+1 yılCemal Süreya, Nazım Hikmet, Orhan Veli, Neyzen Tevfik, Reşat Nuri, Ömer Seyfettin, Sabahattin Ali, Aziz Nesin, Oğuz Atay, Orhan Kemal, Necip Fazıl, Ziya Gökalp ve adını sayamadığım yüzlerce yazar...
Armiğ, değerlerimiz aslında sanılandan fazla. Biz sadece kabataslak ilgileniyoruz. Detaya inildiğinde, aslolan farklı oluyor. Ah keşke bunları da bir görebilsek...
Saydığın edebiyatçıların hakkını yiyemem. Onlar tüm Dünya'ya duyurmuşlar adlarını. Ancak bizim edebiyatçılarımız, bize uzaktan dokunmayı, o duyguyu içimizde hissettirmeyi başarmış kişilerdir.
Bunun Rus'la, Türk'le bir ilgisi yok. Hissedilenler aynı, kelimeler farklı...110 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsebep rus kızlarının güzelliği olsaydı günümüzde de pek çok rus yazar dünya çapında ünlü olurdu. kaldı ki bu bahsettiğin yazarların kitaplarında asıl öge kadınların güzelliği değildir. bana göre tr den dünyaca ünlü bir yazarın ortaya çıkmamasının tek sebebi bizim tarihi kökenlerimiz. bizler ruslar, Avrupalılar veya iran ve Hintliler ibi yerleşik düzenden gelmiyoruz. bizler konar-göçer milletiz. önceliklerimiz çok farklı. uzun yıllardır yerleşik hayata geçsek dahi bizim dünyaya bakışımızı asıl biçimlendiren şey bu tarihsel köklerimiz. hala trafikte sabırsız oluşumuz, kavgacılığımız vs. nin ardında yatan en büyük sebep de bu bence
10 Yorumla
+1 yılRusya sadece edebiyatta değil şaşıracak şekilde bilimde de çok iyi işler çıkarabiliyor. Mesela çok fakir bir yerde yav bunu nasıl yapmış diyebiliyorsunuz.
ben kendimde şiir yazan biri olarak bana göre önemli olan bilinçtir. Örneğin, insan, toplum üretmenin sadece maddesel bir sonuç olmadığını, fikirsel üretimin de olduğu bilinci hakim olursa elbette sayılar artar.
küçüklüğümden beri yeteneğim olmasına rağmen kendimi zorladıktan sonra bu yeteneğim çıktı.
ayrıca sadece rusya dan değil Shakespeare , victor hugo , Goethe Louis Aragon gibi niceleri de unutulmamalıdır.
ve bizim de sayısız şairlerimiz, düşünce adamlarımız olmuştur00 Yorumla
1- Keramet kadında olsaydı Mecnun kötü çirkin Leyla'ya o denli aşık olmazdı. :)
Leyla'nın çirkin bir kız oldugunu duymuşsundur.
2- Rusların edebiyatta başarılı olmasının sebebi, klasik dönemde Rusya'nın bu halde olmamasına baglıyorum. Dışarda kar var. Hava soguk. Kısaca Rusya daha çok evde oturmaya yönelik bir ülke. E evde de otur otur illa bişeylere sarıyorlar. Edebiyat gibi.
3- Türkiye'nin de dünyaca ünlü edebiyatçıları vardır: Nobel edebiyat ödüllü Orhan Pamuk, büyüklügü tüm dünya tarafından kabul edilen Nazım Hikmet gibi.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
Edebiyat ile biraz ilgin olsaydı Türkiye de bir Nazım Hikmet bir Abdurrahman Karakoç bir Orhan Veli Kanık ve daha sayamadigimiz saair ve yazar olduğunu bilirdin ki senin bahsettiğin yazarların hiç biri aşk üzerine kitaplar şiirler yazmamıştır bence sen önce bir araştırma yap sonra tekrar sor bu soruyu
101 Yorumla- +1 yıl
Bu soruyu soran kişi, abazanlığını edebiyat kisvesi altında örtbas etmeye çalışmış ve çok komik bir duruma düşmüş.Rus kızlarına hastayım demek yerine,böyle talihsiz bir soru sormuş,çok güldüm ya:D
Müzik & Etkinlik konusunda 317 cevap paylaştı. Hayır madem Türk kzlarını rencide etmek ve Rus hayranlığı yapmak için soru soracaksın bahsettiğin yazarların kitaplarını aç bir oku en azından özetlerine bak dimi ama işte nerdeee
Yinede amacını anlamamış bu yazarların yazdığı kitaplar hakkında hiçbi şey bilmiyormuş gibi cevaplıyıcam sorunu ;
Türklerdende çok önemli yazarlar şairler çıkmıştır (üstelik aşk konulu eserleri çoğunluktadır) ama cehaletimizden midir sanata sanatçıya olan ön yargıdan mıdır bilinmez çoğu dünya çapına yükselememiş hatta bazıları sınır dışı bile edilmiştir . Bu durumda bize düşen görev kendi yazarlarımızında yazdığı kitapları okumak , bir iki şiirini bilmektir en azından Rus kızların güzelliği uzerine yazılmış kitapların (!) arasına birkaç tanede bizden okursak daha iyi olabilir .30 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYalnız bahsettiğin yazarların kızlarla uzaktan ya da yakından hiç bir alakası yok. Dostoyevski psikoloji konusunda, Tolstoy gözlem konusunda çok iyidir. Dostoyevski özellikle basit ve yadırganan karakterleri ele alır. Ama gerçekten aşk ve kızların alakasını çözemedim. Gogol'un kısa ve eğitici bir eseri, Palto'sunu okuyunuz; bir çok yazar Gogol'un paltosundan çıktık der hatta... Gerçekten anlamsız bir soru, gerçekten çok anlamsız...
65 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBana farklı örnekler de verebilirsiniz. Vladimir her şeyden önce detaycı ve mükemmel bir eleştirmendi. Sinestezik olduğu için şiirlerinde, eserlerinde mükemmel bir sanatsallık barındırırdı. Yani aşktan ziyade algıları çok daha kuvvetli, ritimsel ve liriksel yönü çok kuvvetliydi.
Cevap sahibi+1 yılEdebiyatta his dendiğinde aklınıza gelebilecek ilk coğrafya Latin Amerika'dır.
Gizli Üye(36-45)+1 yılÜlkece duygu yumağı olmuşuz. Şairler aşk diyor, diziler ve filmler de aşk diyor. Yani başka bir bk yaptıkları yok hep aşk hep aşk. Yerli çalışmaların hepsinin konusu bu. Ama o dediğin ünlü şairler aşmışlar olayı. Hani şöyle bir şey var güzel bir film çekersin düzgün bir ana konusu olur. Ama aşk ikinci planda kalır. Bizimkilerin düzgün konusu yok aşk birinci planda. Satılan kitapların %90'i aşk üzerine. Halk olarak da bu illete takıldık. Elif Şafak yok Kahraman Tazeoğlu bilmem kim kim... Hepsi duygu yumağı salya salya. Toplumsal sorun aslında temelde yatan. Her 10 kişiden rahat 7-8 kişi birini seviyor ama içlerinden 1-2'si sevgili. Gerisi acı çekiyor. Bu yüzden aşk dışı bir yazarlık sergilenemiyor. Yazar nerden para geleceğini biliyor. Temelde sanat yok para var. Bu yüzden kalıcı izler birakamıyorlar. Hepsi tırt.
10 YorumlaŞair olmak için hasret çekmek gerek, demek ki Rus kızları o kadar güzel ve çekici değil ki erkekleri hasret ve yoksunluk tan şair olmuş, Türk kızları güzel ve alımlı, ayrıca nazlı de adeğiller, erkeklerimiz de şair olamıyor o yüzden. ama buRus merakı artasa yazın Antalyaya gelen Ruslar yüzünden Antalyamız şiirin cenneti olur.
20 Yorumla
+1 yılAdamlara dinleri ayak bağı olmuyor ki, özgür insanlar özgür düşünebilir ve uçsuz bucaksız bir akım yaratabilirler. Bizde her bokun sonunda Allah çıkıyor karşımıza. Ne yapabilirsin ki. Diğer 3. dünya ülkelerinin müslüman olduğu gibi bizde bu nedenle bir bok olamayız.
12 Yorumla- +1 yıl
Çıkarsa inanırım. Ama saklambaç oynamayı sevmiyorum. Çocuk muyuz :)
Müzik & Etkinlik konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bence bunu söylemek Shakespeare'e,Pablo Neruda'ya,Victor Hugo'ya,Goethe'ye,Nazım Hikmet'e,Aziz Nesin'e,Halide Edip'e ve daha sayamayacağım kadar çok şair ve yazara hakarettir...
70 Yorumla
+1 yılArmi, ilk kez senin bir sorunu sevdim fikrine katılmasam da..
Adamlarda yazmak bir hayat felsefesi olduğu için olabilir mi?
Bir de tabusuz ve tapusunu almak gerekmeden aşk-meşk filmleri yaşadıkları için olamaz mı?
Türk kızlarına ve şairleri/yazarlarına da "sallaman" yanlış bence..
Mehlika Sultan şiirini Gogol mü yazdı? Mihriban destanlarını rahmetli Karakoç mu "döktü" yoksa Rus şair mi?
Tamam, Rus'lar senin için ekmek-su gibi ama kendi özüne de acımasız davranma bence :)00 YorumlaValla çok sığ bir genelleme yapmışsın dostum. Dünyanın en büyük düşünürleri Alman ve Yunan düşünürleri olduğu gibi şiir konusunda da İran Edebiyatı üzerine tanımam. Ki Osmanlı padişahlarının da edebiyat dili olarak Farsçayı seçtiklerini fark edersin. Ayrıca Türk Edebiyatının da tasavvuf konusunda İran Edebiyatından altta kalır yanı yoktur kanımca. Mevlana, Yunus Emre, Fuzulî, Bakî, Nabî aklıma gelen en bilinen örneklerdir (Ayrıntılı bilgi için Vikipedi'ye bakabilirsin). Ayrıca Uzak Doğu Edebiyatı hakkında çok az şey biliyoruz. Çin Edebiyatının bu noktada önemli bir yer teşkil ettiğini duymuştum.
Olayı "Neden bizde yok" şeklinde değerlendirmeden önce iyi bir araştır bakalım sahiden yok mu ;)00 YorumlaBu cevabı erkek kardeşim veriyor :D :: Edebi sanatlarda türler toplumlara özgüdür.Toplumdan topluma başarı oranı çeşitlilik gösterir.Örneğin roman türünün Rusya gibi ortamlarda gelişmesinin sebebi o dönemdeki Rusya ortamının roman türü yazılara çok uygun olmasıdır.Roman yazarları genelde gerçek hayattan esinlenerek yazarlar.Çok fazla malzeme bulunduğu için,(Savaş, yokluk ,etnik yapı vb)
10 YorumlaMüzik & Etkinlik konusunda 457 cevap paylaştı. mesele kız değil önce bunu anlamak gerek.
şöyle bir söz vardır:
toplum koşulları karakterleri yaratır. o karakterler toplumu yüceltir.
bizim de ibni sina'mız vardı. asırlarca kitabı avrupa da okutuldu. farabi vardı ikinci öğretmen. arf kanunlarını bulan bilimadamımız var.
mesele toplumun çekitiği sıkıntılar. nerede sıkıntı varsa orada güzel eserler ortaya çıkar. çünkü bir çözüm arayışı vardır.00 YorumlaMüzik & Etkinlik konusunda 2,1b cevap paylaştı. Şıklar arasında kendimi kaybettim bro asdgf
link41 Yorumla- +1 yıl
)))
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen bizim edebiyatımıza , güzel kızlarımızın olmayışı ile bok attın ya, şunu önemli edebiyat doktorları görse seni rezil ederler arkadaşım. Sen bizim edebiyatımızı iyice bir incele derim , dünyaca ünlü olup olmamalarını sence onların kötü olması mı yoksa bizim cehaletimiz mi? Hey Allah'ım ya.
20 YorumlaArkadaşım , düşündüğün bağlantı tamamen yanlış.. Belki rusların genlerinde öyle bir yetenek vardır , bu durumu kızlara bağlamak sacmalık ? Evet haklısın rus halkının bayanları bizimkilerden güzel olabilir ama bu bizim edebiyat seviyemezin ruslardan düşük olduğunun nedeni değildir . Sabah sabah ne içtin sen
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ne hep rus kızları..Nerden çıkardın ki rus kızlarının ilham verdiğini allah vergisi bir yetenek bu sadece ruslarda değil tüm avrupa ülkelerinin insanları türklerden daha üstün yetenek bilgi ve güce sahip..Sen niye oturdunda türk kızlarına cephe aldın bu ne saçmalıktır
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHiç bu pencereden bakmamıştım, haklı olabilirsin. Ben çok romantik bir adamdım, dilimle pembeleştiremeyeceğim kız yok gibiydi. Şair gibiydim namıssızım, yazar gibiydim. Şimdi romantizmden nefret eden birine dönüştüm adeta. Kızlara verdiğim özveri hasatının mahsüllerinin sürekli çürük çıkması, ilhamımı kuruttu sanırım. O sevgilimin gül kokulu teninden ılık şarabı döküp de içsem diyen adam, şimdi mal olsa da vursam diyen birine dönüştü. Çok garip bişey oldum ben, rus bulmam lazım bence -.-
11 YorumlaNeden türk kizlari zor bir de onu sor birde olaya ordan bak
Biz çok düşkünüz ondan neden olcak
Düşünsene rusyada dogmusum hayatta en çok çaba harcadığım şey diskalifiye oluyor böylece muhteşem bir zaman boşa çıkıyor ve tabi kafa rahatliyor uzay gemisi inşa ederim la :-):-):-)00 Yorumlamerak ettiğim şey kaç tane dostoyevski okudun ya da tolstoy okudun ha bunlar büyük insanlardır ama hiç biri minnacık kadını seven mavi gözlü dev değildir
30 YorumlaRus kızlarına bu kadar hayransan git rusyada yaşa burası senin memleketin değil. defol
63 Yorumla- +1 yıl
kıskandı galiba :D
- +1 yıl
bence kıskanmadı. ama sen gerizekalı ancak kıskandı yazabilirisin :)
sosyalist ruh kapitalist gerceklik ten cektigi icin ruhta patlama oluyor,sokratesin´´iyi bir esiniz olursa mutlu fena olursa filozozf olursunuz´´ degisi gibi,iyi bir ideolojiniz ama yeterli akceniz olmazsada filozof olursunuz ;)
00 Yorumlaaşık insana yari çirkin görünmez o aşk sürene dek dünyanın en güzel kızıdır o kız ayrıca ben özdemir asaf üstüne başka bir aşk şairi tanımam abi adam yaşamakla kalmamış yaşatıyor
00 Yorumla
+1 yılulan armi erkekleri bile rus kızlarından soğuttun artık
60 YorumlaZaman ayırıp Divan şiirlerini okursan bizde ki aşk,güzellik,mecnunluk halini ne kadar iyi kaleme kağıda döküldüğünü anlarsın:)
10 Yorumlanazım bile Vera dedikten sonra armi bu sorunda bir şey diyemeyeceğim çok pis yerden vurdun türk kızlarına şu an savunamayacağım :(:(:( gidiyorum
11 Yorumlaneden çıkmıyor kızlarla alakası yok , okuyucu kitlesi az olunca şair olsun yazar olsun , yazdıklarıyla pek ün kazanamıyor.. o bahsettiğin ülkedeki insanların kültür seviyesi ile burdakilerde bir değil.. iş şairde değil okuyucuda bitiyor
00 YorumlaMüzik & Etkinlik konusunda 473 cevap paylaştı. Olum Rus edebiyatçıların çoğu kafayı kırmış, garip adamlardır. Rus kızları zevkten güzellikten ziyade acı çektirmiş bunlara bence :D Hem de vahşice. Kimisi şizofren, kimisi paranoyak, çoğu yalnız adamlar bunlar.
00 YorumlaBu bakis acisiyla bu yazarların adını bilmen sasirtici. Googleden mi buldun?
40 YorumlaUlan zamanında şu koskoca Osmanlı neden soğuk denizlere çıkma politikası uygulamamış hep düşünmüşümdür :(
00 Yorumla- Müzik & Etkinlik konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yıledebiyatçıları evet ama şairlerine garanti veremem... dünyanın bütün dillere çevirilmiş bir çok eseri şiir alanında araplara ve osmanlıya aittir.
00 Yorumla
+1 yılRus kizlar cok guzelde ondan sanirim bide yokluklari bizim yasadiklarimizdan beter ve savas olarak dunya sevmez rusyayi
00 Yorumla
+1 yılbu kalitede bir soru sorup ,sonra konuyu rus kızların güzelliğine bağlaman ve bütün şıkları da bunlardan oluşturman ilginç...
.
konunun rus kızlarının güzelliği ile hiç bir ilgisi yok...00 Yorumla- Müzik & Etkinlik konusunda 431 cevap paylaştı.
+1 yılortada bir duygu varsa bu sırf karşı tarafın güzelliğinden değil seven insanın gözü sevdiğini herkesten güzel görür zaten
00 Yorumla
+1 yılbütün şıklar aynı ne biçim anket bu? enflasyondan dolayı güzel kızlara ulaşmak bizdekinden daha kolay olduğu için kızların güzellikleriyle alakası olduğunu düşünmüyorum. dostoyevski ve turgenyev severim.
00 YorumlaDivan şiirlerini eskileri okumanı öneririm. Ve bizlere çirkin dediğin içinde eyvallah.
10 Yorumla
+1 yılBizde dunyaca ünlü analar ve dünyaca ünlü savaşçılar var , biz kadını edebiyat malzemesi yapmayız da ondan bence
10 Yorumla
+1 yıllan Türk kızının neyinden ilham alıcan, varsa yoksa trip lan.
görüyoruz işte Türk kızlarından esinlenilince anca arabesk rap çıkıyor ortaya00 Yorumlanazım hikmet dünyaca ünlü türk şair ve edebiyatçımız değil mi? O da bu topraklardan anadolu insanından ilham aldı esareti memleket özlemini nazımdan daha iyi kimse anlatamaz .
00 Yorumla
+1 yılkonservatuvardaki müzik hocalarımızın da çoğu rus. eğitim meselesi. tabii ülkenin içinde bulunan insanların sanatla ilgilisi var ki, sanata neredeyse hepsi ilgili.
11 Yorumla- +1 yıl
sen hala kız asdf :D
tüm seçenekler rus kızlarına bağlı ama votkanın da bir etkisi olabilir diyorum ben ;)
00 YorumlaSadece edebiyatçılar değil, bilim adamları da çok dahiyane...
00 Yorumla
+1 yılçünkü türkler kendi ırkını kötüleyecek kadar gerikafalı örnek sen gibi acı ama gerçek yapcak birşey yok
32 Yorumla- +1 yıl
çirkinsiniz doğruya doğru
- +1 yıl
sen çok yakışıklısın asdfghjk
Müzik & Etkinlik konusunda 611 cevap paylaştı. Hiç ayılamadıklarından olabilir mi?
Aşk ve Vodka Siriminoff00 YorumlaŞimdik rus kızlarıyla takıkan türk erkeklerinin neden ismini duymuyoruz çünkü sorun Turk erkeklerinde.
10 Yorumlakomünist yönetim onları burdaki spastikler gibi her türk asker doğar gibi mal mal sözlerle hayvanlık ve caniliğe değil de sanatsal faaliyetlere yönelttiği için.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsen türk müsün?bi de bu yazarların ele aldığı konular Rusya daki savaş açlık komünizm toplumsal yapı.paran varsa bulursun o rusu bu kadar içlenmene gerek yok
30 YorumlaMüzik & Etkinlik konusunda 1,2b cevap paylaştı. rus kızlarına bakıp herkez şair olur gelsınlerde bızım kızlara bakıp şair olsunlar
00 Yorumlaya şu saçma sapan soru günün sorusu olmayı hak ediyor mu
30 Yorumla- Müzik & Etkinlik konusunda 760 cevap paylaştı.
+1 yılRus kızları mı ben niye sevmiyorum la bunları bir ben miyim sevmeyen rusları ?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMakyajsiz bir rus gördunmu , ben gördum kendis benim arkadasimdi ben turk kizi o rus kizi makjaysiz sifirdi!, ama ben turk yuz hatlarima kaynaklanan guzeligim var yuzum makyajsiz pamuk gibi, dogal olacaksin! Turk kizlari daha guzel!
00 Yorumlakızlarla ne alakası olduğunu anlamadım.Sence tolstayon zamanındaki kızlarda şimdiki kızlar gibimiydi ? düşünmüyosun bunları
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçünkü rus erkekleri rus kızlarını beğeniyor ilham alıyor bizim türk erkekleri kendi memleketinin kızlarını beğenmiyor daha yükseklerde gözü :/
10 Yorumla
+1 yılSenin gibi namkor insanlar olduğu için bu topraklarda bizim şairlerimiziin değeri bilinmiyo
10 YorumlaMüzik & Etkinlik konusunda 447 cevap paylaştı. hahah :D bütün sıklar aynı kapıya cıkmıs :) anlasıldı onlardann cok sen rus kızlarını seviyorsun.
01 Yorumla- +1 yıl
kıskanın rus kızlarını çok güzeller tabi normal
+1 yılAdamlar sarhoş. Edebiyatın kralını yapıyorlar aşkla harmanlanınca.
00 YorumlaMüzik & Etkinlik konusunda 5,3b cevap paylaştı. Rus kızının büyüleyici güzelliğine bakarak destanlar yazarım...
00 Yorumla
+1 yılRuslar herşeyiyle 1 numara insanlardır.fakat hayat felsefeleri biraz tuhafdır yemek icmek séx örnek olarak bunu söylüyorumşu an:D daha neler var..
00 Yorumla
+1 yılRusya genellikle doğuya yakın,bir asya ülkesidir.batıya baktığınızda akıl ve felsefe hakimdir.doğuda kalp akıldan daha önce koşar bu nedenle olabilir.
00 Yorumlaokadar votka ben içsem bende olurdum :) oranın soğugunda içmek ve sex yapmak dışında tek aktivite yazmak olabilir ondandır :)
30 Yorumla
+1 yıladamlar karı kızdan ümidi kesiolar çok güzel kızlar onlara bakmayınca onlarda kendini kağıda kaleme döküoo sonra şair oluveriyolar :D :D
10 Yorumla- Devamını Gör (43)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat