Arkadaşım ince masa almıştı aldım kullandım ve çok beğendim, kuaförden çıkmış gibi çok güzel oldu... Aynısından almaya gittim ben de kalınını önerdiler o daha iyiymiş aldım ama doğal ve hacimli duruyor tam kıvırcık da olmadı inceki gibi... Sizce ince maşa mı iyi kalın maşa mı?.. Düşünceleriniz nelerr?Kalın maşa mı iyi ince maşa mı
Maşa ölçüleri istenilen bukleye göre değişiklik göstermektedir. Saç tipi de bu noktada belirleyici olabiliyor. Seyrek, ince telli saçlarda çok kalın dalgalar iyi durmuyor. Çünkü saçların seyrek olması dalga yoğunluğunu engelliyor, seyrek saçların daha hacimli görünmesi için ince maşalarla yapılması gerekmektedir.
Kalın maşa mı daha iyidir, ince maşa mı?
Kalın maşa İnce maşa
Saç maşaları 9 mm ve 50 mm arasında değişiklik gösteriyor. İstediğiniz dalga modeline ve saç tipinize göre seçim yapmanız gerekmektedir. Fakat genel olarak 25 mm ve 19 mm saç maşaları daha çok tercih ediliyor. Gür saçlara sahipseniz ve doğal dalgalar elde etmek istiyorsanız 25 mm saç maşası sizin için en uygun olanıdır. İnce telli saçlarınızı hacimlendirmek istiyorsanız 19 mm tercih edebilirsiniz.
Gördüğünüz gibi bazı saç maşalarından dipten uca doğru incelme mevcut. Dipler 18 mm iken uçlar 9 mm olabiliyor. Bu saç maşaları da diplerin daha kalın, uçların daha yoğun bukleler olmasını sağlıyor. İnce telli saçlarınız varsa onları da tercih edebilirsiniz.
Bazılarında da tam tersi uçlar için daha geniş bir ölçü mevcut. Bu da saç uçların daha doğal dalgalara, diplerin daha yoğun dalgalara ulaşmasını sağlıyor.
Aşırı ısı olmadan saçlarınıza istediğiniz şekli verin: Dyson Airwrap
Diğer maşaların aksine Dyson Airwrap'in kullanımı çok basit. Çünkü saçları şekillendirmek için yüksek hızlı ve basınçlı hava jeti oluşturarak coanda etkisi yaratıyor, saçları kendine doğru çekerek sarıyor. Bize de sadece saçlarımızı tutam tutam ayırmak kalıyor :)
Düzleştirici tarak, hacimlendirici fırça, kurutma başlıklarının yanında 30 mm ve 40 mm maşa başlığı da bulunuyor. Üstelik bu başlıkların her iki yöne dönen tarafı da mevcut. Böylece buklelerimiz simetrik oluyor ve her iki taraf da aynı yöne doğru dönüyor :) Hepsi bir arada hem de aşırı ısı olmadan! Isıyı her saniye ölçerek kontrol altında tutuyor ve saçların matlaşmasını engelliyor.
saç şekline yüz şekline bağlı saçını nasıl gösterdiği önemli değil sana hangi şeklin yakıştığı önemli ince maşa saçta güzel durabilir ama kesinlikle doğallıktan uzak oluyor ben kendim kalını seviyorum ama ikisini de zaman zaman kullanırım
bence kalın maşa ince maşa çok yapılmış gibi duruyor şahsen ben sevmiyorum saçlarım genelde hep su dalgası gibi dursun isterim ve kalın maşa kullanırım o daha iyi gibi aöa seçim senin tabiki canım
evet ya cok dogal oldu ama simdi benimde saclar fazla uzun degll..inceyle yaptıgımda cok haavlaı oldu kıvır kıvr cok hos durdu onu hergün ypsam süslü durumuna dserdm hraldee degilmii
:) bu arada çok sık kullanma maşayı .çok yıpratıyor saçı ve kırıyor. ben bir ara haftada 2 kez kullanıyordum 2-3 ay sonra saçlarım çok yıprandı ve bıraktımm
incesi düğün dalgası oluyor kalını günlük hayatta kullanabileceğin dalga oluyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ince diyenler uçmuş heralde.bunça yıl çalışanlarla beraber iş yaptık.liselerde ki kızlara sorun ne nasıl kullanıyo söylesinler size.ince diyenler garip yan.avmlere gidin sorun bakalım hangisi.
heeeeeeee ben de maşa degilde masa diye okuyorum diyom ince olsa nolcak kalın masa olsa nolcak :D ince maşa alırsa daha küçük bukleler yaparsın buyuk alırsan daha buyuk bukleler yaparsın sanırım :D
Uzun saçlıysan kalın maşa iyi oluyor ama genelde çok uzun saçlı insanlara oranla , kısa saçlılar çok oluyor. Kısa saçlılar için ve orta uzunluktakiler için ince daha iyi çünkü daha şekilli yapıyor.
En İyi Cevaplar