Dün, sorduğum soruyla turistik Doğu Ekspresi treninin haberini sizle paylaşmıştım. 29 Mayıs saat 20.00'de Ankara'dan Kars'a hareket edeceği açıklanan trenin fiyatı hakkında da konuşulmaya başlandı. Resmi bir rakam konuşulmazken, bakanlık fiyatın makul olması üzerinde duruyor. Kulislerde konuşulan rakam ise 400 Lira ile 800 Lira aralığında.Kaynak Habertürk
Turistik Doğu Ekspresi treninin fiyatı 400-800 Lira aralığında olacak! Bu seyahate en fazla ne kadar verirsiniz?
200 tl bile fazla. Ulan biz türküz türk. Elin devleti kendi halkına müze turistik yerleri 500 yerine 20 tl fiyatlara girdirir. Bizim ki bizden 800 elin başka ülkesinden götünn bokuyla gelen 140 dolar verir hepi topu...140tl onla için. Benim mi toprağım yoksa kıçının bokuyla gelen vergisini başka ülkeye veren insanın mı... saçma sapan iş yapıyolar. Kendi halkına 800 tl başkasına 140 tl binmesine içmesine sıçmasına izin veryorlar. Yırtık pantolon diye kanal var youtube. İnanmayan varsa gitsin izlesin. yabancıya 500 baht olan fiyat yerli halka 10-15 baht gibi bir rakama halk turistik yerlere girebiliyor.
Turizimin halkla ilişkisiyoktur. Adam ordan buraya para harcamak için gelmiyosa. GELMESİN DAHA İYİ.10 yıl turizimde çalıştım. Pahalı olup kaliteli insanların gelmesi ucuz olup insan selinin olmasından daha karlıdır. Adam zaten buna bakarak geliyosa turist değil sömürge birliğidir. Ruslar alanyaya gelir bdava içkinin yemeğin gözüne vurur. çöpe atar lavboya döker sırf badava diye. Sence bu mu turizim.
İatlyaya git bakalım her şey dahil otel bulabilicen mi türkiyenin 3 katı paraya olsa bile bulamazsın. Çünkü oranın devleti turizimi para olarak ve halkı da halkı olarak görür. Bundan dolayı her şeyi parayla satar. Bu sayede halk ve devlet max karı elde etmiş olur. Bizde ise sınırsız yeme-içme oteller... tamamen turist dediğimiz sömürgeciler otelden dışarı adım atmaz 1 dolar harcamaz. İÇER - SIÇAR SENİN ÜLKENDE 5 KR VERDİĞİ PARAYI DA SINIRSIZ-YEMEK-İÇKİYLE GERİ ALIR ÜLKESİNE DÖNER.
Doğu ekspresi seyahatini çok istiyorum ama çalıştığım için fırsatım olmuyor. Denk gelmiyor zaman olarak. Soruya gelince şahsım olarak yeterli param olmadan seyahate çıkmak istemem. Eğer kaliteli ve hem eğlenip, hem dinlenip hem de gezebileceğim bir tatil için bir yıl öncesinden birikimi yapmaya başlıyorum. Olabilecek en iyi rakamla gidiyorum.
Bir zamanlar o yataklı kuşetli pulmanlar boş gidip boş gelen ekspres fenomen olup yoğun bilet satışı olunca devlette baktı baya istek var bindirim yapalımda ordanda kâr edelim dedi... Helal olsun gizli gizli iyi geçiriyorlar
Kars çok güzel bir şehir tamam, nostaljik tren keyfi de tamam, ancak bu fiyata sabah öğle akşam açık büfe yemek olmalı. Sonuçta 1 gece ve 3 ogün yenecek. Gidiş dönüş açık büfe yemekli 400 olursa fiyat belki uygun gelir.
Yurt dışında, gelişmemiş denilen ülkelerde dahi (orta Asya) tren en uygun vasıta sayılır. Hızlı trenler çok aktif ve çok uygun. Türkiye’de özellikle mi geliştirilmemiş anlamıyorum. Bir de yer altı metrosu niye yapılmıyor acaba? İstanbul bir tepe ve çok rahat yapılır istenilirse. Bırakın şimdi iller arası gitmeyi, İstanbul içi bir noktadan öbürüne gitmek için 2-3 araç değiştiriliyor. Halka sitem etmek için yapılıyor tüm bunlar. Raylı sistem bu kadar pahalı olmamalı bir kere, benzin mi yakıyor sanki 800 tl de ne!!!
Popüler kültür işte bu olsa gerek. Normalde popüler olmasa en fazla 60 tl tutacak tren fiyatı şimdi ise 800 tlye kadar çıkabiliyor. Hep birşeylerden yararlanılma peşinde bu ülkede.
Burdaki 2 kazma yorumunu begenmemis, kesinlikle haklisin sonuna kadar hemde. Tren kazalari cok fazla oluyor ve hiç guvenli degil kii birde karstan bahsediyorlar. 1 hafta once ankaraya gittim ama inanılmaz bir korkuyla gittim. Mecbur kalmadikca kesinlikle binilmemeli
Kulislerde konuşulan rakam saçmalık ötesi. Türkiyede Tren yolculuğu olabildiğine zahmetli bir yolculuktur. Bunun üzerine bir de fiyatta aşırıya kaçılması ve bunda ısrar edilmesi, bu seferlerin ortadan kalkması sonucunu doğuracaktır.
İçeriğine bakmak lazım... Detay olmadan ucuzdur ya da pahalıdır demek doğru olmaz. Lakin deneyimlerim şunu da gösteriyor ki hu hükümet halka iyi bir şeyi asla hesaplı bir fiyata sınmaz.
Yalnız gittigin yer degil ordaki mesele trenin icindeki ortam ve o ortamda seyahat etmek ben bindimm gidilen yollar. falan cok guzel karsa gitti tren ama. karsa gitmek icin degil. Sırf o yolcugu yasamak 😊
Uzun yolda kapalı alanda bulunmak bana göre değil. Ben uzun yolculuğa özel aracımla çıkarım. İstediğim yere gider istediğim yerde dururum diğer türlü daral geliyo
Avrupada demiryolları çok güzel ve ucuzdur. bizdeki turistlik olduğu için yüksek. yapabilceğimiz birşey yok. Yinede binmek güzel bir deneyim olurdu. :)
Bu rakam aralığında yolcu bulamaz dolayısıyla da seferler iptal olur. Bu rakamları kim verir, neresi turistik? Doğu Ekspresi resmen rezillikti, otobüse, uçağa nazaran hesaplı oluşundan dolayı tercih ediliyordu..
Daha önceden bu tren ile yolculuk yaptım evet.. Fotoğrafçılık gibi bir şey düşünüldüğünde istenilen bazı kareler elde edilebilir. Fakat nostalji çizgisini taşımıyor ve çok yorucu..
@arzugızım01 Rica ederim, ne demek.. Şuanda bir yanlış anlaşılma olmasın. Benim niyetim karalamak değil. Tam tersi bir turizmci olarak şeffaf olarak doğru bildiğim şeyi belirtmek..😊
Ben bu keyifli yolculuğu 90 liraya yapmıştım. 400-800 lira nedir? Bunlar kafayı sıyırmış olmalı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Fiyat mewki olarak degisicegi icin fiyatlar bence aralık olarak uygun 120 tlye kocaa tiren o kadar yolu git gel nası dönsün o çark hem güzelbi nostaljik gezi anısı olur fenamı?
Doğu ekspresimi aman dikkat terörist çıkabilir tren yoluna 😄 ben almiyim zaten doğuda iğrenç içindekilerde. Ben batıya aşığım sulu serin iklime. Doğu dediğin yazın kuru otlar kışında donarak ölen tilkilerdir
800 tl ile yaklaşık 110 litre benzin alabilirsiniz oda en fazla 1500 km yol gidersiniz. fiyatın bu kadar yüksek olması yüksek ihtimal uzun yolculuktan dolayı yataklı vagon tercih edildiği içindir. yoksa normal bilet fiyatı 150 tl bile olmaz
bir çok kişi aynı minvalde yorum yapmış o yüzden yazdım yoksa aydınlatmak için değil. araba ile yolculuk güzeldir ama tren doğanın içinden, dağlardan bayirladan gidiyor. yataklı vagondan uzandığın yerden seyretmenin yolculuk yapmanın tadına doyum olmaz.
800 olmaz zaten 500 civarı olur. o para ıyi bence. bugün bir tane bungalov ev kiralasaniz 2 güne 500 istiyorlar. 2 gün gidiş 2 gün geliş güzel fiyat olur. doğada ev kiralayınca bir bölgeyi gezersiniz ama tren 1500 km civarı yol götürecek. belli başlı istasyonlarda yemek molası, sehiri gezme fırsatı veriyorlar. bence durmayın hemen gidin. 😁😀
Kulaklığını takıyorsun. Normal yolcu gibi binip boş bir yere oturup uyuyor gibi yapıyorsun. Kondüktör amca yanından geçip gidince rahatça yolculuğumuza devam ediyoruz 😂
Ana Sayfa > Tatil & Seyahat > Sorular > Turistik Doğu Ekspresi treninin fiyatı 400-800 Lira aralığında olacak! Bu seyahate en fazla ne kadar verirsiniz?
En İyi Cevaplar