Buraya gelmeden önce insanlar Kıbrıs'ın çok pahalı ve sıkıcı olduğunu, insanlarının Türkleri sevmediğini falan söylüyorlardı. Şimdi diyorum ki; iyi ki tüm bunları yaşayarak görmeyi tercih etmişim.
Ben Girne'de olduğum için Girne hakkında bilgi vermek istiyorum.
Çok mu sıkıldın? Al biranı, fıstığını çık limanı ayaklarının altına alabileceğin taşa. Kimse de "ne yapıyor bu" demez.
Peki denizi? Denizine aşığım.
Huzurun ta kendisi. Mavi ile yeşilin aşkı.
Su ise oldukça temiz, suyun altındaki her şeyi oldukça net bir şekilde görebiliyorsunuz. Karpaz plajı önerilir.
Sokaklarında tarih ve huzur kokuyor. Gezerken incelemekten, düşünmekten, fotoğraflamaktan çok keyif alıyorum. Keşfedilmeyi bekleyen bir ada!
Gece hayatı Kıbrıs'ın en meşhur özelliklerinden.
Bilmeyenler zannediyor ki herkes kız kovalıyor, oraya giden yoldan çıkıyor. Aksine herkese adamına göre muamele. Biz arkadaşlarımla gidiyoruz, içkimizi de içiyoruz eğleniyoruz da.
Kimsenin birbirine karıştığı yok, çok nadir olay çıkıyor.
Kıbrıs'ın en güzel yanı da sokakta yürürken çantayı cüzdanı sıkı sıkı kollamak yok. Şort, elbise, etek giyince "suratıma tekme atılır, taciz edilirim" korkusu yok. Su 5TL diyorlardı, bir damacana su 5TL evet. Marketlerde ürünler Türkiye'ye oranla 2-3TL fazla olabiliyor. Ev kiraları 350GBP-450GBP arasında değişiyor. 1+1 - 2+1 temiz evlere çıkmak istiyorsanız kiralar bu şekilde.
Alkol ucuz hatta Türkiye'ye göre yarı fiyatına alabiliyoruz, sigara Türkiye'ye göre 1TL falan ucuz. İnsanları sıcak kanlı, hayvanlara çok değer veriyorlar. Sanılanın aksine Türklere karşı tabuları yok tabii bu hepsi için geçerli değil. Hava çok fazla sıcak, bakın bu doğru. İş imkanı Türkiye'ye göre çok çok iyi. 3-4 gün içerisinde 2500TL'lik bir iş bulabilirsiniz. Ortalama bir insan kira haricinde 600TL ile geçinebilir. Yaşam standartlarınız yüksekse gece hayatınız, alkolünüz, alışverişiniz, sigaranız, fast foodunuz eksik olmuyorsa 2500TL ile geçinebilirsiniz. Kıbrıs'ı gerçekten seviyorum. Soruları olanlar yorumlarda belirtebilirler, gelen sorulara yönelik seve seve 2. bence hazırlayabilirim.
Tatil veya Eğitim İçin Kıbrıs'ı Düşünenlere Özel Genel Hatlarıyla Kıbrıs!
bende şu an lefkoşadayım ve nedense bana hiç pahalı gelmiyor küresel ekonomi ve türkiye ekonomisini düşündüğün zaman gayet ideal bence bununla birlikte tamda yaşanacak cennet gibi bir yer kıbrıs gerçekten
Bende Kıbrıs'ı seviyorum okumak ve gezmek için iyi bir tercih insanları özellikle çok medeni ve tatlişler 2 abimin askerliğini yaptığı birinin okuduğu güzel anılar biriktirdiğimiz yavru vatan. Kulaktan dolma aslı astarı olmayan bilgilerle görmemezlik yapılmaması gereken memleket. Ellerine sağlık.
Bir de orda yolumun üstünde bir ünivesite gördüm. Yakın doğu muydu neydi unuttum ismini.
Okulun içinde 8-10 kişilik bir erkek grubu var, muhabbet ediyor.. Girdim aralarına dedim anlatın bakalım burdaki durum ne, ortam ne alemde, kızlar nasıl...
Bana ilk söyledikleri şey ; " abi buraya türkiyeden kız yollamayın "
Hepsini s*kiyorlar, en düzgün kız bile burda bozuluyor dediler. Kıza bakıyorsun bebek gibi ama s*kmeyen kalmamış..
Bunları duyduktan sonra bende kıbrısta yaşayan kızlara karşı önyargı var