Haftaya kursa yazilacagim sizce hangisini secmeliyim
Basketbol
Taekwondo
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
2 sinede gitmiş biri olarak , biraz hızlı ve çeviksen baskete gitmeni öneririm. Daha zevkli :D
Teakwandoya gitsen beyaz kuşaktan başlıyacaksın , zaten yeşil mavi olana kadar kendi aranızda bile musabaka yapmıyacaksın filan. Sıkar yani. Öyle sert bir spor da değil. Kendini savunmayı öğretmez pek belli bir seviyeye gelene kadar. Doğal olarak basket diyorum.
Kaç ayda müsabakalar başlar taekwondo için
Ya müsabaka dediğim kendi içinizde , külüpteki kendi kuşağında , sikletinde ki kişilerin karşısına çıkartırlar ama onun içinde bir yeşil mavi olman lazım. Oda 1 yıla yakın zaman alır 4 ayda bir veriliyor olması lazımdı. Zaten beyaz ve sarı yeşilde temel tekmeleri öğretirler. Hergün onları tekrar edersin. Yani sıkıcıdır. Ama ısınma hareketlerini yaparken sağlam spor yapmış olursun.
Baskette ise zevklidir , belli günler temel faulleri filan öğrenince oynamaya başlarsın.
Bilgilendirme için teşekkürler
Önemli değil , sen gene de iyi değerlendir derim. Ben basketi sevsemde kimisi de tam tersini sever. Karar sizin.
Taekwon-do tavsiye ederim 👍
Bende öyle düşünüyorum ama basket boyunu uzatır diyorlar kafam karıştı
Teşekkürler
Peki kaç ayda müsabaka yapabilirim
Küçük çaplı müsabakayı beyaz kuşakkende yapabiliyorsun. Güvenlik önlemleriyle ama kısa sürüyor ya da resmi değil kendi çapında kendi seviyende kişilerle. Turnuvaya girmen için kırmızı kuşak olman lazım. İkili kuşakları atlayarak gidebilirsen 20 ay sürüyor atlayamazsan daha fazla yani siyah kuşak için 2 yıl gitmek lazım ama küçük müsabakalarda zevkli oluyor dövüş çeviklik ve esnekliğini geliştirirsin açıkçası
Teşekkür ederim kararım taekwondo oldu
Teşekkür ederim 💪
Taekwondo
Görüşünüz için teşekkürler
Cevap
2Cevap
taekwondo çok iyi ya
basket
Basketbol