Bir kuaförün önünden geçerken cama yazmışlardı. Benim saçlarım uzun ve dalgalı düzleştirmek istiyorum bu kalıcı fön işe yarar mı? Kalıcı fön nasıl yapılır? Aranızda kalıcı fön yaptıranlar var mı?
Böyle bir şey olabilir mi? Olursa nasıl oluyor bu?Kalıcı fön nasıl yapılır?
Saçlarını sürekli düzleştirmek, ısı uygulamak istemeyenlerin tercihi kalıcı fön yaptırmak oluyor. Evet, böyle bir uygulama mevcut :) Genel olarak dalgalı, kıvırcık ve kolay şekillenmeyen saçlara sahip olanlar tercih ediyor.
Kalıcı fön nedir, nasıl yapılır?
Kalıcı fön saçları uzun süreli olarak düzleştirme işlemine verilen isimdir. Saçlar kullanılan malzemeye göre 4 ila 8 ay arasında dümdüz kalıyor. Sonrasında istenirse işlem tekrarlanabiliyor.
Hepimiz saçlarımızı düzleştirdikten sonra uzun süre dayansın, çabucak bozulmasın isteriz. Kalıcı fön uygulamasının da saçlara verdiği birçok zarar bulunmakta. Hem bu zararları istemeyen hem de saçlarının kuaförden çıkmış gibi dümdüz olmasını isteyenler için önerim Dyson Airwrap Saç Şekillendiricidir :)
Saçları aşırı ısı olmadan şekillendiriyor ve saçlar hiçbir şekilde matlaşmıyor, cansızlaşmıyor ve yıpranmıyor. Isıyı sürekli kontrol altında tutuyor. Saçları şekillendirirken hava akımını kullanıyor ve coanda etkisi yaratarak saçları kendine doğru çekiyor.
Hem düzleştirmek hem hacim vermek hem kurutmak hem de bukleler elde etmek için ayrı başlıkları bulunuyor ve bu başlıklar kolayca değiştirilebiliyor. Soğuk modu sayesinde saç modelinizi sabitleyerek kalıcı düzlük elde edebilirsiniz :)
Brezilya fönü gerçekten etkili marka da verebilirim global keratin ile yapılan bir salona gidebilirsin pahalı geliyorsa 2. kalite fix nano keratin var yıkadıktan sonra bebek saçı gibi yumuşak parlak kolay şekil alabilen saçların oluyor düz den ziyade daha sağlıklı görünüyor ilginç olan çirkin kırık görüntüsünü de kapatıyor ama bunun şampuanı ve kremi de var onlarla birlikte kullanmak gerekiyor ortalama 5 ay ömrü var kesinlikle tavsiye ederim..
Gerçekten bilinçli olmak gerekiyor bu konuda ben 3 kere yaptırdım bütçemi ayarlayabildigim ilk fırsatta yine yaptıracagım kulaktan dolma yada işinin ehli olmayan kimselere yaptıran kişilerin de yorumları var diye düşünüyorum keratin mucize gibi birşey..
alırla unisex kuaför aligür şubelerinin herhangi biri olabilir ben meydan merter avm de olan şubesinde yaptırmıştım.. global ile yapıyorlar bu işin eğitimini almış kişiler..
Var elbette saçının tutmasına göre değişiyor.3 ay ile 6 ay arası bir şey.Duyduğuma göre de saçın tamamen düz olmuyor daima kabarık kalıyor.Normal düzleştirilen saçın yağmurda ıslanması gibi :S
Yok yahu dondurmanın dediği kadar pahalı değil,tabi semtine göre değişir de.Yine de sürekli saçlarına dikkat etmen gerekecek ve istediğin gibi hoş görünmeyecek.
kızlar demıssın ama ben berberıme sormustum benımde dalgalı saclarım yıkarız sacları sonra duzlestırırz bıtane marka gıbı bısı soylemıstı onu surerrız bı sure bekledıkden sonra yıkarız altın cıkan saclar ama aynı cıkıyomus 1 ay felan ıdare eder demıstı
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
O markayı öğrenmen mümkünmü benim berberde bişey dedi ama unuttum adını ya o saçları güçlendirmek içinmiş aynı zamanda düzleştiriyomuşta 2 yılda bir yapsan yeter demişti.
Ben her duştan sonra tararken aynı zamanda kurutma makinasıyla fön yapar gibi kurutuyorum. Bu saçlarımı çok yatıştırıyor, ardından düzleştiriciyle çok uğraşmadan on dakikada düzleştirebiliyorum. Hemde çok güzel doğal bir düzlük oluyor. Not: saçlarım gür dalgalı ve uzun, buna rağmen...
oo iyiymiş ya, bizde tararken kurutan bir makine var onla kurutuyoruz. Gerçetende iyi oluyor o zaman ama tam düz olmuyor. arada maşa yapıyorum o zaman süper oluyor.
arada bir yaptırmak vermez haftada 1 filan ama yinede maşan seramik olsun,bide tüm saça değil aralara yapıp karıştırırsan daha doğal duruyo bence,bide illa bişi kullancaksan ısıtıcı anlamda bakım onarım kremleride kullan.
En İyi Cevaplar