Bolu ve Nevşehir banko gelir de başka nereler olabilir romantik bir kış tatili için? Kışın sevgiliyle gidilecek tatil yerleri nereler olabilir? Ucuza kış tatili önerilerinizi bekliyoruz.sevgiliyle tatile gidilecek yerler
Kışın sevgiliyle gidilebilecek romantik tatil yerleri nerelerdir?
Kışın sevgiliyle gidilebilecek romantik tatil yerleri nerelerdir?
Selam herkese, şunu kabul edelim ki kış tatilinin yeri de tadı da çok başka. Hele ki sevdiğin insan ile yaptığın tatilin tadı çok çok başka. Şimdi hem kendimin gidip gördüğü hem de sizin yaptığım araştırmalardan yola çıkarak birkaç fikirden bahsedeceğim. Umarım yardımcı olabilirim elimden geldiğin kadarıyla. İçinizi sıcacık yapacak önerilerime başlıyorum. Herkese keyifli okumalar ve tatiller şimdiden.
Abant
Kış ve romantik tatil denince akla ilk gelen yerlerin başında bana göre Abant geliyor. Bizzat gidip gören biri olarak çok çok keyifli bir alternatif olacaktır. İsterseniz 5 yıldızlı otelleri tercih edebilirsiniz. Ya da kişiye özel bungalov evleri tercih edebilirsiniz. Abant gölünün çevresi ve koca çam ağaçları ile çevrili doğanın içinde yürüyüş yapabilirsiniz.
Kapadokya
Romantizm denince Kapadokya demesek olmazdı zaten. Her mevsim güzel olan bu yerde kışın tadı da yine çok hoş olacaktır. İsterseniz romantik bir balon turu yapabilirsiniz. Ve yahut atlar ile çevrede gezintiye çıkabilirsiniz. Buraya gitmişken gün batımını izlememekte olmaz.
Sapanca
Kışın tüm renklerini içinde taşıyan Sapanca çok çok güzel bir yer. Özellikle sevgili baş başa kalabilmek adını biçilmiş bir kaftan diyebilirim. Doğada kendini kaybedip huzur içinde güzel birkaç gün geçirebilirsiniz
Uludağ
Kar tatili için en iyi ve uygun alternatifleri başında Uludağ tatili geliyor. Hem kayak yapılabilir. Hem de şömine başında yanan karın tadını çıkartabilirsiniz. Yürüyüş yapıp doğaya karışmak için güzel rotalarda var. Mutlaka tavsiye ederim.
Sarıkamış
Türkiye’nin öbür ucu Kars gerçekten harika bir doğaya ve coğrafyaya sahip. Her yıl milyonlarca insanı kendine çeken ve son dönemlerde oldukça popüler olan müthiş bir kış tatili alternatifi. Her çift bir kere bu deneyimi yaşamalı bana göre
Trabzon/Uzun göl
Karadeniz’in hırçın çocuğun Trabzon’un en güzide yerlerinden biri olan uzun göl. Her mevsim olduğu gibi kışında bir başka güzel. Günü birlik bile olsa mutlaka gidip görülmesi gereken harika bir yer bana göre. Görmeyen çok şey kaybetmiş bana göre.
Kış mevsimi bende romantizmi çağrıştırıyor. Şömine başı, dağ evi ve lapa lapa yağan karlar eşliğinde kahve keyfi yapmak gibi düşünceler romantik bir ambiyans oluşturuyor zihnimde ❣🎈
Kış masalı tadında kimi insanların bu mevsimde düğün yapması da bu konudaki tezimi doğruluyor ❄️
Görseldeki romantizme baksanıza 🥰
🤍🤍
Her ne kadar yazın düğünler yapılsa da kış mevsiminde de düğün yapılabilir pek âlâ.
Bununla birlikte her ne kadar yazın tatil yapsak da kışın da tatil yapabiliriz. Tatil indirimlerinden faydalanabilmek için indirim fisartlarını takip etmek ve erken rezervasyon yapmak gerekiyor. Tatil için ne kadar bütçe ayırdınız, kaç gün konaklayacaksınız bilemediğim için elimden geldiğinde yardımcı olmaya çalışacağım. Umarım yardımcı olabilirim.
Kışın Sevgiliyle Gidilecek Romantik Tatil Yerleri Nerelerdir?
Her bütçeye uygun tatil beldeleri vardır. Şimdi bu yerlerden bahsedeceğim.
1) Bungalow Evler
Bungalow Evler ❄️❄️
Romantizm diyince aklıma ilk evvela Bungalow evler geldi. Sevgiliyle gözlerden uzak, baş başa kalıp kaliteli zaman geçirmek Bungalow evlerde oldukça mümkündür.
Doğanın içinde yer alan bu evler, ahşaptan yapılmıştır ve ahşaptan yapıldığı için kışın soğuk olur. Onun için Bungalow evlerde konaklamayı düşünüyorsanız kalın kıyafetler, battaniye gibi eşyalar getirin yanınızda. Mutfak araç ve gereçleri olsun yanınızda. Yağ, çatal, kaşık, bardak, kahve, cezve, peynir, mangal eşyaları, mangal için yiyecekler vs. Mesela ben en çok kendin pişir, kendin ye yapmayı seviyorum. Düşünsenize sevdiğinize kendi ellerinizle kahvaltı hazırlayabilirsiniz ya da kendi ellerinizle ona kahve yapabilirsiniz. Şahane olmaz mı?
Bungalow evleri sizin için bırakıyorum buraya, hangisinde konaklamak istiyorsanız, hangi şehirde yer alan Bungalow evde konaklamak istiyorsanız oraya göz atabilirsiniz 👉🏻 Bungalow evler 💫 ❄️ Her bütçeye uygun birçok alternatif var, fiyatları da inceleyebilirsiniz.
2) Amasra/Bartın
Amasra ❄️
Karadeniz'e gitmek istiyorsanız kesinlikle Rota olarak Amasra'yı seçin. Her mevsim güzeldir Karadeniz 💚 Batı Karadeniz bölgemizde yer alan Amasra ilçesi Bartın iline bağlıdır. Fatih Sultan Mehmet'in "Dünyanın Gözü"dediği yerdir Amasra 💚 Vapura binip deniz havasını soluyabilirsiniz sevgilinizle. Ormanlik alanları, mağaraları ve köyleriyle fevkalade bir diyardır Amasra.. Amasra'da tatil yapmak istiyorsanız detaylı olarak inceleyebilirsiniz. Amasraa 💚💚
3) Çanakkale
Çanakkale ❄️
Tarihi esintileri içinde barındıran ve tarihi birçok olaya şahit olmuş bir şehrimizdir Çanakkale. Kaz Dağları, Çanakkale şehrimizde bulunmaktadır. Gökçeada, Bozcaada Çanakkale'bulunmaktadır. Şayet Çanakkale'ye gitmeyi düşünüyorsanız adaları da gezin. Belki adalar da konaklamak istersiniz diye sizin için Gökçeada ve Bozcaada konaklama fiyatını buraya bırakıyorum. Gökçeada konaklama ❄️
Ve şimdi de Çanakkale'de konaklamak isterseniz yine tıklayın 👉🏻 Çanakkale Otelleri
4) Balıkesir
Balıkesir ❄️
Çanakkale'den bahsetmişken Balıkesir'den söz etmezsem olmaz 😊 Çanakkale şehrimiz, Balıkesir şehrimize komşudur. Deniz ve doğayla iç içe olan bu muazzam şehir hem Ege hemde Marmara sahillerine sahiptir. Balıkesir'e kışın gitmeyi düşünüyorsanız şu videoyu da izlemenizi tavsiye ederim..
Ve Balıkesir'de tatil yapmayı, konaklamayı düşünüyorsanız tıklayın. Balıkesir Tatil
5) Abant/Bolu
Abant
Abant golü Bolu şehrimize bağlıdır. Abant'a her mevsim gidilir. Doğal bir göl olan Abant gölünün etrafı ormanlik alanlarla kaplıdır. Göl kenarında tatil yapmak istiyorsanız, yılın her ayı büyüleyici olan, muazzam bir atmosfere sahip Abant'a mutlaka gidin diyorum, kesinlikle tavsiye ediyorum. Hatta fiyat bilgilerini görmek için buraya tıklayın.. Abant Tatil Tiklayin
6) Nevşehir
Nevşehir 🎈🎈
Gökyüzündeki balonlar, peribacaları ve lapa lapa yağan karlar masalsı bir dünyanın içine çeker insanı ve böylesi bir ortamda romantizm doruklarda yaşanır. J
🤍🤍
Nevşehir'e giderseniz Peri bacaları, üç güzeller, Nevşehir kalesi, Nevşehir müzesi gibi yerleri ve daha fazlasını gezmenizi tavsiye ederim.. Daha öncesinde de bırakmış olduğum gibi mavi yazıya tıklayıp fiyat bilgisini görebilirsiniz. Mavi yazıya tıklayın Nevşehir Konaklama Tatil Şimdiden iyi tatiller 🌺🌺
Annemle babami da bir valise koyar giderim herhalde. Annemden izin alsam (ki laz kizi agzuma siçar: " uuyyhhh ağzuna siçtiğumun kizuuu ne pok yiyeysun) babam kukrer (asssyyyyeeeee hep senun pok yemendan bu booyle oldi. Otur oturdigun yerde pok yiyenun usagu) Yanı unutun böyle şeyler düşünüp üzülmeyin
hahah hapıstesın ama ıyı eglkenıyorsunn:) ee ogrencılık bıtmıs her turk gencı gıb ı ıs buluncaya kadar bunalım takılırsın. bı de baba evıne grerı dondun herhalde ozgurluk de bıttı.. yaa sahı senın durumun cok vahım bee.. butun gun nettesındır sen?
Ipini kopartmış it gibi gezmedim 4 senede iktisadi bitirdim geldim. Belki bölüm birincisi olmadım ama uzatmaları da oynamadım. Orda ki rahatlık bazen okuldan kaçıp kamp felan yapıyorduk şimdi bitti bir anda eve tikildim işte yok. Boşu boşuna okudum gibi gelio istedigim yerler olmadi iktisat yerine biraz daha çalışıp keşke hukuk ya da tip okusaydım pişmanlığı yaşıyorum.
Valla arasan ya da sorsan karşına birden fazla yer çıkar. Herkes binlerce şey söyleyebilir. Sokaklar romantizmi zirvede yaşamak için muazzam yerler. Romantizm yaşamak istiyorsanız, herkesten ve herşeyden uzak bi yerde tatil yapsanız iyi olur. Misal Dağ evleri, konaklama yerleri vb. Bana sorarsanız en güzeli ada. Kimselerin olmadığı tenha yerler beni benden alıyor..❤️
Tatilde amaç beraber vakit geçirmektir... tatil parasını koyun bir kenara rutin harcamanızı yapın beraber vakit geçirin evinizde... tatil deyince işçilerin aklına köye memelekete gitmek... öğrenci için deniz kenarı otel kayak merkezi geliyor... 1 senede kazandığınızı 1 haftada yemenin hiç bir mantığı yok...
Gerçekten çok seviyorsanız her yer romantik olur. Benim tecrübelerime göre kışın Kapadokya kadar romantik bir yer bulmak çok zor. Oradaki restorantlarda akşam yemekle birlikte bir şeyler içmek güzel olur.