Vodafone hattı olan bir arkadaş borcunu şimdilik ödeyemiyor, 1 ay içinde ödeyecek ama bu sürede hattı servis dışı oldu. şimdi başka operatörün faturalı hattına geçse hat açılır mı? Yani borcu varken faturalıdan başka operatöre geçiş yapabilir mi? Teşekkürler.borçluyken başka hatta numara taşıma
Faturalı bir operatörün borcunu ödemeden başka operatörün faturalı hattına geçilebilir mi?
Borç varken faturalı hattan başka operatöre geçiş yapılabilir mi?
Merhaba, genelde borcu olup numarasını taşımak isteyen kişiler "Eski hattıma ait borcum varsa taşınırken ne olacak?" sorusunu sıkça soruyor. Böyle bir durumda faturalı hattan başka operatöre geçiş maalesef yapılamaz. Numara taşıma yönetmeliği gereği, taşıma yapacak kişinin borcu bulunmaması gerekir. Şöyle demek gerekirse neden sizce bir hafta veya 15 gün sonra hattın aktif oluyor, bunlar araştırılıp daha sonra geçiyorsun. aynı bankacılık sistemi gibi.
Vodafone faturalı hattan başka operatöre geçiş
Arkadaşın borcu varken ve faturalıyken operatör değiştirme bile ben geçmesini tavsiye etmezdim. Ortada sözleşme var ve o borç üst üste birikip ileride çok büyük sorunlar açabilir. Şimdi ödemediği borcu ileride kat kat fazla ödeyebilir. Yani en mantıklısı borcunu ödeyinceye kadar sabretmek sonrasında geçiş yapmak zaten bundan başka şansı da yok maalesef.
eski hatta borçluyken operatör değiştirme
Tabii operatörlerin numara taşıma konusunda kuralları ve kampanyaları değişebiliyor. Bu yüzden geçeceği operatörün müşteri hizmetlerini arayarak numara taşımanın şartlarını öğrenmesi daha iyi olur. Soruda hattının servis dışı olduğundan da bahsetmişsin. Bu işi çok daha zor hale geçiyor çünkü numara taşınabilmesi için hattın açık olması gerekir. Borcu ödemeden de hattı açılmayacaktır ve bundan dolayı geçiş yapılamayacaktır.
Borç dışında numara taşıma yapılamayan durumlar şöyle:
Taşınmak istenen numaranın başka bir kişiye ait olması.
Bulunduğu operatörde hali hazırda işlemde olan bir numara değişikliği talebinin bulunması.
Kimlik bilgilerinde eksiklik veya yanlışlık olması
Daha önceden başlatılmış ve devam eden bir numara taşıma işleminin bulunması.
İlk abonelik sözleşmesi üzerinden 90 gün geçmemiş olmaması da numara taşımayı engeller.
Borcunu ödeyip hattını tekrardan aktif hale getirdikten sonra yukarıda yazdığım durumlar yoksa yeni operatöre geçiş yapabilir. Herhangi bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.
Bilende bilmeyende sallamış. Geçilir arkadaşlar üzerinde kampanya bile olsa geçilir. Kimsede arayıp borcunu öde öyle geç demez. Ispat isteyene belgede gönderirim. Ama zararınız büyük oluyor tavsiye etmem. Ben en çok fatura son ödeme tarihini takip eden 10 iş günü sonra telefonun kısıtlanması olayına felaket kıl oluyom. Benim faturalarımda 300-500 öyle zaman oluyor uymadımı uymuyor. Onlarda uymuyosa bizde keseriz diyor bende çokta tın operatörmü yok diyorum özet bu yane. Ahmete olan borcun mehmeti ilgilendirmez.
YAZIŞMALARI OKUDUM İLGİMİ ÇEKTİ. BEN VODAFONE FATURALI HAT KULLANIYORDUM. 41 LİRA KALAN BORCUM VARDI. BUNA RAĞMEN FATURASIZ HATTA GEÇİŞ YAPTIM. HATTA KONTÖR YÜKLEYİP KULLANDIM. SONRA ANİ Bİ KARARLA TURKCEEL FATURASIZ HATTA GEÇTİM. VODAFONA KALAN BORCUMU ÖDEMEK İSTİYORUM FAKAT OPERATÖR DEĞİŞİKLİĞİ YAPTIĞIM İÇİN BORCUMU GÖREMİYORUM NE YAPMAM GEREK Bİ FİKRİNİZ VAR MI?
arkadaşlar ben turkcell faturalı hattaydım fakat avea faturalıya geçtim. hattım açık fakat turkcell de 1 hafta sonra ödemem gereken bir fatura vardı. şimdi avea ya geçtiğim için onu göremiyorum da. ne yapmam lazım?
Böyle birşey mümkün olamaz. Olsa bile diger öperatöre borcunu ödemezsen katlanır cogalır. Yeni abone oldugun yere borcunu bile ödemeyebilirsin. Bu kadar birikmiş borc nedir anlamadım ?
@Yekygz9185 şimdi ben taahhüt bitmeden geçtim eski operatörde 2 aydır 500 500 devam ediyor taa 2024 e kadar da devam edecek heralde ödemesem haciz falan gelir mi ya sen ödemedim bişi olmadı diyon ödemesem mi 🥲 bı de eskisi niye devam ediyo ki mk çok saçma artık kullanmıyorum ki onu
ben vodafone faturalıyım. faturasıza geçmek istedim fakat müşteri hizmetleri yanlış bilgi diye diye geçmemi engellemeye çalıştı. faturalıdan başka operatörün faturalı hattına geçmem mümkün mü faturasıza geçmeden?
Bilmediği konularda konuşanın ağzına kürekle vurasım geliyor. Taşınır, bizzat ben taşıdım t telekom dan cihaz aldım 2 ay sonra vodafone a geçtim. Eski borçtan dolayı da hattın kapanmaz.
En İyi Cevaplar