Yahya Kemal'in "Ankara'nın en güzel yanı İstanbul'a dönüşüdür" deyişi ünlüdür.. Üstad bu lafı, İstanbul aşkından mı etti, yoksa bugünkü bazı Cumhuriyet düşmanları gibi Atatürk'ü ve onun yaptıklarını eleştirmek amacıyla Ankara'ya saldırmak için mi söyledi, bilinmez. Siz ne düşünüyorsunuz?
Havası çok kötü Ankara'nın. Çok monotonlaşmış bir şehir. Ölü şehir gibi bir şey. Tek güzel yanı Ata'mızın orada yatması. İstanbul'a aşık biriyim. Her yanı güzel, havası kötü, çok kalabalık da olabilir ama bu, İstanbul'u kötü yapmaz. Ayrıca her güzelin bir kusuru vardır :) İstanbulun cilvesi de kalabalığı :)
Benim için de Ankara 'nin en güzel tarafı askerliğimi orada tamamladiktan sonra Kadıköy e dönmem di. Zira bilirsiniz ki bu durumun Ankara nin kötü bir yer olduğu değil de 20 yaşında bir genç için askerlik hizmetinin zorlugu ve aileye, arkadaslara olan özlem dir.
İstanbul daki manzaranın ve doğal güzelliğin onda biri bile yok Ankarada. İstanbula alışan Ankaradan sıkılır. Ben Ankaranin taşını, duvarını, soğuk yüzünü seviyorum.
Deişir reis İstanbul lu olan için öyledir kalabalığı trafik i seven için fkt her imkanı olan bir metropol İstanbul vezir de eder rezil Ankara daha nezih.
En İyi Cevaplar