Yemyeşil dağların uzandığı Doğu Karadeniz kıyısındaki Trabzon, doğayla bütünleşmek isteyenler için en doğru şehirlerden biri. Karadeniz kültürünün hissedildiği yaylalar, yöreye özgü ahşap evler, soluk kesen ormanlar, bir an bile durmayan akarsular Trabzon’un en doğal hali. Uzungöl, Sümela Manastırı, Ayasofya Kilisesi gibi popüler gezilecek yerlerin yanında, hala insan eli değmemiş çok sayıda görülecek yer var.
Merhaba Arkadaşlar, @mertkaan07 Soru değil katkı olmuş. Teşekkürler.
Trabzon'un dağ köylerinde çok eski zamanlardan miras kalmış diller, şiveler ve kültürler hala yaşamaktadır. Dağ köylerinde mutfak da son derece doğal ve lezzetlidir.
Gidilmeli ve büyük kentlerde pek başarılı olmayan Trabzon yemekleri yerinde tadılmalıdır. Özellikle tereyağı ve Trabzon'a özgü peynir alıp öyle dönülmelidir.
Trabzon yaylalarında mertliğin, hoşgörünün ve konukseverliğin timsali yaşlılarla merhabalaşmalı, kaynaşmalı ve onların misafirleri olunmalıdır.
Kısaca Trabzon, ancak yaşandıktan sonra anlaşılır..
Uzungol'e gitmistim. Kendimi sanki bir dizi/film platosunda gibi hissetmistim. Hava yagmurluydu, gok kusagi vardi. Saskinlik icinde etrafi izlemistim. Cok guzel ve buyulu bir yer.
Arabayla gitmek gerek cunku toplu tasima yok sanirim. Arap turist coktu ben gittigimde. Her yer arapti. Belki coronadan sonra hemen yabancilar gelmezse biz biraz tadini cikartabiliriz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
sevgilimle evlenmeden once gitcegimiz yerlerden biri. o bile cocuklar olmadan gidelim diyor.
2
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
benim merak ettigim manastirdan asagi bakabilcegimiz yerler var mi
Yemyeşil, dağ, doğa istiyorsan Artvin en şaheser yerdir. Yayla için sanırım Ordu popüler. Bu yaz düşünüyorum. Trabzon Uzungöl, Hıdırnebi, Kayabaşı... Çok kalabalık.
Gitmek istediğim bir yer umarım bir gün fırsatım olur giderim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Gitmem Çünkü kendilerine "Rum tohumu" diyenlere oy vermiş bir şehir orası
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu gotodaki gibi değil heryer yapılaşmış çok kötü bir şehir olmuş herkes insaat yspıyor bir yere , trabzon ölmüş öldürmüşler... ayrıca yemekler berbat... tutturmuşlar bir kuymak başka bişey yok...
Merhaba Arkadaşlar,
@mertkaan07 Soru değil katkı olmuş. Teşekkürler.
Trabzon'un dağ köylerinde çok eski zamanlardan miras kalmış diller, şiveler ve kültürler hala yaşamaktadır. Dağ köylerinde mutfak da son derece doğal ve lezzetlidir.
Gidilmeli ve büyük kentlerde pek başarılı olmayan Trabzon yemekleri yerinde tadılmalıdır. Özellikle tereyağı ve Trabzon'a özgü peynir alıp öyle dönülmelidir.
Trabzon yaylalarında mertliğin, hoşgörünün ve konukseverliğin timsali yaşlılarla merhabalaşmalı, kaynaşmalı ve onların misafirleri olunmalıdır.
Kısaca Trabzon, ancak yaşandıktan sonra anlaşılır..
Sizinde görüşünüzdeki gibi katkıda bulunduysam ne mutlu. Teşekkür ederim. @adil gürkan