Bir genç kızın çeyizinde mutlaka olması gerekenler nelerdir? Sizler acaba çeyizime ne örebilirim konusunda bana yardımcı olabilir misiniz? Sizce bir genç kızın çeyizde neler olmalı? Çeyiz Listesinde neler olur?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBir Kadının Çeyizinde Neler Olmalı? Ne Örebilirim?
Merhaba canım yakın zamanda kız kuzenim için çeyiz alışverişi yapmıştık. Dilersen kafandaki çeyizime ne örebilirim, çeyizde neler olmalı, çeyizde alınacaklar, çeyizde olabilecekler sorularına cevap vereyim :)
Beyaz Eşya Ve Küçük Ev Aletleri

Gelin tarafının aldığı birinci çeyiz ögeleri bence beyaz eşyalar ve küçük elektronik eşyalardır. Gelin tarafının aldığı beyaz eşyalara; bulaşık makinesi ve bulaşık makinesidir. Küçük elektronik eşyalar ise; kettle, çaycı, tost makinesi, ütü, ütü masası, süpürge, saç kurutma makinesi, blender set, kahve makinesi, mikrodalga fırındır. Aslında hepsi küçük şeylerdir ama bir araya gelince kocaman dağ oluyorlar ve birinden biri eksik olunca maalesef olmuyor. Ütüyü kazansız almanı tavsiye ederim çünkü ısınması vs. geç oluyor ve tek gömlek ütülemen gerektiği zaman maalesef kocaman ütüyü çalıştırmak zorunda kalıyorsun. Tost makinesini ise kesinlikle tefal marka tostkolik modelini tavsiye ederim. Çevredeki ve piyasadaki diğer tost makinelerine göre fiyatı biraz pahallı fakat kesinlikle o fiyatı hak eden bir ürün üstelik dönem dönem indirimlere giriyor internetten takip etmenizi tavsiye ederim :) Mixer, blender setini ise karacanın tavsiye ederim. Blender setinin altında silikon var ve bu sayede granit tencere gibi çizilebilecek malzemeden yapılan tencerelerde de rahatlıkla kullanabilirsin. Çaycıyı son zamanlarda fazla yer kaplıyor diye almıyorlar ama karaca markasının çaycısını tavsiye ederim. Kahve makinesini ise kesinlikle karaca markasının hatır serisini tavsiye ederim memnuniyeti yüksek olan bir üründür. Bulaşık makinesini Simens, çamaşır makinesini Samsung marka tavsiye ederim.
Mutfak Ürünleri

İkinci çeyiz ögeleri tekstil ve mutfak ürünleridir bence. Mutfak ürünlerinde tava olarak tefal marka, düdüklü tencere olarak fissler marka, tencere olarak fissler, jumba, zwillingi emsan markaları memnuniyeti yüksek ve kaliteli marka ve ürünlerdir. Özellikle düdüklü tencereden korkuyor isen kesinlikle fissler marka almalısın.
Yemek takımları için gerek kalite gerekse görüntü açısından bence karaca en iyisi. Kase, sunum tabağı, bardak gibi ürünler için madame coco ve paşabahçe markalarını tavsiye ederim. Son zamanlarda lcw home de çok güzel ürünler çıkardı bir göz at derim :) Çatal kasık takımı için karaca lizbon serisini ve emsanı tavsiye ederim bence hem piyasaya göre uygun hem görüntü hem kalite olarak güzel ürün ve markalardır.Tekstil Ürünleri

İkinci çeyiz ögesinin diğer başlığı ise tekstildir. Nevresim takımı, havlu bornoz takımı, banyo takımı, masa örtüsü, runner, peçeleler, kurulama bezleri, yorgan ve yastık setleri, pike takımı, battaniye, yorgan hem gündelik kullanım hem misafir için alınmalıdır. Nevresim takımı için english home ve lcw home markalarını, el havluları ve bornozlar için chakra markasını, pike için karaca home markasını tavsiye ederim.
Ayrıca çeyizin için supla, bebek battaniyesi örebilir; havluya, kasnağa etamin havlu işleyebilirsin.
Çeyiz alışverişinde olduğuna göre düğün yakın demektir şimdiden mutluluklar dilerim umarım yardımcı olabilmişimdir.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Misafir yemek takımı
Günlük yemek takımı
Misafir çkb takımı
Günlük çkb takımı
Çelik tencere takımı
Teflon tencere takımı
Çaydanlık
Su takımı
Günlük havlular
Dantelli havlular
Bornoz takımları
Dantel takımı ( salon için)
Dantel takımı ( yatak odası için)
Mutfak için peçete takımı
3-5 battaniye
3-5 yorgan
5-6 yastık
Çeşit çeşit nevresim takımları
Pikeler
Yatak örtüleri
Bulaşık makinesi
kettle
Tost makinesi
Ekmek kızartma makinesi
Çeşitli büyüklükteki saklama kabları
Ekmek sepetleri
Leğenler
Mini tencereler
Tavalar
Elektirik süpürgesi
Saç kurutma makinesi
Düzleştirici
Ütü
Çeşitli ıvır-zıvırlar...
Bu liste bitmez Allah kolaylık versin :)212 Yorumla- +1 yıl
Bak görüonmuuu kocaya varmaya hazırlanan türk genciniii tüüü tüü tüüü masallahh :))))
- +1 yıl
olsun bilmek yeterli :D
ne çeyizi ya allah aşkına! Hiç sevmem öyle şeyleri.. evlenmeden önce ne gerekirse abartılmadan alınır biter.. yok öyle 10 çeşit yemek, çatal-bıçak, tencere, çaydanlık, yatak yorgan, çarşaf vs vs takımları.. çok gereksiz bence.. bide sergilemiyorlar mı böyle görgüsüzler gibi ne var ne yoksa... bitiyorum vallahi o duruma.. hiç ama hiç tarzım değil.. iki insan sevsin birbirini evlenmeye karar versin, ne istiyorlarsa alsınlar.. yıllar öncesinden bin çeşit hazırlığıa gerek yok.. bu benim fikrim tabi farklı görüşü olanlar saygı duyarım..
00 Yorumla
+1 yılÇeyiz Olarak Alınan Şeyler
Her ne kadar çeyiz alışverişi sınırsız olsa da, evlilik öncesi çeyiz alışverişi için yardımcı olabilecek çeyiz setleri listesi;
Çeyizlik mutfak;
12 kişilik misafir yemek takımı
6 kişilik gündelik yemek takımı
12 kişilik misafir çatal-bıçak takımı
6 kişilik gündelik çatal-bıçak takımı
Teflon tencere seti
Çelik tencere seti
Sahan seti
Teflon tava seti
6/12 kişilik su servis seti
Çay-fincan takımı
Çaydanlık
Düdüklü tencere
Tepsi takımı
kepçe takımı
Bıçak seti
Tahta kaşık spatula seti
Kahvaltı saklama seti
Kek kalıbı seti
Baharatlık
Tuzluk, biberlik, yağlık ve sirkelik seti
Salata kase set
Çerez takımı
Süzgeç set
Oklava, merdane ve elek seti
Çeyizlik ev tekstili;
12 Yatak örtüsü
Nevresim takımı
2 adet pike takımı
2 adet battaniye
Uyku seti
Masa örtüsü set (misafir ve gündelik)
Bornoz takımları
Havlu takımları seti
Yorgan set
Yastık set
Örtü takımı (salon ve mutfak için)
Banyo seti
Çeyiz bohçası
En önemlisi yıllarca özenle hazırlanmış el işi dantel işlemeler
Çeyizlik beyaz eşya ve elektrikli aletler;
Buzdolabı
Çamaşırı makinası
Bulaşık makinası
Televizyon
Fırın, davlumbaz ve microdalga set
Elektrikli süpürge
Kettle
Mixer/blender set
Tost makinası
Saç kurutma makinası
Çeyizlik giyim;
3lü ve 6lı saten gecelik takımları
Erkek ve bayan gecelik ve pijama takımı
Erkek kemer-cüzdan set
Robdöşambr
İç çamaşırı takımları (atlet, külot, sütyen, jartiyer ve büstiyer)
Çeyiz Olarak Alınan Şeyler listesi00 Yorumla
İnsanlara sorduğunda alamadığın cevaplara cevap verebilecek bir zekaya sahip olmalısın. Ne öpülmemiş dudaklar,ne sevişmemiş bir bedene ihtiyaç yoktur çeyizde.Ruhunun derinliklerinde ne yaşadığını bir çift dudak yada sıcak bir beden sergilemez.Evlenecek arkadaşa şimdiden mutluluklar dilerim,masumane sorulara verilen çirkin cevapları da kınıyorum.Yaşı 60 da olsa bir ruh aşkı yaşayıp mutluluğu istiyorsa ve evlenmek için heyecanlıysa bu soruları garipsememek gerekir.Kendi adıma terbiye sınırları içerisinde yazamayan GEYİK arkadaşların yazdıkları yorum ve cevap müsvetteleri için özür diliyorum.
(NOT : kimse üzerine alınmasın,sözüm ne öpülmemiş dudaklar dye yorum yazanlara nede onurdan bahsedenlere.Bunlarda birer düşünce ama arada verilen ahlak dışı cevaplar bir erkek olarak bile benim hoşuma gitmedi)81 Yorumla
+1 yılBir genç kızın çeyizinde önce olmaması gerekenleri söylemek istiyorum. Patik, dantel örtüler, eşarplar... Günümüzde hangi kızlar kullanıyor bunları? Sırf aileye masraf, eve de yük.
Neler olmalı, tabii mutfak malzemeleri. Yemek takımı (hem misafirlik, hem kendilerinin kullanacağı 3, 4 kişilik yeter)
Çay, fincan takımları
Çaydanlık
Kahve makinesi de olursa tadından yenmez. :)
Yatak örtüsü, nevresim takımı, pike, bornoz takımı, havlular, halı olmalıymış... :) Perdeler, beyaz eşya, küçük mutfak aleti.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
36Cevap
+1 yılKız kardeşim o kadar çeyiz yaptı. Hep kızdım "Kızım zamanı gelince alırsın şimdiden boşa para harcama. Miadı dolacak sen evlenene kadar" diye. Dediğim de oldu. Evlendi birkaç ay geçti. Şimdi aldığı şeyleri beğenmiyor :D Bunlar eskidi falan diyor. Demem o ki fazla kasmayın yahu.
21 YorumlaÇoğu çey gerçekten gereksiz sanki eve misafir olarak başbakan milletvekilleri gelcek günlük takım kaşıklarada akrabalarına vercek Allahım sen yardım et.. bu listede yazmayan şeyleirde aldım ben direk kullanacagım gözüyle alıyorum silikon kepçe setleri kalpli çay ve tatlı kaşıkları. Baharatlıklar. Grqnit tencere çelik tencere setleri çeycı tost makinası listede olmayan o kadar şey varki çerezlikler. Aslında şu çatal kaşık takımı boş iş bide sandıklı. Aldım ama inanın boş iş zaten çok kaba oluyor çoğıiunun kaşık kibar çatal kötü çatal kibar kaşık kötü bir aradığımı bulamadım. Al al bitmiyo banyo paspasından tut peçeteliğine kdar yazıyor listem de. Allahım erkeğin alcağından çok aldım ben yaa bilezik bile yaptım çeyize :) eksik kalmasın :D
00 YorumlaBir genç kızın en güzel Sandığı Kalbi, Çeyizi se O Kalbine doldurduğu Sevgi ve Muhabbettir.
Bu Çeyizler hiç eskimez, Kalıcıdır,İsteğin yere götürmende çok kolay olur...20 YorumlaÜtü ve masası, Elektrikli halı yıkama özelliğide olan süpürge, yemek çatal bıçak takımı, envai çeşit nevresim, fön makinesi, bulaşık,çamaşır,kurutma makinesi, 106 inç Full HD tv, Playstation 4 :D,
Ayrıca çeyizin sahibininde 89 62 91 ölçülerinde olması :DDD
Bknz: Megan FOX03 Yorumla- +1 yıl
Zeki mürende görecek mi:))))hahah
Gizli Üye(18-24)+1 yılÖncelikle dantel dantele dahil her şey
Lif takımı
Patik takımı
Masa örtüsü runner takımı
Kahvaltı takımı her şey olacak içinde toplu set olarak
Saç kurutma makinesi
Bardak takımları tabak takımları kaşık çatal falan
Havlu takımları aklıma gelenler bunlar daha çok fazladır şu an aklıma bu kadar geldi.00 Yorumlaçeyizde tv, buzdolabı, çamaşın makinası, fırın, düdüklü tencere, çelik mutfak eşyası, ütü, halı kilim gibi şeyler. ama çeyizi çok erken, 10 yıllar öncesinden dizmenin dezavantajı var. alınan eşya demode olabilir.
10 YorumlaBekareti yoksa, örtünün, havlunun, çatalın ne önemi/anlamı var ki...
50 Yorumla
+1 yılKendisi neye ihtiyaç duyuyorsa o olmalı. Hiç kullanmıcağı dolap raf beklicek şeyleri sırf çeyize konur diye almak saçma. Evinde ne kullanıcaksa otursun düşünsün bi liste yapsın alsın.. Burda yazılan cevaplara göre alışverişemi çıkcak yani?
00 Yorumla
+1 yılHep biilindik şeyler mutfak banyo ve yatak odası kıza ait beyaz eşyada alabilirsin bulaşık makinesi felan gibi oturma odası salon felan erkek tarafına ait olması gereken dersen mutfakta en çok zaman geçiren sen olucaksın mutfağının hazırlığını yap
00 YorumlaEv & Yaşam konusunda 338 cevap paylaştı. aklında bulunsun, o sandığın bir yerlerine toz bezi ve mandal tıkıştır mutlaka. sonra bir bakmışsın şıkır şıkır evinde çamaşır yıkayamıyorsun.
yaşanmış hikayelere dayanıyor bunlar, inan bana:)10 Yorumla
+1 yılinterneti aç arat gözünün önüne boyun kadar listeyi görünce evlenmekten vazgeçersin orta da dert de kalmaz :)
01 Yorumlaen kalıtelısınden yemek takımı ,catal bıcak setı ,kahvaltı takımıi tencere takımı tost makınası kathl,elektrık süpürgesı,en az ıkı tane uyku setı nevresım takımı battanıye, sac kurutma makınası,banyo takımı,halılar perdelerde kıza aıt ama o eve yerleşeceğin zaman alırsın perdelerı sonra yatak odasınıda kız alır hee durumu yoksa beyaz esyalardan bırını alır dantel cesıtlerı vs... bıtmez
00 YorumlaBenim banka kartım war :) içeriside baya baya doldurulmuş durumda... gideri warmı sence
12 Yorumlaçeyiz mi kaldı anacım..
kişiliğin insanın vicdanın dürüstlüğün olsun ve iyi seviş yeter :)12 Yorumla
+1 yılYemek takımı tencere seti kahvaltı seti çatal bıçak seti evaletleri seti nevresim yatak örtüleri seti
00 Yorumla
+1 yılkendisi yeter . alın terımızle ev dızerız beraberce :)
40 Yorumlagül dal bohça tabak çanak takımı bilimum evde kullanım için dantel iğne oyası mutfak gereçleri :) birde hepsini açıp resim çekme olayı :)
00 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 404 cevap paylaştı.
+1 yılbenim hiçbişiyim olmicak valla, millete gösteriş yapıcam diye saçma sapan şeylere bi sürü para harcayamam..
04 Yorumla- +1 yıl
ben alırım sana merak etme
- +1 yıl
ne alcan la
- +1 yıl
ceyiz
- +1 yıl
çok duuygulandım şuan :((
+1 yılM-16 1 sandık mermi RPG 5 tane RPG başlığı el bombası 3 adet survival knife tercihen (Kabar) H&K 45 cal. usp compact kızıl ötesi gözlük tactik gear 45. cal mermisi ve çelik yelek çeğizinde bunlar olanla evlenin oğlum :)
00 Yorumla
+1 yılÇeyizime koyacak tek şeyim kitap hem de bir sürü kitap
20 Yorumlasarımsak ezeceği bu olursa gerisine gerek kalmaz bu herseyi hallediyor bide bir adet saglamından merdane üzerse No sexs Yes şiddet..
00 Yorumla
+1 yılbir genç kızın çeyizi olmamalı. ne işi var evlenecek falan önce kendine bir ev kursun yalnız yaşasın kendini bulsun sonrasına bakar işte...
00 Yorumlaaldirmayin kocakari masallarina ne ceyize ne paraya hicbirseye gerek yok sen ona o sana gereken saygiyi sevgiyi verin yeter
00 Yorumlatripsizlik, zeka, mantik, baski kurmamak, ozguven, anlayis, hayata karsi pozitif bakis acisi, sevgi, anaclik...
10 YorumlaEv & Yaşam konusunda 546 cevap paylaştı. Tabak , kaşık , çatal takımı . Yatak odası . Çamaşır ve buzdolabı .
00 Yorumlailk gece nasıl uyuturum diye uyku ilacı çeyizinde olması gerekir malum ilk gece
00 Yorumla3 boy merdanesi olmalı
her kabahat için farklı oranlarda uygulanmak üzere
üzeri çiçek desenli olursa acıyı azaltabilir.
benim hayalim bu ;))))))))00 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılMutfak banyo salon araç ve gerçleriiii:))Tek tek yazalım mı
016 Yorumla- +1 yıl
:)))
- +1 yıl
:)Ne ilgisi var ben bişey demedim ki:)
- +1 yıl
Yok canım sen onu çöpe attt ben sana yenilerinden alırım:))):D:D:
- +1 yıl
Tamam duydum duydum şahidin ben olurum:))
- +1 yıl
Neden olmazz yaa))
- +1 yıl
Sezar toplu nikaha özendin sanırsam damat tek gelin bisürü bisürü ne bu yaaa:)))):D:DD:
- +1 yıl
:)))))DItttttttttt :))
El işlemeli havlu kenarı, yastık yüzleri, masa örtüleri :P
00 Yorumlabi filimde görmüştüm. bi kızın en büyük çeyizi hiç öpülmemiş dudaklarıdır diyordu. Bencede bu olmalı
13 Yorumlayatak ortusu
sandık falan havlular el işi orguler :D02 Yorumla- +1 yıl
mıncırıp kaçtım :D
Prezarvatif olmalı :) ilk geceden hamile kalmaması için ...
10 Yorumlapilli ya da şarzlı olsun bır tane , hergun ugrastırma adamı
00 YorumlaÇok uzun bir liste yazmaya başlarsam sonu gelmez diye korkuyorum :)
00 Yorumlakendini sandığa kilitleyip evlenceği adama saklamalı
20 YorumlaMutfak - Yatak Odası - Banyo bunlar varsa tamamdır zaten..
04 Yorumla- +1 yıl
nasıl bır sandıktır o hepsı sıgar mı?
- +1 yıl
Sandıkda yaşamaya ne dersin?
Gizli Üye(36-45)+1 yıldantel yatak örtüsü olmamalı, dantelli iç çamaşırları olmalı. fonksiyonel bi insanım.
00 YorumlaÖpülmemiş dudakları o.O :D
13 YorumlaBana don getirsin yeter.
140 Yorumla
+1 yılBen anca kitap götürürüm
00 Yorumla
+1 yılTanga, jartiyer, oyuncaklar, azdırıcı kokular
00 Yorumla80 ekran tv ve Xbox tabii ki :D
00 YorumlaEv & Yaşam konusunda 1,8b cevap paylaştı. Atmacalar :D gençse güzeldir düz mantığı :D
01 Yorumla- +1 yıl
:))
+1 yılgüzel iç çamaşırları, jartiyer falan.
02 Yorumla- +1 yıl
ya işte benim çeyizimde de zaten onlar var. evlenince böylece eşimin çok güzel bir gardrobu olacak :)
Bekareti..Diğerleri zaten model şeyler..
21 Yorumlafırın şart ama adamı eve bağlarsın
12 Yorumlakurulu ev, araba, meslek, dolgun ücret. ee...
10 YorumlaHic cyizim yok evlenmeden alrm hepsini
00 Yorumlalif,havlu vs byle şeyler :)
00 Yorumla
+1 yılöpülmemiş dudakları mı?
00 Yorumla
+1 yılaahahaa öpülmemiş dudakları ahahaah :)=
22 Yorumla- +1 yıl
@narsuyu : bu alemden kimse bende hızlı uyuz cevap veremez :)))
erkekte ne yoksa o olmali
00 Yorumlaceyizini kulllanan baynda gormedım:)
00 YorumlaPerde ve halı da çeyizde bulunuyor mu?
00 Yorumla
+1 yılşahin k dvd si(:
00 Yorumladürüstlüğü ve onuru.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılen önemlisi ÖPÜLMEMİŞ DUDAKLARI
12 Yorumla- +1 yıl
bu zamana kadar kaç kızı öptün dostun . madem öyle sende dokunmuycaktın :)
+1 yılellenmemiş memeleri
20 Yorumla
+1 yılPara...
00 YorumlaKettle
14 Yorumla- +1 yıl
kahve yapıcak mısın?
- +1 yıl
merci...
- +1 yıl
kesinlikle:)
- Devamını Gör (6)
Devamını Gör(51)