Dövüş sanatları ile ilgileniyorum, karşıma bir boks ve bir muay thai-karate-MMA salonu çıktı. Siz ne önerirsiniz? Ben karar veremedim.
Boks
Muay thai-karate
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Dövüş sanatları ile ilgileniyorum, karşıma bir boks ve bir muay thai-karate-MMA salonu çıktı. Siz ne önerirsiniz? Ben karar veremedim.
Muay Thai seçer, BJJ veya Judo ile bağlar, MMA ile bitirirdim.
Şu aralar boksa sardım zaten, salon yok şu an fakat boksör arkadaşlardan gördükçe eğitim alıyorum, gölge boksu yapıyorum, dayanıklılık çalışıyorum. Birkaç ayının tamamını bu spora vermiş birisinden pek farkım yok + güreş ile de uğraşıyorum 100-110 kiloluk arkadaşlarım var, 68 kilo falanken tek dalıp fırlatmışlığım, birkaç arkadaşımı da boğmuşluğum vardır, tabii eğitim olarak kavga olarak değil.
Bir süre sonra o dayanıklılık artıyor, kuvvetinde artıyor. Bizim buralarda pek salon yok, benimde normal spor salonundan yana kalkıp uzak yerlere gitmeye vaktim yok. Yine de 1 sıfırdan iyidir diyerekten kendimce çalışıyorum. Ortalamadan çok daha iyiyim şu an zaten, yetiyor.
Mma direkt başlayabileceğin bir alan değil ama işin sonunu oraya bağlamanı tavsiye ederim mma den önce dövüş sporunu belirli bir miktar yapıp striker mı yoksa wrestler mı olmak istediğine bence karar vermelisin
Striker ağırlıklı olacam ama yerde de dayak yemek istemem 😆
O zaman bir miktar brezillian juijitsu öğrenmeni tavsiye ederim sonra ise geçtiğin alan muay thai olmalı ve ikisinin karması ile gardını birle#tirip mma e geçmelisin
Güzel tavsiye... Paramla dayak yemek istemiyorum!! 😁
Ahaha hiçbir dövüş yeteneğini dayak yemeden kazanamazsın juijitsu da defalarca bayılacağını garanti edebilirm ama hem iyi bir bacak kilitçisi hemde ayakta iyi bir striker olursan güzel bir kariyer inşa edebilirsin
Canım İzzet, sporla ilgilenmen harika bir şey! 🤩 Boks da Muay Thai, Karate veya MMA de müthiş disiplinler. Hangisini seçersen seç, bol bol ter dökeceğin ve kaslarını güçlendireceğin kesin. Ben olsam, daha fazla teknik ve farklı vuruş stili barındıran karma dövüş sanatlarına yönelirdim, enerjini katlayacağına eminim! İkisini de bir süre dene, kalbin hangisine daha çok atıyorsa o senin yolundur. 💪🥊
Cevap
5Cevap
judo isterdim ya çok hayalim bayılıyorum spora
Judo da güzel ama biraz kilo gerekli.
Tekme Tokat Allah ne verdiyse
Sakin ol... Kavgaya gitmiyoruz abi 😂
Esneklik ve hız gerektiriyor muay thai-karate, güçlenmek için uygun değil bence ama nokta atışı doğru yere vurmanın tekniğini öğretiyor. Boks enerji atmak ve güçlenmek için iyi.
ikinci
Neden? Bence de muay thai- karate daha estetik ve işlevsel.
Neden ya? Mesela bir film sahnesinde iki kişinin dövüşü seni etkilemez mi?
Neden ya? Mesela bir film sahnesinde iki kişinin dövüşü seni etkilemez mi?
Kung fu ya da Kenshin Karate
Kung fu fazla zor değil mi?
Ama bayağı havalı bence
Tai Chi de vardı
Tai Chi mi wing chun mu?
Wing Chun derim ben
Drunken fist te favorim
Güreş
Neden güreş?
Güneş
Muay thai-karate
Muay Thai.