Hani şu kucağınıza yatıyor gibi gitmek isteyenler var ya, onlara ne söylemek istersiniz? Ben genelde boş başka yer varsa geçiyorum çünkü inanılmaz bir rahatsızlık örneği.otobüste koltuğu geriye yatıranlar
Otobüste koltuğu geriye yatırma hakkını kullanan yolculara neler söylemek istersiniz?
Ben üniversitede sık sık otobüs yolculuğu yapıyordum. Arka koltuklar boş zaten. Geçiyordum en arkaya, ayaklarımı da uzatıp rahat rahat gidiyordum. Ama şimdi yapmam çünkü en güvenli koltuklar orta taraflarmis, ayrıca emniyet kemeri takmadan da rahat edemiyorum.. Uçak yolculuğunda ise arka kısımlar daha guvenliymis.. Ama uçak yolculuğu zaten çok daha güvenli, o yüzden o kadar kafaya takmıyorum, önlerde kapıya yakın bir yerden tercih ediyorum.
Ben açıkca rahatsız olduğumu söylüyorum genellikle geri çekiyorlar ama yapmayan olursa muavine bile şikayet ederim rahatsız oluyorum diye 9 saat yol kimse kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok rahatına o kadar düşkün şahsi aracıyla seyahat etsin toplu yerler de kurallar mevcut herkes aynı parayı veriyor.
İşte muavine şikayet ettiginde muavin hiçbir şey yapmıyor. O koltuğun ücretini ben ödedim. Çok rahatsız olan önündeki koltuğun ücretinide ödesin. Koltuğun yapısı o 8 9 saat dümdüz gidilmez
@enthusiasticpq Ben söylerim şikayetimi tabii biraz arkaya indirince kimse birşey demez fakat soru da da belirtildiği üzere kucağına kadar indiriyor kimisi bu sefer ben sığınıyorum ve arkada ki kişiyi rahatsız etmek istemiyorum. Bir keresinde otobuste ağlayan çocuk vardı onu dahi şikayet ettim ve uyardılar annesini kimse kimsenin şeyini çekemez ben sorun yaşayacağımı bilsem başka firmadan alırım biletimi
Türkiye'de çocukluktan itibaren pek çok kişiye "benim keyfim ve rahatım daha önemli" mantığı öğretiliyor. Oysa bu yanlış! Hayat sizden, bizden veya tek bir kişiden ibaret değil. Kendi zevkine göre davranan her insan evladından ölesiye tiksinirim. Başkalarının yaşam alanına girmek ve hor kullanmaktır bu. Resimdeki sığır gibi otobüslerde, uçaklarda pek çok insan müsveddesi bunu yapıyor.
Az önce birine dedim. yatrrm dedi. muavine söyledim. şoför, çok yatrmasn sende yatr biraz dedi. adama söyledim. keyfimin kahyasmsn dedi. çakarm dedi. ilerde seni aldrrm dedi. etraftakilirde adame hak vermesin mi. yani burdaki yorumları okuyunca şaşrdm. ben hakszm heralde diye düşndm.
İş yerindeki servis harici toplu taşıma kullanmam imdada ya şoför yani ya şoför arkası otururum.. o ortalarda kaldimmi baktım. yatik derim. toplan çeyrek porsiyonluk insansın birde şu rahatlığa bak diye soylenirim isterse o koltuğu duzeltmesin ben duzeltirim onu... ..
Az önce birine söyledim. yerim daralyr dedim. adam keyfime karşma dedi. ve etrafdaki yolcularda beni suçladı. koltuğu yatrma özilliği varmşta kullanrmş. birde sana çakarm dedi. polismiş. seni ilerde aldrrm dedi.
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
75
Cevap
89
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
vay arkadaş ya sorudaki yorumları okudum da ne kadar cahil aynı zamanda çok bilmiş insan var ya, şimdi soruyorum madem rahatsız oluyorsunuz, hiç düşündünüz mü o otobüsü üreten firma mühendisleri neden o koltuğu belli bir ölçüde yatırma sınırı koymuş, çünkü yolculuk esnasında yolcu rahat etsin diye, herkes yolculuk esnasında satın aldığı koltuğu istediği gibi kullanma hakkına sahiptir. sonuçta o koltuğu yatırma diyen kişinin de koltuğu yatıyor o da yatırabilir buna kimsenin hiç kimsenin karışma hakkı yoktur, ben rahatsız oluyorum koltuğu kaldır diye bişey yoktur kimse kimsenin oturduğu satın aldığı koltuğa müdahale edemez, ancak hamile bir kadın ya da emziren bir kadın veya çok aşırı kilolu biri olduğunda insan duyarlılık gösterebilir o zaman rahatsız olacağı zaten aşikardır ve ona göre de koltuk yatırılmaz bu gayet normaldır. ama normal şartlarda ben arkada ayak ayak üstüne atayım öndekine de koltuğunu yatırma rahatsız oluyorum dersen o zaman sıçar lar adamamın ağzına. hiç kimsenin koltuğuna müdahale etme yetkin yoktur, herkes istediği gibi koltuğunu kullanma hakkına sahiptir.
Kadın kucağımda bebek var diye benim satın aldığım koltuğu işgal ediyor arkaya doğru yatırıyor pardon "kucağıma" Bense arkamdaki adam kilolu diye yatıramıyorum şimdi sorum sana zeki kardeşim benim buradaki hakkım ne ben 7 saat boyunca iki koltuk arasında iki bacağım yan yana yerde dururken bile hareket edemiyorsam benim hakkım nereye kaçtı?
@XnurXnurX kafan iyimi senin, yazdıklarımı iyi oku anlamadıysan bir daha bir daha oku, sonra gel yorum yap. kimse bir başkasının aldığı koltuğu ne işgal edebilir nede müdahale edebilir, sen kendi hakkını aramadıysan ben ne yapayım, öndeki kadın koltuğunu yatırdıysa sende yatırsaydın.
Ulan sizin yüzünüzden otobüse binemiyoruz lan. Tamam ulan ter kokunuz gelsin, hadi lan telefonlada bağıra bağıra konuşun ama izin verinde bizde rahat rahat oturalım lan.
Koltuğun üstü bizim çenemize değmelimi lan illa.
Ulan hepiniz nasıl heriflersiniz, ulan şerefsizler uyuyorsunuz horluyorsunuz.
Toplum içinde insanlara nasıl davranacağını bilemeyen; o ahlak eşiğine sahip olamayan insanların yaptığı hakikaten çok rahatsız edici bir durum. Birini rahatsız ederek kendi rahatını temin eden insanların yüzünden dünya bugün bu halde, acınası bir durum bence.
Sen koltuğu yatırandan bahsediyorsun, adam konyadan denizliye kadar omzumda uyudu. Hayır yani sevgilim olmayabilir omuzumda uyuyacak, ama be gardaşım biz şeymiyiz omzumda uyuyorsun. bir itekliyorum 10 dakikaya varmadan omzumda gene. Birde horluyor Allahın moronu. Denizliye 40 km kala uyandı ya horlamadım, seni rahatsız etmedim inşallah diye de beygir gibi sırıttı. O anda otobüsün cam perdesiyle boğasım geldi.
Hic öyle bir durumla karsilasmadim ucakda o durum var ve sükürki bügüne kadar hep önce soran sonra yatiran oldu ayni sekilde bende öyle yaparim müsade isterim verirlerse yaparim yoksa sorun degil öylede giderim yani ama ucakda öyle kucagina yatcak bir sekilde yatirma olmuyor saten vok az birsey oluyor
Çok bencilce bir davranış, nadiren otobüse binerim ama başıma gelmişti bir seferinde. Kendisini uyardım sadece ve suçlu ben çıkıyordum neredeyse... Kendim bel ağrısı çeksem dahi yatirmam. insanların böyle basit gibi görünen bir sey olsa dahi duyarlı olmalari gerek
şu an tamda başıma gelen İstanbul'dan Karabük'e gidiyorum tekli koltuk bulamadım çiftlerden internette gördüğüme göre bir bayanın yanına cam kenarına aldım önümde de iki tane hanımefendi ikisinin de kucağında bebek ikisi de yatırdı arkaya rahatsız olduğumu söylediğimdeyse kucağımda bebek var diyor hoşgörülü davrandım tamam dedim ama işin dozunu arttırıp resmen kucagıma kadar geldi ve bacaklarıma dehşet baskı yapıyor iki koltuğun arasına sıkıştım aw şu an sinirden patlamamak ve otobüsteki herkesin huzurunu bozmamak için kafamda savaş veriyorum bebekleri olanlar arkaya alabilir mi koltuğu ya da direkt bebeğe de alsınlar bizde çocukla seyahat ettik kimsenin kimseyi rahatsız etmek gibi hakkı yok ama gelde anlat sözde "egoistlere"
Başıma gelmişti. Yaş 18. Üni için şehir değiştirmişim. Aileyle kavgalıyız öyle büyük li kavga ailem beni uğurlamaya gelmedi bilr Önümdeki adam ısrarla dizime yatıyor Arkada boş yer var. Geçiyim diyorum koltuk neyse o diyorlar Zaten üzgün ve sinirliyım Biraz kraker var yanımda üç beş aynı anda yedim tam yutmafım ama bir de suyu ağzımda tuttum (adam uyuyor) Apzımdaki karışımın yarısını adamın kafasına bırakıp gerisini poşete kusmuştum (!) Tabi küfür kavga otobüsü kenara çekme yaşandı adamı arkadaki koltuğa almışları
o otobüsleri ve koltukları yapan hesaplayan mühendisler ve tasarımcılar sal*ktı zaten bir siz akıllısınız sen yatırıyorsun da önündeki insanın bu hakkı yok mu? ya da onun önündeki yatırıyorsa o yatırmayacak mı sen rahat et diye?
Yatırmayacak ben yatırmıyorım ama önümdeki öküz yatırınca bende mecbur yatırıyorum arkam daki ni rahatsız etmeyecek kadar. Birazcık yatırılabilir onda sorun yok ama sonuna kadar yatırıp arkadakini rahatsız etmenin anlamı yok
@UğurBeg60 insanın oturma açısı ile sağlıklı bir uyuma açısı ölçülerek zeki insanlar tarafından hazırlanıyor o otobüsler. yani senin bu tip fikirlerin kimsenin umrunda olmaz ayrıca son derece mantıksız. dimdik uyulmaz
@UğurBeg60 dünyanın neresinde yolculuk yaparsan yap sen yaslamazsan ön taraftakinin koltuğu ağzına girecek. bu sistem bu şekilde inşaa edildi beğenirsen ekime beğenmezsen başka yöne
@UğurBeg60 açıkcası şiddet seven biri değilim sadece vahşi hayvanların şiddet kullanmasını ve zeki insanların konuşarak anlaşmasını savunurum. ama öyle bir şey olursa ağzını burnunu kırarım :D
Tamam otursun kullansında ama adı üstünde toplu taşıma toplumda gizli kurallar vardır bunlara nezaketen uymak gerekir bunlardan biri oturduğunuz koltuk tapulu malınız değil buna göre diğer insanlara haksızlık edebileceğinizi düşünmenizde fayda var. Bu insanlarla konuşulurmu çoğu zaman konuşulmaz.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ben bu olayı hiç anlamadım yemin ederim ya :) o koltuk yatırılmak için tasarlanmış herkes yatırsın etsin belirli bir süre için rica edilebilir düzeltilmesi amenna bir şey yer ya da içersin anlarım ama ben yatacaksam yatırırım sıkıştım diyorsun sende yatır genişle nedir yani?
Bence sakıncası yok sonuçta senınde koltuğun yatıyor. Ben koltuğumu yatırırım kimse rahatsız olacak diye o kadar saat yolu dimdik gidemem. Arkadakide yatırsın. Put gibi durmak için para ödemıyorum o koltuğa.
Ben arkamdaki kişi rahatsız olmasın diye koltuğu geriye yatırmıyorum. Elalem yapınca deliriyorum. Önümdekine söylerim koltuğunuzu düzeltir misiniz diye çünkü ben o şekil gidiyorsam milleti rahatsız etmemek için bir zahmet o da öyle gitsin.
Otobüs diyip uçak koyma da ayrı bir kafa. İçimden çok şey geçiyor onu yapanlara ama olay çıkarmamak için bişey demiyorum çünkü huyum pis sinirlenirim üstüne ters cevap verir o koltuğa gömerim onu yollarda rezillik çıkartmaya gerek yok.
Bikere adamın birini dövüyordum güzelce uyardım bir ağız eğmeler filan yok yatırmak için, bende yatıracakmışım rahatsız oluyorsam inecekmişim filan kan beynime sıçradı elimden zor aldılar, karokala gidiyorduk yolcular aman yolumuz dan olmayalım filan yumuşattılar.
Hiç bir şey diyemezsiniz. Adamın hakkıdır. Bende uzatıyorum. Hatta benim önüme de uzatmasınlar diye de hep en ön koltuğu ya da orta merdivelerin bir rkasını alıyorum. Kimse ban yapamasın diye
O adamın hakkı aslında. Koltukları o kadar bitişik yapanların suçu. Ben hiç bişey demiyorum adamın belki beli ağrıyor belki boynu ağrıyor belki de s2nin keyfine öyle gitmek istiyor. Sonuçta yapabildiği için yapıyor de mi?
Onu bunu bilmemde osuran yolculara ve ayak kokusu olanlara nedicen başıma geldı çünkü otobüsün içinde biri bir saldı nasıl bir koku o mavine söylediler oda kokusu spreyi sıkmıştı o günden sonra bazen uçağı tercih ederim ✌️
Ben yatıranı kadın olsun erkek olsun uyarıyorum. Hatta tam kaldırmıyorlar diye arkadan da ittiriyorum. Benim oturduğum koltuk yatık oluyor bazen ben onu nasıl düzelteceğimi bilemiyorum muavine söylüyorum o kaldırıyor.
Böyle bir hak var mı bilmiyorum ama arkadaki insana tamamen saygısızlık olarak görüyorum çünkü çok başıma geldi uzun yolda boynum ağrıdan koparda yine de yatırmam ben o koltuğu arkamdaki çocuk olsa bile...
Düşüncesiz ve bencilce davranıyor diye içimden düşünürüma ama gidipte direk yüzüne çok düşüncesiz birsiniz demem kibarca rahatsız olduğumu rica edip koltuğunu doğrultmasını söylemek varken bunu söylemek direk yüzüne yanlış geliyor
Canım bu tarz insanlara bir şey söylediğinde yapıyorlar fakat yarım saat sonra geri kucağına seyahat etmeye devam ediyorlar. Bunlar arsız ne desen boş :D
Herkes koltuğunu yatırsın en nefret ettiğim şeydir ya, saygısızlık resmen niye öyle ayarlamalı koltuklar var anlamıyorum ya hepsi öyle olsun ya hiç biri.
Uyarılır ve rahatsız olduğun belirtilir, neden başka yere geçesin? Ve genelde otobuslerde de boş yer olmaz yani oyle bir şansın da olmayabilir maalesef
Bu bir koltuk sonuçta ister en sonuna kadar yatır ister hiç yatırma yatağındaki konforu bulamayacaksın bu yüzden en sonuna kadar yatırıp bencil olmanın bir anlamı yok birazcık az yatırırsın olur biter
Pardon koltuğunuzu ileri alır mısınız rica etsem? diyorum ve toparlanıyorlar. Ama yakın temasta koku sinir bozucu oluyor. O yol işkenceye dönüşüyor...😒
Boyum uzun olduğu için o gibi durumlara karşı otobüse biner binmez huyumdur direk ayakları yapıştırırım önde ki koltuğa koltugu yatıramaz zaten hadi yatırdı diyelim direk uyarıyorum sığmıyorum kaldırın diye 😂
adam gibi oturamayan gevşekler işte yok mekanizma varmış kullanacakmış kemeri niye kullanmıyon allahtan başka mekanizma koymamışlar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Düpedüz düşüncesizlik. "Evinin kanepesinde yatmıyorsun bir kaç saat oturarak uyumak seni öldürmez hemen kalk ve kendine gel" der ve onu o koltukta oturur pozisyona çivilerim 😂😂
En İyi Cevaplar