Renkli çamaşırlar kaç derecede yıkanır?

Yüksekte yıkanırsa ne olur, lütfen bilgi verin.
Renkliler kaç derecede yıkanır, renkliler kaç devirde yıkanır?

Merhaba,
Çamaşır yıkarken hepimizin aklı karışabiliyor. Bazen en basit dediğimiz, en çok bildiğimiz konular, sorunlarla karşılaşınca aklımızı karıştırabiliyor. Bunlardan biri de renkli çamaşır yıkama ile ilgili. Sizin de aklınızda "renkliler kaç derecede yıkanır?" , "renkliler kaç devirde yıkanır?" gibi sorular var. Ben de detayda yazılanlara göre sırayla bilgi vermeye çalışacağım:

Çarşaf ve nevresim yıkamada dikkat edilecek noktalar nelerdir?

Giysi ürünleri, yıkama döngüsü sırasında yıkayıcının içinde birbiriyle çarpışır ve bu da kumaştaki bazı liflerin kırılmasına ve ham lif uçlarının açığa çıkmasına neden olur. Bu sürtünme, kumaşın yüzeyini bozarak, gözün daha az renk görmesini sağlar. Tamburlu kurutma, daha az da olsa benzer hasara neden olabilir. Ayrıca koyu renklerin ılık veya sıcak suda yıkanması boya kaybını hızlandırabilir. Bazı kumaşlarda belirli bir miktar solma beklenir; örneğin, gerçekten solmaz pamuk gibi bir şey yoktur.
Koyu renkleri ayrı yıkayın. Koyu renklerin orijinal renklerini korumaya yardımcı olmak ve daha açık renkli giysilere akmayı önlemek için koyu renkleri soğuk su döngüsünü (60 ila 80 derece) kullanarak birlikte yıkayın. En kısa döngüyü kullanın. Giysilerin ne kadar kirli olduğuna ve hangi kumaştan yapıldığına bağlı olarak uygun ayarı seçin.
Deterjanlar söz konusu olduğunda, bazı formüller koyu renkler için özel olarak tasarlanırken, ağartıcı alternatifi olmayan herhangi bir sıvı deterjan da bu işe uygundur (sıvılar soğuk suda daha iyi çalışır; tozlar tam olarak çözünmeyebilir). Aşınmayı en aza indirmek için fermuarları kapatarak, kancaları sıkarak ve eşyaları ters çevirerek çamaşırlarınızı yıkayıcıya hazırlayın. Ayrıca, benzer ağırlıktaki çamaşırları birlikte yıkayın - yani, her ikisi de koyu mavi oldukları için bir süveteri ve kotu aynı çamaşırda yıkamayın.
Cevap
11Cevap
Her çamaşırın kendine özel yıkama derecesi vardır bunlar etiketinde yazar ama genel bir ortalama vardır ki oda 60 derecedir.
en sağlıklı olanı 60 derece ama daha çabuk olmasını istiyorsan 70 olabilir.pamukluysa tabi.bu derecede sakın sentetik olmasın.
geleyim sana. karşılıklı çoraplarını çiteleyelim <3
oyhş işte errkek.
Renkliler 40 eğer baska bisey yazmiyorsa. Havlu, bornozlari 60 + ön yıkamayla atiyorum ben
ya at karışık işte.. renkli beyazmı ayırıcan rengarenk olsun cıksn :D
Renkli 30 da beyazlar 90 daymış anneme sordum :)))))))
sen sanmalara bakma:) renkliler 40 beyazlar 50 de yıkanır.
renkli 30 derece beyaz 90 derece sanırım tam bilmiyorum renklilerden eminim
çayı 100 derece demle
renkli ise 30 . deterjan da önemli bazıları çok yıpratıyor.kaliteli deterjan kullan
farketmez at bakmadan dereceyi ayarla allah ne verdiyse artık
30 ya da 40 a ayarla.
maksimum 30 diye biliyorum.
Renkliler 30 40 havlu bornoz çarşaf 60
60 ne lan! 40 tabikide.
renklilerinizi aceyle yikayin rengarenk olsunlar.
tamam.
Çamaşır mı yıkayacaksın :)
hic camasir yikamadim :) bilmiyorum :)
crsflrı 40a hvluları 60a atyrm bn
60 a atsam hepsini bişey olur mu acaba
neden
valla ben hepsini karışık 40 da yıkıyom hacı
yüz derece olabilirmi
etiketlerde yazar 30-40 civarıdır
Hiç bilmiyorum bilsem söylerim.
4o. 6o soldurur :)
30 derecede bildiğim kadarıyla.