Antalya’da yaşayanlar burada mı, Antalya'da mutlaka gezmem gereken yerler nereler? Bu konuda bilgilendirin lütfen. Antalya günübirlik gezilecek yerler istiyorum.

Antalya’da yaşayanlar burada mı, Antalya'da mutlaka gezmem gereken yerler nereler? Bu konuda bilgilendirin lütfen. Antalya günübirlik gezilecek yerler istiyorum.
Merhaba Arkadaşlar
@Şehrazat07 Teşekkürler.
Acaba nasıl bir tatilden hoşlanıyorsun? Buna göre öneriler paylaşabilirim.
Kategorilere göre şöyle sayabilirim;
Antalya çevresini sorarsan; Korkuteli, Elmalı, Akseki, Ormana. Buraları mutlaka gör.
Özellikle Ormana başlı başına bir kültür hazinesidir. Evleri muhteşemdir. İnsanı çok sevecen ve konukseverdir.
Kaş'a ayrı bir parantez açmak lazım. Kaş ve Meis birlikte harika bir ikili oluşturur.
Teşekkürler.
Memleketim hakkında gezilecek yerleri sorduğunuza göre hemen geldim. Size Antalya turistik yerler önerebilirim. Bu muhteşem şehirde sadece güneşin ve denizin tadını çıkarmakla kalmayın, aynı zamanda tarihi ve doğal güzellikleri de keşfetmek için bolca fırsat bulun. İşte Antalya'da gezilecek en güzel yerler;
Antalya'nın kalbi olan Kaleiçi, tarihi sokakları, taş evleri ve antik kalıntılarıyla sizi büyüleyecek tarzda bir yer. Eğer Antalya'da gezilecek tarihi yerler arıyorsanız ilk durağınız olmalı. Burada gezerken tarihle iç içe olduğunuzu hissedeceksiniz. Ayrıca restoranlar, kafeler ve hediyelik eşya dükkanları da burada bolca var.
Tarihe olan ilginizi tatmin edecek bir diğer yer. Antalya'nın biraz dışında bulunan bu antik şehir, Roma dönemine ait kalıntılarıyla ünlü olmuştur. Stadyum, tiyatro ve tapınaklar gibi önemli yapıları görmek için bu yeri mutlaka ziyaret edin.
Antalya'nın doğal güzelliklerinden biridir. Şehir merkezine sadece birkaç kilometre uzaklıkta yer alır. Yüksek kayalıklardan oluşur ve suyun serinletici sisle teması, sıcak yaz günlerinde harika bir kaçış sağlar. Aynı zamanda gece aydınlatılan bir manzarası da vardır. Antalya'da yazın gezilecek yerlerdendir.
Antalya'nın dağlık bölgelerinde yer alan ve doğa ile tarih arasında muhteşem bir denge sunan bir antik kenttir. sarp kayalıkların üzerine inşa edilmiş olan kalıntıları ve muazzam manzarasıyla ünlüdür.
Roma dönemine ait en iyi korunmuş tiyatrolardan biri olarak kabul edilir. Bu tiyatroda düzenlenen konserler ve festivaller, müzik ve tarihin mükemmel bir birleşimini sunuyor.
Antalya'nın yaklaşık 75 km doğusunda yer alan Side Antik Kenti, antik Roma dönemine ait kalıntılarıyla ünlü başka bir kenttir. Antik tiyatro, tapınaklar ve agora gibi yapıları görmek için bu bölgeyi ziyaret etmelisiniz. Güzel plajları da burada bulunur.
Karain Mağarası, Antalya'nın doğal güzelliklerinden bir diğeri. Bu mağara, binlerce yıl önce insanların yaşadığı ve günlük yaşamlarını sürdürdüğü bir yerdir. Mağara içindeki arkeolojik buluntular, insanlık tarihine ışık tutar. Antalya'da mutlaka yapılması gerekenler arasında bu mağarayı gezmek var. :)
Antalya'nın bu 7 harika yerini ziyaret ederek hem tarihi hem de doğal güzellikleri keşfedersiniz. Sevgilimlerimle.
Antalya Muratpaşa'da Kaleiçi var, o kadar güzel bir yer ki bayılmıştım gittiğimde.. Sen de mutlaka gitmelisin. Eski yıllarda olan sokaklar gibi mükemmel.
Cevap
27Cevap
Buraları gezebilirsin
Antalya Arasana köyünü tavsiye ediyorum özellikle kafa dinlemek istiyorsanız mükemmel bi yer. Bölgede küçük marketler var ama A101 gibi market zincirlerinden alışveriş yapmak istiyorsanız bikaç kilometre aralığı var. Sahil kenarında geceğeniz bi çarşı yok sonlara doğru bikaç yer var ama canlı müzik veren cafeleri restorantları var
Merkezi gezin, Falezler, şelaleler, kemer, Adrasan, kaş...
Bu Bi’Bilene sora ben de sormak istiyorum. Nasıl yapacağım?
bu hafta tatile gittik arkadaşlarımla Antalya bana çok iyi geldi cidden bankkart Otel ve Konaklama Harcamalarımızda +3 Taksit imkanı sağladığı için gayet uygun bir şekilde gittik çok güzel bir tatildi.
Kaleiçinde sabah sokakları gezebilir veya gece cluba gidebilirsiniz. Kemer de denize girip akşam yine gece hayatı yaşayabilirsiniz. Konyaalti ve Larada denize girebilirsiniz. Antalyamm
Alanyadan başlayıp datça ya doğru git sahil boyunca geçen yaz akdenizde idim
ben antalyadayım söylerim ama şu an sıkıntılı biraz şu virüsden dolayı
Antalyada yaşayanlar Antalyada
Antalya merkeze mi geleceksin
çok var gezi rehberi yazdım atayım sana.
Kaleiçi, eski Lara yolu, Mark Antalya, TerraCity.
Antalya Konyaaltı
🖐️
Senin nick in niye böyle
Kötü
Kemer, alanya, side, belek heryeri güzel
Çok gezilecek yer yok kaleye git resim çekil
Nasıl gezeceksin acaba
bir şey sormak istiyorm
Çok zor olmasın 😊
Restaurant müdürüsünz sanırım
Bence zor değil 😂
Bütün ilçelerini gez her yeri ayrı bir güzel
Kemer, Alanya
Kaş ta çok güzel
Evet !
Selam; :)
Antalya’da gezilecek, görülecek o kadar çok yer var ki... Nereyi önereceğimi şaşırdım. Aklıma bir anda bir çok yer geldi. :)
Görmediysen mutlaka şuraları görmeni tavsiye ederim:
Merkez ve merkeze daha yakın yerler ise;
Elbette daha bir sürü yer var. Fakat önceliklerin buralar olabilir.
İncelemen için de bir kaç link bırakıyorum.
Şimdiden iyi tatiller. 🤗