Netten ayakkabı almak istiyorum beden uymaz diye korkuyorum adidasta kalıplar nasıl acaba ben hep çonverse alıyordum bir kıyaslasanız kullanan arkadslar varsa. Adidas ayakkabı kalıpları nasıl?adidas ayakkabı kalıpları
Adidas ayakkabının kalıpları genelde aynı oluyor. Benim önerim mağazaya gidip giyerek alman. Ama internetten alacaksan da ya bir numara büyük al ya da buçuklu numara al. Mesela 38 numara ayakkabı giyiyorsan 38.5 al. Çünkü modelden modele bazen değişebiliyor. Taraklı ayakların varsa, önü oval gelen ayakkabı almanı tavsiye ederim.
adidas ayakkabı kalıpları
Adidas nike numara farkı var mı?
Nike ayakkabıların kalıpları farklı oluyor, yani her modelin farklı kalıpları var. Ama adidas ayakkabı kalıpları genelde standart olduğu için az çok biliyorsun olup, olmayacağını. Ayakkabılarda şöyle bir durumda var giydikçe ayağının şeklini alıyor.
Doğru ayakkabı numarasını nasıl bulabilirsin?
Ayak ölçünü alman gerekiyor en doğru ölçüyü almak için sabah almalısın. Çünkü gün içerisinde ayaklar şişiyor, bu nedenle pek doğru sonucu alamayabilirsin.
Öncellikle boş bir kağıda ayak tabanını yerleştir be bir kalemle çiz.
Kağıt parçasının ucundan, kaleminle işaretlediğin yere kadar ölç ve rakamı alacağın ayakkabının ölçüleri ile karşılaştır.
Giydiğin numaraya göre olur diye düşünüyorum. Adidas ayakkabı kalıpları genellikle aynı olur hatta internetten alırken kalıpları da yazar. Ama internetten ayakkabı alırken 1 numara büyük alabilirsin. Ya da tam giydiğin numaranı alabilirsin. Çünkü ayakkabı giydikçe ayağının şeklini alır, genişleme yapabilir. Kalıbı küçük ayakkabılarda buçuklu alabilirsin. Buçuklu numaralar daha garanti oluyor.
Orijinal aldığın zaman pek sorun olmuyor. Adidas ayakkabı kalıpları genellikle standart oluyor. 38 giyiyorsan 38.5 al mesela. Daha garanti oluyor. Ama dediğim gibi orijinal adidas ayakkabılarda pek numara sorun olmuyor. Kalıpları da yazıyor zaten net olarak internette ona göre alabilirsin.
Ayakkabıda 0,5 ya da 1 numara büyük alıyorsun sorun olmuyor. Sana bağlı birazda mesela ben geniş kesimse 44 spor ayakkabıysa 45 giyiyorum normal ayakkabı numarandan 1 numara büyük al. Adidas ayakkabı kalıpları farklı değildir diye düşünüyorum. Buçuklu numaralar oluyor, kaç giyiyorsan ona göre buçuklu alabilirsin. Adidas ayakkabı kalıplarının internette numaraları var onlara bakıp daha iyi karar verebilirsin.
nike dan hiç şaşmadım adidasa dönmedim ne yazıkki . ama ondada spor ayakkabını 1 numara büyük al . spor ayakkabısı olduğu için ayağı daha iyi sarması açısından kalıpları normal ayakkabıya göre dardır. o yüzden 0,5 ya da 1 numara büyük alman lazım. yinede bir mağazada deniyebilirsin.
Adidasın kalıpları çok nettir daha önce kullandıysan aynı numarayı al ama kullanmadıysan adidas ayakkabı kalıplarında buçuklu numaralar var onlardan al. Kalıptan kalıba değişebilir ayakkabılar aslında en güzeli deneyip almak ama internetten alırken de mutlaka ya bir numara büyük ya da buçuklu almalısın.
Valla sakın aynı numarayı aliyim demeyin ben adidas ayakkabimda 40.5 nike da ise 42.5 giyiyorum ayakkabıya göre fark ediyor deneyip almakta çok büyük fayda var.
En İyi Cevaplar