erkek kardeşim 2001 doğumlu yani 15 yaşında boyu 179 ilerde 190 olmak istiyor olabilir mi sizce olmak için ne yapmalı neler yemeli ilerde boyu kaç cm olur?
Cevabın nedir?
Kesin bir sonuc kimse veremez 15 yasinda oldugu icin hala boy uzama süresi var fakat bu biraz ailenin genetigiyle ilgili duruma girer. Hi neler yapabilirim ekstradan diye soruyosa saglikli beslenip, spor yapip bol protein, kalsiyum ve mineral bakimindan zengin gidalarla beslenmesi gerekir. Bunlar boy uzama gelisimine ivme kazandircak artilardir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
16 yaşindan sonra uzama görülür, genetik elverişlilikte bu boy uzamasinda ana ve önemli etkendir. Bol bol sütlü ürünler tüketsin, 10 cm + uzaması çok mümkün...
www.google.com.tr/search00 Yorumla
+1 yılkefir tüketsin. bol bol uyusun. esneme gerektiren bir spor yapsın gelişme çağında kaslarını esnetip açtıkça uzaması hızlanır. Yüzme ve basketbol u öneriyorum bide. işlenmiş gıdalar yememeye çalışsın. vücudunun en verimli dönemi yani
02 Yorumla
Soran+1 yılkaç cm uzar daha
- +1 yıl
genetiğe bağlı. her kişinin bir üst limiti vardır. mesela onun vücudunun 190 ise. hiç bişey yapmasa.182 . ekstra şeyler yapsa 187 . herseyi zorlasan 190 ama limiti neyse onu aşamaz.
20yaşına kadar uzar maşallah i var zaten ama 190olur mu sanmyrm 185 falan olur spor yapsın basket oynasin
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Zeynep'in Çözümleri
Giysi bakımı ve çamaşır yıkama sırlarına dair tüm sorularını yanıtlıyorum.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
47
Cevap
120Cevap
+1 yıldaha uzun olmak istemesin. cunku en az 7 8 cm daha uzar hicbisey yapmadan. eger uzamak icin calisirsa 195 i gecer muhtemelen. oda zor olur. hem o boyun hakkini vermek zor olur hem saglik acisindan zor olur kamburluk gibi. tabi genetik olarak sansliysa ben kilomla kapatirim onu diyosa aliyyul ala 195 boya ulasmasi. ulasirda
10 Yorumla
+1 yıl17 yasimda 160 cm. dim 22 de 179 cm oldum dahada uzamiyor 😄
21 Yorumla
Soran+1 yılZaten baya uzamışsın
+1 yılDefalarca tekrarlandığını gördüğüm için bir cevap vermek istedim. Bu tamamen genetik bir durumdur. Kardeşinin boyu normal değerlerde uzamış lakin basketbol tarzı spor dalları ile uğraşırsa boyu elbette daha da uzayacaktır. Benim boyum 1.84 ve bununla mutluyum :)
03 Yorumla- +1 yıl
Hangi boyda olursa olsun sevmeli insan kendini :)
Daha kılları çıkmıyormuş göbeller,
Yorumlarken onu da dikkate alın
Hmmmm bence o 2 metre olur
Böyle oklava gibi
o----------------------------------------------------------------|10 YorumlaBende aynı süreci yaşadım 190 ı geçer diyebilirim. Ama fitnessa gidip ağırlık kaldırmasın uzmanlar önermiyor kemik gelişimini olumsuz etkiliyor bu yaşta
10 Yorumla20 yasinda hala cikmamisti simdide iste haftada 1 tras oluyorum ama en uzun hali bile belli belirsiz oluyor
10 Yorumlatahminime göre 192 civarlarına gelir. Ama uzaması duradabilir. Ben tüm lise hayatımı 179 olarak geçirdim :D
10 Yorumla
+1 yılBen 21 yasima kadar uzadim ama ilk boy atma bittikten sonra sadece 5cm uzayabildim.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben hiç bişey yapmadım genetikte değil
16 yaşında 1.75 falandım herhalde
şimdi 1.90 belki 1.91 dir bilmiyorum20 Yorumla
+1 yılŞu an ben 16 yaşında 1.96’yım, herkes istediği gibi uzayabilir gibi bir kavram mümkün değil. Genlerde varsa değişebilir, ama benim genlerimde olduğu için bu kadar oldum. Doktorum 2021 bitmeden 2.00 olursun, uzama evren bitene kadar da 2.04m ve en az 100kg’ın üstüne çıkarsın diyor. Soruları olanlar @atabidurcocum İnstagram üzerinden ulaşsın.
00 Yorumla
+1 yılBilinmez ama 23 yaşına kadar uzar illa uzasın diyorsan basketbol voleybol gibi sporlara yazdırın. Ağırlık kaldırmasını vücut çalışmasın. Ağır işlerde de çalışmasın.
00 Yorumla
+1 yılHer bünye aynı olmaya bilir. Benim yeğenimin hiç sakalları yoktu. Ama askere gidip geldikten sonra orman gibi sakalları çıkmaya başladı. O yüzden çok endişelenmeye gerek yok. Çıkar nasıl olsa.
00 YorumlaÜlkenin pivot santrafor eksikliği var. Basketbol boy uzatmaz, sadece zıplama kabiliyetini artırır. Kardeşin erken gelişim yaşadığı için ilerleyen yaşlarda 190 cm olma şansı çok az. Ama imkansız değil tabii.
02 Yorumla
+1 yılBazıları vardır bir anda boy patlması yaşar bazıları 5 - 10 cm uzuyor
10 Yorumlaben 16 yaşında 1.60 civarıydım şu an 1.82 erkekler geç boy atar biraz germe zıplama gibi şeylerle 2 bile olabilir
12 Yorumlailerdeki boyunu Allah bilir :) onun yapması gereken en az 8 saat uyku ve kalori ihtiyacından daha fazla tüketmeli ağırlık çalışırsa hormonlarda tavan yapar ama işin aslı genetikte yoksa genetiğinde 40 fırın yese yaramaz :) anne baba boy kaç?
04 Yorumla
Gizli Soran+1 yılAnne 160 baba 176
Gizli Soran+1 yılAbim 185 boyunda
Basketbol, bisiklet, süt.
Sadece süt içerek 1.88 oldum. Daha içerdim de, yeter yav sığamıyoz bir yere.10 Yorumlabenm kardeşim 9. sınıfa gidiyor ve hep bahsediyor bizim sınıfta bir çocuk var 1.80 li boylarda çok uzun diyo normal yani erkk sonuçta
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen normal
+1 yıl18 yaşına kadar gençlikte gelebildiği en üst seviyeye kadar gelir. Ardından 30 yaşına kadar en fazla 5 cm uzar.
00 YorumlaGenetiğe bagli kimi insan liseye kadar uzar durur. Kimi lisede baslar uniye kadar devam eder
10 Yorumla
+1 yıl3-5 daha uzasa yeter işte morali bozukmuş :D ben 181 im hiçbir eksikliğini görmedim :D 187 olsun max yeter :D
00 Yorumla
+1 yıl9 a giderken 179 cm boyum vardı yaş olmuş 24 boyum 185 çok fazla uzamaz yani öyle bazıları hızlı uzarlar sonra büyümezler
00 Yorumla
+1 yılbenim kız kardeşim 15 yaşında boyu 1.58... 1.65-1.75 cm uzatmak çok istiyor. Bir çok türlü olmuyor. Baketbol, voleybol, yüzmeler bile gitmiyordu. Ne yapalım yardım edin
00 Yorumla
+1 yılDaha uzamassın canım uzasanda 1.82 falan olursun dert etme sen kendine böyke şeyler
02 Yorumla
Soran+1 yıltek uzamaz diyen sensin
- +1 yıl
Bilen benim
Çocuk & Ebeveyn konusunda 576 cevap paylaştı. Bu sitede bir çok kişinin kardeşi 15 yaşında ve 190 olmak istiyor âq amma dert ettiniz lan
02 Yorumla
Soran+1 yılsenin boyun kaç
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılOlup olaacağı 1.85 falan. Belki fazla uzarsa 1.88 civarı olur.
10 Yorumla 1.90 degilde 85 olur. spor yapsin yuzerekte uzayabilir egzersiz yapsin
10 Yorumla22 yaşına kadar boy uzar basketbol felan oynarsa güzel beslenirse 1.90 kadar yolu var
10 YorumlaAllah katına mı çıkacaksınız 😅
22 Yorumla
Soran+1 yıl:D jdjdjddh
- +1 yıl
ya :D jshdjd
+1 yılLisede 1.70 tim şu an Üniversitedeyim 1.76 yım 6 cm
00 Yorumla
+1 yıl7 cm falan uzadim 4 senede 2-3 cm daha uzarim galiba yani sen belki 10 uzarsin
00 YorumlaUzun boylu olması aksine iyi ama sakallar hakkında bir şey bilmiyorum.
00 Yorumla
+1 yılbelli olmaz uzar ama bilemezsin basket ya da yuzmeye gitsin onun tam olarak boyu ne kadar
02 Yorumla- +1 yıl
daha benim boyum 1.74 onun boyu yasina gore iyi uzar yine biraz ama yok kesmez o uzama derse yuzmeye gitsin
+1 yılyahu siparişle boy mu uzar arkadaş? uzayacaksa ne yaparsa yapsın yine uzar.
00 Yorumla
+1 yıl165 yaşından sonra 10cm boy atmak zor yani büyük büyük ihtimalle olamaz ama 1.85 civarı olabilir.
00 Yorumla
+1 yılErkekler 14 15 yasinda gercekten çok uzuyor kardesimden biliyorum
00 Yorumladaha uzar o ya dış etmenlerle boy uzamaz diye biliyorum ben
04 Yorumla
Soran+1 yılne kadar uzar daha
Soran+1 yılbir tane de abim var boyu 185
Hiç belli olmaz ailede uzun var mı yani baba boyu felan?
00 Yorumla
+1 yılBence boyu gayet uzun :)
12 Yorumla
Soran+1 yılDaha uzun istiyor
- +1 yıl
bir süre sonra boy aynı kalır dengeli beslensin yeter :)
ben onun kadarken boyum 1.75 ti...5 sene gecti su an 1.83.. bence uzar 5-6 cm
00 Yorumla
+1 yılGenlerine bağlı.. ben yaklaşık 10 cm uzadım 15 yaşından sonra..
02 Yorumla
Soran+1 yıl10 cm ona yeter zaten
- +1 yıl
Diyorum ya genlerine göre değişir.. benim boyum 190cm.. yakın arkadaşım hiç uzaması o yaştan sonra..
+1 yılolur bende onnun yaşlarındayken o boydaydım şu an 196 boyum
02 Yorumla
Soran+1 yılne yaptın da o kadar uzadın
- +1 yıl
Genetik
basketbol , düzenli uyku en az 6 saat , sağlam kahvaltı , her öğün yemek ( protein, kalsiyum bazlı) , günde 300-500 kere zıplama ile devam ederse ulaşabilir. 20-25 yaşına kadar uzaması mümkün
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl5 cm ye kadar uzar basket voleybol yüzme yaparsa 10 cm e kadar çıkar
genetiğide unutmamak lazım
değişken bir durum00 YorumlaKün Feyekûn diye dua et. Sütünü, yoğurdunu iç. Peynirini ye.. Sonra Allah'tan iste..
10 YorumlaBen 15 yaşımda 1.65'ti boyum şimdi 1.90'ım spor yapsın, kalsiyumu iyi alsın.
10 YorumlaOlur olmaz bunu bilemeyiz ama boyu şu an da gayet iyi.. Bunu Allah bilir.
00 Yorumla
+1 yılFarkındalıklı abin 1.60 kalmış o napsın de şükreder 😄
00 Yorumlaallahu akber daganima çıkacak yeter ya sonra sokak lambası gibi dolaşıyorlar etrafta
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO yaşta 1.82 olması hiç normal değil
Yüzünde kıl çıkmaması normal35 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Aylinora Ben 19 yaşındayken 1.80 olmuştum lisedeyken de uzunsun derlerdi neresi normal
Cevap sahibi+1 yıl@Aylinora yeni nesil bozulmuş o zaman sjkjhsjd
Gizli Üye(36-45)+1 yıl1,90 zor gibi ama her gün yogurt yer ve ayran içerse 1,90 bulabilir 3-4 yılda
10 Yorumlabelli olmazki böyle seyler kemik yapisina bagli ya da basket volelbol oynuyorsa daha cok uzar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBalık süt ürünleri kuruyemiş vs. ve boy uzatacak spor yapılır ise olur.
10 Yorumla
+1 yılhergün standart bir hedef koyup zıplasın mesela evin tavanına degmeye çalışsın
00 Yorumlaerkeklerin epifiz plaklar 20 22 yaşına kadar kapanmaz. ailede genetik bir uzunluk varsa güzel uzar. ha yoksa basket felan oynasın biraz daha uzar
10 YorumlaFazla sulak yerlerde dolasmasin mazallah durduramassiniz
04 Yorumla
Soran+1 yılöyle istiyor zaten :)
Soran+1 yılerkek mankenlerin çoğu 188-190
Gizli Üye(30-35)+1 yılbütün seçenekler olabilir hepsine bizzat tanıklık ettim
00 YorumlaŞu ilerde kardeşi 1.90 olmak isteyen kız senmisin 😂😂😂😂
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılKomik misin sen
+1 yılBende onun yaşında 183cm idim , şu an yaş 22 boy 2.02 :)
14 Yorumla- +1 yıl
Lisanslı sporcuyum. iyi beslenme ve uyku düzeni ile diyebiliriz : )
- +1 yıl
basketbol ve bisiklet sporları ile ilgileniyorum
basketbol oynamalı esnetme gerdirme sporları onu bir hayli uzatır
00 Yorumla- Devamını Gör (107)
Devamını Gör(152)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Erkek kardeşim 15 yaşında boyu 179 ilerde 190 olmak istiyor sizce olabilir mi olmak için ne yapması gerekiyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne