce öteden alıp size yanaşmıyorlar.
Çok yararlı bilgiler oldu bizim için önerileriniz içinde çok teşekkür ederiz. :)