Yaptığınız bir iyiliğin karşılığını bekler misiniz ?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İyilik zaten karşılık beklenilmeden yapılan yardım, kayra, lütuf, kerem demektir.
Karşılık bekleyerek yapılan şey iyilik olmak o bir nevi al gülüm ver gülüm hesaplaşmasıdır.
İyiliğin karşılığı yalnızca Allahtan beklenir.
İyilik yap at denize balık bilmezse Halik bilir, felsefemdir.
Teşekkür ederim :)
karşılığında bir kötülük yapmasında iyilik falan beklemiyorum
Bazı iyilikler karşılık beklenmeden yapılır.
Mesela Somali'deki çocuklar için yardımda bulunmak.
Bazı iyilikleri de sevdiğimiz için yaparız.
Karşılığında sevgi ve vefa bekleriz.
evet ama sadece allahtan... obur turlusu zaten kaz gelecek yerden tavuk esırgenmez ısıne donerdı,ıyılık denılen sey karsılık beklemeden yapılmalı
Cevap
29Cevap
ne yazık ki evet. Aslında iyilik yapan kişi onu yapınca kafadan atmalı adı üstü iyilik. Bu alış veriş değil ki kimse de seni zorlamıyor.
Sonra da gereksiz küsmeler, beklentiler, etiketlemeler.
karşılığını beklemem ama yaptıgım iyilikler sonucu kötülükte etmesin bana sonra burnundan getirmsinide bilirim. :(
maddi olarak beklemem.. manevi olarak verdiğim sevgi destek fedakarlık varsa bende ihtiyacım olduğunda bunları hissetmek isterim..
İnsanlara iyilik yapmam, hayvanları tercih ediyorum.
sağ elin verdiğini sol el bile bilmemeli,karşılık bekliyosan ticarete girer o :D
Bekler insan ama yaptığın iyilik karşıdakine değmiyorsa iyiliğin fazlası kendini kullandırmaktır.
Hayır beklemem ama verdiğim değerin karşılığını beklerim
Beklemem ama karşılığından o kişiden nankörlük istemem. Hepsi bu.
iyillik yapıp karşılık beklenmez. bekledik diyelim o zaman iyilik değil alışveriş olur o
yok beklemem..ben yaparım iyilik yaptığım bilmesse bile bir gün mutlaka kazanırım..
Tam olarak karşılığını beklemem, ama karşımdaki insanın karşılığını vermeye çalışmasını beklerim.Hayat böyledir.Eskiden buna inanmazdım, şimdi ise bu formüle ters düşen herkesle irtibatımı kesiyorum.
Hayır, menfaat üzerine kurulu iyilik yapmadım,bir sonraki adımı düşünüp iyilik yapmadım, o an karar verip, uygularım, iyilik olsun diyede yapmam, karşılık beklediğim için de yapmam.
karşılık değil ama bir teşekkür veya memnuniyet beklerim.
Beklemem ben giderim, karşılığı varsa arkamdan gelir zaten :)
Türk erkeği dediğin bayan için bastığı akbilin parasını bile almaz.Karşılık mı bekleyecek iyiliğe...
Karşılık beklemeden yaparım, karşılık bulursam mutlu olurum. iyiliğime değil ama iyi niyetime karşılık beklerim
beklemem çünkü insanoğlunun nankörde olabildiğini merhametlide olabildiğini gördük bu haytatta o yüzden denize at gitsin hesabı yaparım :)
Madem ki iyilik yapılıyor neden karşılık bekleniyor.
Yeri geldiğinde yaptığım iyiliği hatırlayıp muhtaç olduğum durumda bana da iyilik yapmasını dilerim.
beklemem ama güncelleme sorusunda beni en iyi cevap seçen birini bende en iyi cevap seçerim :D
vaayy :D o zaman sen hep en iyi ol :D
Hayır, sadece karşımdaki kişi kendini iyi hissetsin diye yaparım.
iyilik yap denize at adeniz tasarsa gole bu boyle geriye bakma ve beklenmez ;)
Karşılık beklenilerek yapılan zaten iyilik değildir.
zaman cok kotu bagzi durumlarda yapmamiz gerekenin adi iyilik olmus..
İyilik karşılıksız yapılırsa iyilik olur öbür türlü menfaat olur...
Hayır.Karşılığını almak için iyilik yapmam.
bazen beklenir ama bu karşılık sayılmaz aslında
nankörlük beklerim haklı çıkarım.
İyiliği ticaret için yapmıyorum o yüzden beklemem
kötülük gelmesinde üstüne
Asla beklemem. Çünkü gelmez karşılığı=)
Kimseye iyilik yapmadığım için banane .
gibi gibi karşıdaki kişinin karakterine bağlı
Hayır.
Sadece teşekkur beklerim.
hayır beklemem o zaman iyilik olmaz
Zamanı gelince hatırlanmasını isterim.
Hayır her zaman değil
karşılığını değilde sygı duyulmasını beklerim...
Bazı durumlarda...
İçten içe..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar