şeyini altından sanan = vermeyen ( yüz) demek değil mi
veren kıza şeyini altın sandı denir mi?
adil olun canımı yiyin azcık ya,
Çirkin olup güzel olduğunu zanneden kız populasyonudur. Uzak durulması şiddetle tavsiye edilir.
Ahlak anlayışı ikiyüzlü ve cinsel psikolojisi bozuk, cinselliği kadının verdiği erkeğin aldığı bir alışveriş gibi gören, kendini prenses sanan, mükemmellik sanrısı içerisinde, borderline kişilik bozukluğu'nda incelenen davranışların önemli bir kısmına sahip, çevresindeki tüm erkeklerin kendini götürmek istediğini sanan, kadın olarak birey olamayıp (tüm harcamaları erkeğin yapması gerektiğini düşünüp) kendi ayaklarının üstünde gerçekten durabilen hemcinslerine bok atan, genellikle popüler kültür dışında bir birikimi olmayan asalak canlılara denir. Ossuruktan nem kaparlar.
link
link
link
link
link
çirkin olup çirkin olduğunu zanneden kıza çok yakın oluyosunuz sanki :S
yakın olmasak bile, en azından kezban olmadığı için saygı duyuyoruz. ayrıca sanki türkiye'deki erkeklerin tamamı, biscolata erkegi mi :))
aygı duyduğunuz kadında bu hale giriyor işte ne yapsın yavrucak
insan oğlu kendini beğenmezse çatlarmış!
yani insanın kendisiyle barışık olması ve kendisini sevmesi başka birşey, kendisini dev aynasında görmesi başka birşey :) artık ne çeşit bir ayna kullanıyorsa :))
Soruyu yanlış anlayanlar var, yine de beni haklı gören herkese teşekkürler, ayrıca +1 :))
Kim haklı diye sormuyor..
Soru, "ikimizin tanımı benzer mi, değil mi" şeklinde arkadaşlar.. :)
teşekkürler...
ve beraber hazırladığımızıda ekleyelim.. sorun yok yani aramızda :) sadece eğleniyoruz
Evet, beraber hazırladık, onu da ekleyelim :)
"Kezban" köken olarak 'Keziban' dan türemiş olup Kur'an'da geçen bir isimdir. Kelime anlamı olarak bir bölgeyi yöneten kadın ve evine/eşine bağlı kadın anlamına gelir.
hımm.. iyiymişş
Soruna göre ise, sana katılıyorum. Kedi uzanamadığı ciğere mundar der misali erkekler de elde edemediği kıza kezban der.
baksana bayanlar bile neresinden anlamış.. şimdi bunlara KEZBAN müstahak değil mi
ne saçma tabir ülkemizde bir sürü Kezban isimvar ne şimdi yanı?
yaa işte diyorum.. yüz vermeyene KEZBAN deyip kaçıyolar
Cevap
10Cevap
e işte ronaldo yazdığı 2 maddede senin dediğin 'yüz vermeme' olayının tanımını, açılımını yapmış. yüz vermeme üst başlığında; 1- üstüngören 2-konuşmalı bilmeyen 3- tabular vs vs. diye sıralamış. sen bu ortak özellikere kezban demezsin de başka bişey dersin. ama vermeyen kızların ortak özelliği işte. sen böyle bir kavram yoktur diyosun ama üstteki tanımlamalara uyan kızlar var. o halde bu ortak grup için bir belirlenen bir isimdir 'Kezban' ben kendi dönemimde mesela frijit kız diyodum. yani cinsel soğuk kız anlamında kullanıyodum bunu. çünkü bu özelliklere sahip kızları böyle görüyodum. sonra kutsal bakire demeye başlamıştım. yeni dönem 'kezban'diyerek grupluyo. tüm kavramlar böyle çıkmıştır zaten, böyle bir kavram yok diyemezsin ki.
abi soruyu anlaşılır mı yazmadım... işte benim dediğim yüz vermeyen
yok valla çatlıcam ya :(
sen yüz vermeyen diyebilirsin. biz kezban diyoruz.
O değilde ismi Kezban olan kızlara üzülüyorum gerçekten de. Kimlere Kezban denir bilemem ama birtakım kızlara anlamsız ve ergence isim takılması çok sinir bozucu bence. Erkekler için de Kamil deniyor sanıyorum. Siteden öğrendiğim tek şey bunlar oldu.
evet çok sinir bir laf
Adam anlayışlı beyler
Kamil benim kedimin adi sjskshk
:D:D:D:D:D:D:D:D
katkılarından dolayı teşekkürler ötekikadın :D:D:D:D:D
biz burda gözümüzü oyacaz.. hatun" AYYY O BENİM KEDİMİN ADI"""
canımsınnnn.. öpüldünn kızma sakın :)
Kamiller'den ahaha yalniz kedi buyuyunce anladim ki disiymis kamile oldu :(
:D:D:D:D:D:D:D:D:D
sende ona kezban kamil de :D
Benim kedim kezban diil taam mi! ter bile kokmuyor hem ajsksjl
oooo ter kokmuyorsa değildir :) biiiberder o biber :D
roniylen ortak karar vermemiz lazım :)
İkinizinde söyledikleriniz aynı yola çıkıyor fakat senin yüz vermeyen kızlar çok geniş kapsama girdiği için yanlış...
o zaman A yımı işaretledin, B yi mi C yimi :)
C.
Doğru.
bu şekilde sıfatların türetilmesi baştan saçma olduğu için ne anlam ifade ettikleri ile ilgilenmiyorum
kesinlikle haklısın ama biz kavram değil biraz edebiyat tartışıyoruz aslında.. öyle ya da böyle verilen iki tanım arasında benzerlik var mı yok mu?
Edebi anlatış bakımından? ama herkez kim haklıya çevirmiş olayı :(
ya ben işin haklı haksız yanında değilim bunun bir edebiyatı olamaz edebiyat farklı bir şey kezban adece hakaret sözde tabi belllli bir yaşın koyduğu sözde saçma bir sıfattır türkçe zengin bir dil yüz vermeyen kıza yüz vermiyor derim aytıca insanların kişisel tercihi ve yetiştirlme tarzları vardır birini böyle yetiştirip ondan şikayet etmek bence ahmaklıktır burası türkiye ve o şartlar içinde değerlendirmek gerekir iki yüze geülüncede obna bakarsan süt ürünlerinden sıfat takılıyor o
yüzden neresinden tutsan elinde kalıcak bu tür saçma sıfatlara karşıyım kullananlarında kelime haznesinden ve bilgisinden şüphe ederim
şöyle... "bacak arasını altın sanmak" cümlesindeki abartma ve benzetme bana göre yüz vermemiş kız için kullanılır
kişiden kişiye değişen kavramlar bunlar sana göre o şekil olabilir ona bir şey diyemem sadece aa bak kezban gibi cümlelere karşıyım en başta
senin bir kaç yorumunu biliyorum.. edebiyata ilgin var
evet bu cümle o anlama gelir yazamıyorsun
çünkü bana göre öyle değil yazmaktan çekinmem ama kendi düşüğncelerimi empoze etmeye çalışmam aradaki fark bu sadece
kıvırıyorsun tam olarak
"bacak arasını altın sanmak" cümlesindeki abartma ve benzetme bana göre yüz vermemiş kız için kullanılmaz ...
yazarmısın.. ego yapıyorsun kusura bakma
yahu ne kıvırıcam ya ikinizede katılmıyorum bana göre kullanılmaz alttaki yorumda da yazdım yani o kadar demekki boşa yazmışım al kopyalıyım da sana yazdıklarını
bacak arasını altın sanmak" cümlesindeki abartma ve benzetme bana göre yüz vermemiş kız için kullanılmaz bu edebiyat değildir ayrıca kişisel kavramdır kıvırıyomuşum bende anlaşılıyorum diye yazıyorum benim düşüncemdir oldu mu yorumumu alttaki tekrar okursan aynı kelimeyi bulursun
he he.. ya da edebiyatın o kadar iyi değil..
sonuçta her iki yolda aynı yere çıkıyor.. hakkında yanılmışım!
sen kendini edebiyat yapıyorsun sanıyorsan böyle düşünmen benim için önemli değil kişisel kavramlar ile edebiyatı karıştırmak ya da dilbilgidsi ile onlar parçadır bütün değil ki konunun edebiyatla alakası yok benim için saçmalık senin düşüncenide umursadığımı söyleyemem üzgünüm lafımı sakınmam neyin kavgasındasın anlamadınolay saçmalığa gidince çekilirim hoşçakal
ben edebiyat yapıyorum demedim.. edebi yorumlamayı biliyorum dedim!
bak canım şöyle yapalım sen edebi yorumunu yap değerli edebi yorumlarını bana harcama bana da bildirim gelmesin olur mu çünkü ben cevabımda da ilgilenmiyorum dedim yazıcağımı da yazdım bitti tamam
özellikle posta yapmadım sana.. benim sorumdayız bayan ego.. kapıyı çıkarken kapat :P
öff tamam hadi yazılanları anlamadığından şüphelenmeyew başladım uzatıcaksan engelliycem sıkıldım
uzatmıyorum ama düşün HAKLISIN DEMEK zayıflık değildir... ve iddia ettiğiniz gibi değil ben yeri gelince yapıyorum.. aynı şeyi görmeyince de üzülüyorum zaten bakarsan metnin en başına zaten seninle aynı şeyi savunma amaçlı girdim bu tartışmaya
ben aranızdaki tartışmaya katılmadım sadece bana göre değil ben öyle düşünmüyorum dedim bende senle aynı şeyi savundum ama nedense olay bu noktaya geldi ki hiç egom yoktur belki ben ifade edemedim kezban kelimesine karşıyım dedim diğer kavramlar kişiseldir dedim altın kaplama benim için bedenini kullanan kendini cinsel obje olarak gören kızdır değişir dedim sana haksızsın demedim karşı olduğun şeye karşıydım zaten düşüncene yanlış demedim neyse ifade etmemde yanlışlık olmuştur belki
evet öyle oldu galiba.. ne bilim eğlenmek için yazdım soruyu ama içimdeki feminist ufaklık destek beklemiş demekki .. üzüldüm nan resmen ilk defa :)
sen değilde diğer kızlar çok gerdi aslında beri neyse sağlık olsun liseden beri hatırlamıyordum bu erkeğe karşı satılmayı :)
her zaman desteklerim olsun arada yanlış anlamalar olur bende gerginim biraz başka sorularda da destekleşiriz neyse yanlış anlaşılmanın ortadan kalkmasına sevindim
bende :)
orda mısın bir şey sorucam :(
burdayım
özelden ekleyip bir şey sorup çıkabilir miyim :( kopmak garanti..
başıma bir kızın başına gelebilecek en komik şey geldi.. bildiğin ivedik filmi yani :(
sonra silebilirsin.. öyle utanıyorumki :D kendi kız arkadaşlarıma bile anlatamam :(
ekledim
Ronaldo3488 haklı onun tanımı bence sen biriyle daha böle tartışmıştım dur hatırlayınca yazıcam ondada kaybetmiştin dimi :)))
:D otto evet ..
yanlız ben kimin tanımı diye sormuyorum ki.. Yüz vermeyene Kezban diyorlar işte
hayır öyle demiyorlar işte Ronaldo3488 haklı :) evet evet ottoman warrios du böy ben bildim tarzında olduğun için antipati topluyosun sen demekki ondan sonrada ben haksızmıyım sorularıyla yine haksız oluyosun alemsin yaa :))
ALEM İM EVETTT... çok eğleniyorum bu sorularla...
yanlız bir bayan olarak böyle düşünmene ( daha doğrusu düşünememene üzüldüm)
ben adam haksız mı yazdım... şeyini altın sanan ne demek yüz vermeyen demek..
ottoman gitmiş bu hırsla devam edersen ronaldo yuda gönderirsin azmine kurban bacım :))
nere gitmiş.. ne kaybediyorum
senin bakışın zaten böyleyse kadın erkek ilişkisine bana oy vermen zaten imkansız :)
ayrılmış ks den.
ya bak yine aynı şeyi yapıyosun soruya girenlerin %99 u ronaldo demiş ama sen hala ben haklıyım diyosun sonra neden bana düşmansınız diye soru soruyosun :) ben değilim tanımam senide yaptıklarından olabilir diye düşünüyorum :)
sorun tamamen sosyolojikti.. böyle bir derdim olduğunu düşünme..
aaa ottoya çok üzüldüm bu arada.. onlada öyle bir sorun yoktuki.. geyik yaa hepsi..
Komşu kızıdır, Kezban..
- Kezban git çay koy, falan..
siz süper modlar aranızda konuşuyor musunuz?
Ne gibi ?
yaaa patır patır sorumu kaldırıyolar abi.. mağdurumda mağdurum
denk geldin mi hiç birine hiç suçum yok hakim amca
Sorularında bi' skıntı olsa gerek, kimsenin sorusu Genel olarak (arada istisnalar olabilir) haksız kaldırılmaz, kaldırılsada yönetim geri koyuyor (atlamazsa)
atlamamalrı için ne yapabilirim.. mesaj atıyorum ama kimse geri dönmüyor
Sürekli at (denemedim ama bi' çözüm olabilir, + bazen geç cevap verebiliolar, ertesi güne sarkabiliyor..)
Biriniz kezban, digeriniz sakirt olun baris saglansin.
:D oraya bağladı zaten sonunda :D:D:D
sen demi kezbansın ki dedi :D:D her yol benim dediğime çıkıyordu bu ankette neden hep ben kaybediyom yaa :(
Konu kaybedenlerin meskeni oldugundan zaar :/
anlamadım..
yanlız kızlar neredeyse zil takıp oynayacak nan kaybettim diye.. helal valla size :D klasik türk kızı...
Beyler tanıma rica etsem bunuda ekler misiniz? Erkek görünce oy kullanan kızlar
Nevin abla sen tivitte cok dolasiyorsun, ben onu diyim sana :/
Ha bir tavsiye daha, anlamadigin seyler icin dizeler doksen de bir care.Sonunda " neden hep ben kaybediyom yaa :(" basarsin isyani.
sorun değil be kuzum... DEMİRDEN KORKAN TRENE BİNMEZ!
Tamam sekerim.
ne meraklıymışsınız be KEZBAN a .. kezban bizimdir bizim kalacak diyorsunuz :)
kezbanlık dış görünüşte değil iç meselededir, kendilerini başkalarından üstün görürler, egoları çok yüksektir, bencillik hat safadadır.
Senin tanımına giriyor...
dimi ama
evet haklısın...
o daha farklı bişey kastedmiş
:)
sırıtma len kızlara :D:D:D
iş yapıyoruz burda :P
tartışacak başka konu yok gibi :/
abi bizim tartışmamız kezban olayı da değil... tanım arasındaki benzerlik... işte açık açık yüz vermeyene kezban diyorlar benim yazdığımla onun yazdığı arasında ne fark var?
asdadfasdg ciddi bir mesele bu :))
roni erkekler seni alır götürür dedimde.. fena yanıldım içimizdeki dişi kaplanları hesaba katmamışım :)
Ronaldo nun tanımı doğru.
ronalda ne demek istemiş bir de sen yazar mısın
onu yazan ronaldo iyide
dogrusu 1 olcak
oylasana o zaman :(
kezban murat benim!
o ne kıs :)
Dic yine sahnede..
^^
adam haklı
Ronaldo haklı.
haklı haksız diye sormadık.. tanımlar aynı değil mi...
Eyvallah kardeşim :)
onu savunmakla birlikte
yüzvermeyene kezban diyorsunuz dedim.. o da hayır şeyin,i altından sanan kız kezbandır dedi
aynı kapı değil mi şimdi valla ADİL BİR ŞEKİLDE SÖYLE
Tabii ki de değil. Örneğin bir kadın birini sevip onunla istediğini yapabilir ve kendini dışarıdaki başka insanlara kapatır. Bu örneğe göre düşündüğümüzde senin tanımın çürüyor. Çünkü sen genelleme yaptın.
Ama ronaldonun kastettiği veya en azından benim anladığım bu tutumunu sevdiği ya da sevmediği herkese karşı gösteren kızlara diyor.
ee verenede kaşar diyorsunuz, o zaman kezman = kaşar olmayan mı dicez
kezman değil bu arada kezban :D:D:D
sahi öyle bir futbolcu vardı dimi :D
Hayır bir kişinin sevdiğiyle cinsellik yaşaması kaşarlık değildir. Bundan daha doğal daha güzel birşey de yoktur. İşte bu anlayışta olduğun için kusura bakma ama sen de kezbansın.
Bak hakkını yemeyeyim bazı denyolar da var ki bakire de bakire diye tutturur. Onlardan dolayı kızların böyle bir anlayış içine girmesi de gayet normal.
ee hem normalim, hem kezban
:P:P:P:P
ve kezbanlar masumdur :D
:) yakında HEPİMİZ KEZBANIZ diye miting yapıcaz :D
Ronaldonun söylediği daha mantıklı.
anam anladık onu :) peki ronaldonun söyleydiği ile benim söylediğim arasındaki fark ne
O farkıda kendin bulabilirsin heralde :):)
bir fark olmadığını iddia ediyorum canım :) anlayışın pek bir geniş
Kendimi ezik hissettim bir an :(:(
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar