Selam arkadaşlar bir sorum olcaktı. Ben oğlumu dövüş sporuna yazdırcam ama karate ile kung fu arasında kaldım. Oğlum biraz cesaretsiz, konsantrasyonu bozuk ve sinirli aynı zamanda. İçinde birikmesini istemediğim ve kendini savunmasını istediğim için bu ikisinin arasında kaldım. kung fu hocası çin. Karatedeki alman. Hatta ikisine yazdırsam olurmu?
Cevabın nedir?
Bu yaşlarda özgüven kazanılması çok önemli çocuklar için. Eğer gerçekten uzun vadede yararlı ve ilerideki hayatında da kendini güvende hissetmesini istiyorsanız Wing Chun diye bir disiplin var onu öğrenmesi faydalı olur. Karate Kung Fu kuralları olan bir disiplin olduğu için fayda vermez ve çocuğunuz da bunu fark edecektir.
Sosyal beceriler kazanması ve kendine güvenmesi için Tiyatro ve Drama veya Müzik kursları idealdir.
Okul hayatında başarı için ise satranç idealdir. Satranç birey olmanın ve rekabetin en büyük olduğu spordur. Tek başınızdasınızdır ve yaptığınız her hamlenin sorumluluğunu almanıza yardımcı olur. Uzun süreler bir masada oturmak ise ileride gireceği sınavlarda masada sıkılmadan ve dikkati dağılmadan düşünmesini sağlar. Satran her saniye bir sonraki hamleleri hesap etme ve gelebilecek tehditleri fark edip onlar gerçekleşmeden önlem alma becerisini geliştirir.12 Yorumla
Soran+1 yılHmmm çok iyi cevap valla farklı bakış açısı. Teşekkürler
En İyi Cevaplar
Spor veya bedensel aktivite anlamında yazdırma fikrinize katılırım ancak sizin yazdığınız gerekçelerle yazdırılması çoçuğunuzdan çok size hizmet ediyor. Cesaretsiz, konsantrasyonu bozuk ve sinirli yapısı aile içinde yetiştirilme tarzı ile alakalı bir konu. Bu konuda çocuk gelişim uzmanlarının tavsiyelerine kulak vermeniz yararınıza olacaktır. Bir de savunmaya neden ihtiyaç duyuluyor onu çok merak ediyorum bende. Çocuklara öğretmemiz ve aşılamamız gereken, sevgidir, hoşgörüdür, paylaşımcılıktır. Savunma amacıyla başladığı spor dalını sinirli yapısıyla saldırı amacıyla kullanmayacağının garantisini kim verebiliyor? Bu spordan önce çocuğa dair çözülmesi gereken problemler var. Öncelikle onların halledilmesi daha sonra bu tür aktivitelerde yer alması hem çocuk, hem aile, hem toplum açısından yararlı olacaktır.
54 Yorumla
Soran+1 yılTerapiye başladık bu problemlerin çözülmesi için. Ayrıca neden bana hizmet olacakmış? Ben oğlumu gayet terbiyeli yetiştirdim ve fazlasıyla merhamet sahibi bir çocuk. Dövüşü sevmez ama sinirli yinede. Sinirli olmasıda içine atmasından kaynaklanıyor. Okulda orda burada tartaklanan bir insan sonuçta. Ben her zaman onun yanında olamicam kendi başının çaresine bakabilmesi için erken yaşdan öğrenmesi gereken şeyler var.
- +1 yıl
Yazdıklarımı suçlama olarak algılamayın. Çocukların karakter şekillenmesi direkt aile ile ilgili bir konu. Buna aldığımız oyuncakların niteliğinden tutunda, izlettirilen tv yapımlarının teması, olaylara bakış açımız, anne baba ilişkileri, ailenin toplumun diğer bireyleri ile olan tutum ve ilişkileri vb. Çocuklar aslında bir ailenin yaşam özetidir. Ama buradan anlatmak istediğim sizin çocuğunuz terbiyesiz vs. demek değil. Bunu demem zaten hem üzerime vazife değil hem de sınırları aşan şekilde hadsizce bir yaklaşım olur. Neden size hizmet edeceği noktasında vurgulamak istediğim konu şudur. Çocuğa bizler şekil veriyoruz. Örneğin okulda tartaklandığından bahsetmişsiniz. Buna çözüm olarak kendisini savunmasının uygun olacağını düşünerek savunma sporu arayışını benimsemişsiniz. Bunun yerine nasıl tartaklanıyor onu da anlamıyorum ama olaylar tartaklanacak seviyeye gelmeden iletişim ve davranışlarla bu duruma nasıl engel olunur konusuna ağırlık vermemiz çocuk için daha yararlı olmaz mı?
Soran+1 yılYuvadan beri sessiz bir yapıya sahip oğlum. Sessiz olduğu içinde onun üstüne gidiyolar çoğunlukla. Evet bazen ani çıkışlar yapıyor olabilir ama kavgacı bir tip değil bunu annesiyim diye demiyorum bunu herkes söylüyor. Korumacı bir yanı var o ayrı. Ama kendini savunmuyo işte. Ve ben ona sürekli aynı şeyleri söylemekten bıktım çünkü içinde yok o istek. Daha dün ondan küçük bir çocuk alıp çantasını ters çevirip boşaltmış. Benimkide sadece itti. Ben devreye girmek istemiyorum fazla çünkü bende sinir var öğretmenlerinede diğer çocukların annesine babasınada rahatlıkla kafa tutarım ama bu benim oğlumun zararına.
- +1 yıl
Anlatmak istediğim nokta bu. Biz anne babalar tabiki çocuğumuzun kılına zarar gelsin istemeyiz. Onu koruyup, kollamak isteriz istemeyide bir kenara bırakalım bu çocuğumuza karşı sorumluluklarımız arasında yer alıyor. Toplumsal bir gerçeklilik durumu var bunu kabul ediyorum. Ama saldırı, savunmanın ucu bucağı yok. Bugün siz kendini savunsun diye dövüş sporu bilsin istersiniz yarın ben savunsun diye bıçaķ fırlatma, silah kullanma öğretirim. Sonra siz bu gerekliliğe göre savunma açısından çocuğa balistik yelek, zırh giydirmek zorunda kalırsınız şeklinde gelişir gider bu konu. O yüzden en güzeli böyle bir durumla nasıl iç içe kalmayacağını, kalsa bile nasıl bir savunma geliştireceğini tayin edebilmelidir. Bunu fiziksel savunma ile değil, zekasal savunma güdüleriyle çözüm üretip uygulaması en güzeli. Sizde haklısınız toplum böyle değil algısıyla. Ama ben bu algıyı yok etmezsem, siz etmeseniz, buna öncü olunamaz çocuklarımızın yaşamı bugünden çok daha zor olur.
Tekvando diyorum. Karate Kung Fu boş işler kendini savunması ve ciddi iyi bir egitim alabilmesi için tekvando daha iyi. Ama illa onlardan biri diyosan ikisine aynı anda yazdırma. İkisine aynı anda zor alışır. Kendini önce bir alanda geliştirsin. Hemde yerinde olsam ikisisinin de dövüş stilini internetten video olarak izletirdim. Hangisi ona daha güzel gelirse onu seçsin. Ama dedigim gibi en iyisi tekvando. Çinliyi Almanı boşver sen.
00 Yorumla
İzin verirsen bende cevap veririm 😉 benim oğlum 8 yaşında 5 yaşında jimnastik yaptı önce bu sene tekvando ya başladı. Önce temeli sağlam tut sonra kendi karar verir gider öyle. Çocuğun herhangi bir spor dalına girmesinden önce jimnastik çok önemli ve iyi gelir. Tekvandoya da yollayabilirsin
03 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim orda aynı fikirdeyiz ama sen erken başlamışsın işte avantajın orda. Ben babasının oyalamaları yüzünden üç sene geciktim. Oğlum kungfudan yana onumu dinlesem?
Soran+1 yılKickbox benimki istemez. Dövüş sevmiyo çünkü ama kungfuda çok eğlendi çok sevdi
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
49Cevap
+1 yılİkisi birden fazla yorar çocuğunu. Aslında Aikijutsu'ya yazdırmanı tavsiye ederim. Tam anlamıyla teknik bir savunma ve saldırı eğitimi. Misali, günümüzde ki askerlerin ve polislerin veya özel birliklerin öğrenimi aldıkları derslerden önemli olanıdır. Silahlara karşı eğitim de veriliyor. Eğer bu dal yoksa Kickbox. Amma ve lakin sen illa benim dediklerimden birisi olsun istiyorsan eğer Kungfu'ya gitsin derim.
12 Yorumla
Soran+1 yılKararsız kaldım iyice. Yakında arabamda olmicak uzak olmaması lazım :/
- +1 yıl
Kararsızlık için bir sebep yok bence. Usta Çin'li diyorsun. Adam kalkmış ülkesinden gelmiş oralara, bilgisini satıyor. Bence iyidir gönder sen.
AKİDO:DDDDDDD
https://www.youtube.com/watch?v=ZVDV_4xDh4o10 Yorumlabence 7 yaşında ki bir çocuk için daha sağlıklı spor dalları seçmeniz gerekir. örneğin yüzme, basketbol, futbol, hentbol, tenis vb. bu tarzda sporlara yönlendirmeniz daha sağlıklı olur. dövüş veya savunma sporları 14 yaşından sonra düşünülebilir...
13 Yorumla
Soran+1 yılBenimki kungfuya merak sardı üç senedir istiyo bunu. hem sporun erkeni yok bence :)
- +1 yıl
ben spor yapmasın demiyorum zaten, psikolojik ve bedensel gelişimi için daha sağlıklı sporlar yapmasını tavsiye ederim, yüzme bence en ideali, hem kuvvet hem de beceri kazanması açısından ama yok siz illede dövüş veya savunma sanatı diyosanız sizin bileceğiniz iş, Mai-tai ye yollayın.
Soran+1 yılDövüş iyidir. Teşekkürler
Sinirli bir yapıya sahipse bu savunma sporlarını ileride silah gibi kullanır.
Bence farklı bir spor dalına yönlendirin onu sakinleştirecek ve dinç tutacak bir spor dalına.01 Yorumla
Soran+1 yılSinirli ama agresif değil. Asla boks veya agresif sporları istemiyo zaten. Dövüşmeyi sevmeyen bir tip. Sadece kendi gücünün farkına varsın ve tekniği öğrensin. Mecbur kalmadıkça bunları kullanmaz.
+1 yılöncelikle dövüş değil savunma sporu bunlar. onlar çok eskidi artık daha komplike sporlar var aikido jijitsu gibi daha felsefi sporlar hem disiplin hemde güzel ahlak ve saygı konusunda yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
00 YorumlaKarate süs sporu işine yaramaz ama baya eğlencelidir. Kung fu içinde yaş erken gibi geldi bana.
02 Yorumla
Soran+1 yıl4 yaşından beri istiyo ve gitmişti bikere denemek için. Hoca beğenmişti hatta ama erteledik hep :/
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 966 cevap paylaştı.
+1 yılDövüş sporlarından çok takım sporlarına gitmesi daha faydalı olacaktır.
02 Yorumla
Soran+1 yılFutbolla alakası yok topu ayağına beklio :D
- +1 yıl
Basketbol, voleybol, hentbol gibi birçok takım sporu var.
kung fu bende kursuna gitmiştim cidden çok faydası oluyor :)
02 Yorumla
Soran+1 yılMesela? Kendine güvenin arttımı?
Çocuk & Ebeveyn konusunda 1b cevap paylaştı. Kung fu ama hangi dalı merak ettim, hangi stil acaba?
01 Yorumla
Soran+1 yılShaolin kung fu. Ne bilim :)
+1 yıldövüş sporlarına yazdırman belki etki eder ama en önemlisi cesaretledirecek noktada düşüncenin gelişmesi önemlidir. irade kırılmasın şimdiden öyle yetişirse ciddi sorun olur. bide daha 7 yaşında zaten.
01 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi sorun olur?
+1 yılkarate olsun. Ahlak ve disiplin sporudur. En azından felsefesi öyle..
04 Yorumla
Soran+1 yılAslında ikiside aynı ama karate sanki biraz daha sert
- +1 yıl
mesele spor değil eğiteni. Türkiyede karate oturmuş bir spor ve iyi hocalarada sahip. ama kung-fu sanki çeşit olsun diye eğitimi verilen bir spor gibi geliyor. Türkiye adına dünyada kung-fu turnuvalarında isim yapan sporcu duymadım. Çunku kabullenemdik o sporu.
Soran+1 yılBiz almanyadayız ve hocasının öğrencileri çoğu yerde birinci veya ikinci sıralarda.
- +1 yıl
o zaman bilemicem.
+1 yılKarate tekvando gereksiz dövüş sanatlarıdır. Kickboksa yazdırın :)
00 Yorumla
+1 yılSenden çok çocuğunun ne istediği önemli..
Severek yapsın ki uzun süreli olsun..01 Yorumla
Soran+1 yılTabiki öylede sadece onun aklına uyarak iş yapmak istemiyorum. O istemeseydi zaten asla yazdırmayı düşünmezdim
karate de bu yasta ki cocuklara takla atmayı oğretmekten baska bırsey yapmıyorlar. kung fu'yu bilmiyorum..
02 Yorumla
Soran+1 yılTakla dedinde aklıma biri geldi :D haklısın galiba :)
Ben muay thai derim. Diğerlerini geç. Ha taekwon do biraz daha hallice. illa karate, Kung fu dersen yazdırma daha iyi.
00 Yorumla
+1 yılKungfu karateye nazaran cok daha komplike. kungfu bence.
02 Yorumla
Soran+1 yılİkisi olmazmı peki?
- +1 yıl
Olmaz sonuçta farklı teknikler. sadece kungfu yeterli olacaktır ilk etapta dayanıklılik sınırı daha yüksek. ama bunun diisindski tavsiyem. boks. kendini daha çabuk bulacaktır.
karate ye gönder sokak dövüşüde öğreniyolar orda daha cazip bence
01 Yorumla
Soran+1 yılİkisi olmazmı? Oğlum kungfu hocasınıda çok sevdi illa ona gitmek istiyo
kendini savunması için yazdırıyon yani annenin düşüncesine bak
11 Yorumla
Soran+1 yılNiye kötümü?
+1 yılenee abla oglunmu var
duygulandım l*n :')))
kondisyon ve dikkat dagınıklılıgı için pencikbol topuyla calıstırın kickboks iyidir abla :)
DiyorumBenツ00 YorumlaBox hocasına gondrr 4 yıl eğitim gördüm lisansim var ve bu insanın cesaretini katliyor
02 Yorumla
Soran+1 yılBurnu gider
Kung fu yazdır.. Öfkesini kontrol etmeyi öğrenir cesaret toplar
00 Yorumla
+1 yılBence muay thai ye gönder bakalım sinir filan kalıyomu :D :D
00 Yorumla
+1 yılÇevik ve Güç için kesinlikle Boks ve Kick boks diyorum MMA veya Muay Thaide olabilir.
00 YorumlaYüzme jimnastik ve taekwando Bu üçü çocuklar icin uygundur ve 2-3 yil yapsalar bile yararını uzun süre görürler wing chun ve king fu tavsiye etmiyorum
00 YorumlaBence vücut gelıstırmeye ver hem gelısır hem guclenır
00 Yorumla
+1 yılmerhaba ben teakwandocuyum.. harikadır. tavsiye derim.
00 Yorumla
+1 yılKung fu iyidir
16 Yorumla
Soran+1 yılAynen ondan şüphem yok. İkisi olmazmı? Sporun zararı yok nede olsa
- +1 yıl
Ben çok yük bindirmeyin derim açıkçası, zaten kung fu yeteri kadar aktif bir spor. Ayrıca sinirli ve konsantrasyonu bozuk demişsin, bu yüzden bir doktora da danışılması yararlı olur;hem böylece daha rahat karar verebilirsin yapacağı spora.
Soran+1 yılTerapiye başladık yarın randevumuz var :)
- +1 yıl
O halde doktoruyla konuşup yapacağı spor hakkındaki görüşünü de almak en faydalısı olacak sizin için:)
Soran+1 yılEvet onu not ettim zaten :) teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim...
Çocuk & Ebeveyn konusunda 358 cevap paylaştı. En Önemlisi cocugun ne istiyor
02 Yorumla
Soran+1 yılO kung fu istiyo.
+1 yılBence Kungfu'yq gönder :)
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen. Çocuk onu istiyo zaten :)
- +1 yıl
O zaman çocuk ne istiyorsa oraya gönder karateye gitmek istemiyorsa sende Orla göndermek istersen hiç birine gitmek istemez
+1 yılkick boxu veya box bunlar olmazmı..
06 Yorumla
Soran+1 yılHayır fazla agresif. Ve teknik olarak kung fu daha iyi ve etkili diye düşünüyorum ben :)
- +1 yıl
yanılıyorsun :) kung fuu savunma sanatıdır.. o filmlerde izlediğine bakma sen.. kick boxu na yazdır..
Soran+1 yılFilmlerden yola çıkmadım zaten :) kick boxa ben gidiyodum çok agresif ortam.
- +1 yıl
he sakin bir ortam istiyorsn kareteyi dene :)
- +1 yıl
tecrübe konustu :) saygılar ablacığım
Savunma sporu aikidoyu öneririm
00 Yorumla
+1 yılteakwando dan başka birşeyi düşünmeyin...
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır sevmiyorum o sporu. Tek yönlü
- +1 yıl
Tek yönlü derken? savunmada var atakta var hepsi var
+1 yılTay boks gitsin daha havali
00 Yorumlasucuk sporları kulübüne yazdır sen onu:D
01 Yorumla
Soran+1 yılHoooop
Taekwondo olsun bence :)
00 YorumlaKick box iyidir kanımca
00 Yorumla
+1 yılİkisi birden ağır olur. Birine gitsin
10 Yorumlaiyi tamam da daha hırçın çocuk olursa ne yapcaksın
02 Yorumla
Soran+1 yılOlmaz o. Benim oğlum dövüşü falan sevmez. Sadece kendini koruyabilsin yeter.
Kung fu ya gotur :)) ilerde herkesi dovsun :D
02 Yorumla
Soran+1 yılDövülmektense :)
+1 yılAklın varsa hapkido ya yazdır ;)
00 Yorumla
+1 yılBana gönder türk kavgası öğreteyim
01 Yorumla
Soran+1 yılSağol eksik olma
+1 yılKung fu bence
10 YorumlaJudo ya gitsin :)
04 Yorumla
Soran+1 yılHiç sevmiom onu :))
Soran+1 yılO kungfu diyo ya :/
kickboks
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence ninjutsu ya vermelisin.
00 Yorumlafunku yavru cekirge
02 Yorumla
Soran+1 yılYaa :D
Güreşe gitsin
02 Yorumla
Soran+1 yılIyy :D
Tekfando :D
05 Yorumla
Soran+1 yılSen sus :D
Soran+1 yılYa ama :D gel öpcem gel çok tatlısın senggg :D
Soran+1 yılKardeşimm :D 😁💋
+1 yılKung-Fu en iyisidir
00 Yorumlaboks
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılKick box
02 Yorumla
Soran+1 yılAgresif o ya. Ben gidiyodum dışarda bir kadın dövdüm sonunda istemez :D
- +1 yıl
Kocanın Allah yardımcısı olsun
kareteyi sec
00 Yorumla
+1 yılhmm bilmiyorum ki
00 Yorumla
+1 yılİkide olur
00 Yorumla
+1 yılkarate
00 YorumlaKarete.
00 YorumlaTayland box
00 YorumlaBen gitara yazdirdim