Osmanlı gerçekleri.. Sizce Osmanlı nasıl bir imparatorluktu?

Tc halkı için bir övüg kaynağıdır Osmanlı İmparatorluğu. Bir tartışma esnasında eğer Osmanlı konuya dahil edilirse, karşınızda ki en cahil insanın bile aslan kesildiğini görürsünüz. Oysa Osmanlının diğer imparatorluklardan " katliam" konusunda geri kalır bir yanının olmadığı kesin. Fazla uzatmadan bunları bir kaç cümleyle belirtmek istiyorum,

Hepimizinde bildiği gibi kardeş katli olayı Osmanlının günlük yaşamı haline gelmiş. Kendi kanından kimselere eziyet etmek, öldürtmek ya da öldürmek konusunda kimse Osmanlı ile yarışamaz. Hangi padişah kaç kardeşini ya da yakınını öldürdü?sorusuna cevap vermeye kalkarsam, izin verilen karakter sayısını aşmış olurum. Tarih sayfalarında karşılaştığımız en sinir bozucu olaylar ise, dost görünen devletlerin çıkarları gereği yoladşını satmasıdır. Ve bu konuda da Osmanlı epey çok iş yapmış. Mesela Çerkesyayı Rusya'ya sattı. Günümüzde 21 Mayıs 1864: Çerkeslerin kara günü olarak anılmaya devam eder. Osmanlının Kafkas kökenli kimselere karşı takındığı baskıcı, vahşi tavırı unutturmamak adına her yıl karadenize güller bırakılır. Mesela Osmanlı saraylarında Kafkas kızları çok ünlüdür, ailelerinden zorla alınan çocuklar bu saraylarda cariye olarak çalıştırlır. Ruslar 1864 Kafkas halkını başka bölgelere göç etmeye zorladığında, kimi kesim Osmanlı gibi impratorluklarda kurtuluşun olduğunu sandılar. Rus askerler eşliğinde Osmanlı gemilerine bindirilen göçmenler, kelle başına para alan tüccarların vahşetiyle karşı karşıya kaldı. Bu kimseler gemilerde ki yolcuları denizin ortasında bırakıyor, ve geri dönüp tekrar tıka basa gemilerini dolduruyorlardı. Çünkü padişahların kafkas halkından yeterince kölesi elleri altında mevcuttu zaten. Oya sanıldığının aksine, Ruslar Kafkas halkını ülke dışı bir göçe zorlamamış sadece yaşadıkları evlerinden ayrılıp Rusya sınırları içine yerleşmelerini istemiştir. Ayrıca onlara, bir tarla ve ev vaad eetmiştir. Tüm bunları bir kaç kitaptan öğrenmeniz mümkün. Mesela günümüzde kafkas halkı Ruslardan çok türklerden nefret eder. Çünkü zamanında Osmanlının gerçek yüzüne şahit oldular.

Aslında bu kadar uzun yazmayı planlamıyorum.

Neyse, soruya geleyim. Siz Osmanlıyı nasıl bilirsiniz?

Ders kitaplarında yer verilmeyen gerçek Osmanlı tarihi ile ilgili bildiklerinizi bizimle paylaşınız ki savunma esnasında kullanabileceğimiz veriler elimizde bulunsun.

Son olarak şunu sormak istiyorum,

Ben Allah'ın gölgesiyim diyen padişahlara boyun eğmek şirk değil de nedir?
Osmanlı gerçekleri.. Sizce Osmanlı nasıl bir imparatorluktu?