+1 yılSelam değerli futbol sevdalısı arkadaşlarım! ⚽
Dünya futbolunun en önemli unsurları bence kalecilerdir. Bazı kaleciler sahada öyle devleşirler ki, takımı sırtlanan onlar olur.💪
İşte bu efsaneler, sahada gösterdikleri üstün performanslarıyla tarihe damga vurmuş isimler birazdan listemde sizlerle buluşmayı bekliyorlar. Dünyanın en iyi kalecisi kim diye soruyorsanız doğru yerdesiniz!
Dünyanın En İyi Kaleciler Listesi
Bu kaleciler, sadece kurtardıkları golleri değil, aynı zamanda takımlarına kattıkları liderlik ve motivasyonla da efsaneleşmişlerdir. Gelmiş geçmiş dünyanın en iyi kalecileri, sahip oldukları reaksiyon hızı, pozisyon alma yeteneği ve büyük maçlarda sergiledikleri üst düzey performanslarıyla adeta yıldızlaşmışlardır. Gelin şimdi gelmiş geçmiş dünyanın en iyi kalecileri için bir yıldızlar geçidi oluşturalım.

Manuel Neuer
Dünyanın en iyi kalecisi 1 numarada Neuer’e merhaba diyelim. Modern kalecilik anlayışının öncüsü olarak kabul edilir. Hızlı refleksleri ve sıradışı çıkışlarıyla dikkat çeken Neuer, hem Bayern Münih hem de Almanya Milli Takımı için büyük başarılara imza atmıştır.
David de Gea
Dünyanın en güzel kalecisi sıralamamızın 2.'lik madalyasını David de Gea'ya veriyoruz. Üstün refleksleri ve inanılmaz kurtarışlarıyla İngiliz futbolunun en iyi kalecilerinden biri olarak gösterilir. Manchester United formasıyla uzun yıllar boyunca kalesini sağlam bir şekilde korumuş ve birçok maçta takımını sırtlamıştır.
Gianluigi Buffon
Uzun ve parlak kariyeriyle İtalyan futbolunun sembol isimlerinden biridir. İnanılmaz reaksiyonları, liderlik özellikleri ve penaltı kurtarışlarıyla futbolseverlerin hafızasında yer etmiştir. Juventus'ta uzun yıllar boyunca sahne almış ve birçok zafer yaşamıştır.
Mattia Perin
Vee dünyanın en iyi 5 kalecisi Perin ile tamamlanıyor. Genç yaşına rağmen geleceği parlak kalecilerden biridir. İtalyan kaleci, çevikliği ve kurtarış yetenekleriyle dikkat çekmektedir. Genoa gibi takımlarda gösterdiği performansla adından söz ettirmiştir.
Petr Cech
İlk 5’i kıl payı kaçırsa da onun adı anılınca akan sula durur. Kişisel favorimdir kendisi, başarılı kariyeri boyunca hem Chelsea hem de Arsenal gibi büyük kulüplerde forma giymiştir. Klasik kalecilik özelliklerini modern oyunla birleştirerek uzun yıllar boyunca dünya futbolunun en iyileri arasında yer almıştır.
Claudio Bravo
Hem milli takımında hem de kulüp düzeyinde elde ettiği başarılarla tanınır. Şili Milli Takımı'nın kaptanlığını yapmış olan Bravo, sakin ve güvenilir oyun stiliyle bilinir.
Hugo Lloris
Fransız milli takımının kaptanı olarak öne çıkan Lloris, çabuk refleksleri ve liderlik özellikleriyle tanınır. Tottenham Hotspur'da uzun yıllar kalesini koruyarak takımının başarısına katkı sağlamıştır.
Thibaut Courtois
Uzun boylu yapısıyla avantaj sağlayan ve etkileyici kurtarışlarıyla dikkat çeken bir diğer önemli isimdir. Chelsea ve Real Madrid gibi büyük kulüplerde başarılı performanslar sergilemiştir.
Kevin Trapp
Almanya ve Fransa futbolunun kesişim noktasında bulunan Trapp, çevikliği ve güçlü kurtarışlarıyla tanınır. Paris Saint-Germain gibi kulüplerde gösterdiği performansla adından söz ettirmiştir.
Keylor Navas
Özellikle Real Madrid ile kazandığı üst üste üç UEFA Şampiyonlar Ligi zaferiyle tanınır. Kritik anlarda yaptığı kurtarışlar ve soğukkanlılığıyla büyük maçlarda takımına destek olmuştur.
Hazırlamış olduğum bu kapsamlı iyi kaleciler listesi, futbol dünyasının en iyi kalecilerini ve onların unutulmaz kariyerlerini sadece kısa bir tanıtım niteliğindedir. Her biri kendi dönemlerinde sahne almış bu yetenekli kaleciler, futbol tarihine damgasını vurmuştur ve hayranlıkla anılmaktadır. Tavsiyem, ilginiz varsa arşivlerde bu başarılı isimlerin efsane kurtarışlarını izlemenizdir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.🫡
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kesinlikle Neuer sadece kurtarışlarıyla değil aynı zamanda 3. bir stoper gibi sürekli oyunun içinde oluşu ayaklarını çok iyi kullanıp oyunu defanstan kanatlara kadar isabetli paslarla açıp oyunun içinde olması onu diğer kaleciler arasında bir adım öne çıkarıyor
20 Yorumla
- Spor konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yıldünyanın en çok gol atan kalecisi ünvanını taşıyan https://tr.wikipedia.org/wiki/Rog%C3%A9rio_Ceni
rogerio ceni. bir sezonda forvet oyuncusundan çok gol atmış..22 Yorumla- +1 yıl
Frikikten inanılmaz golleri var.
+1 yılGönlümün birincisi
Fernando Muslera...
Çok seviyorum cidden, sakatlandığı dönem maç izlemeyi bırakmıştım.40 Yorumla
+1 yılManuel Neuer varken diğerlerini saymak bile hata...
31 Yorumla- +1 yıl
Ankette olduğu gibi gerçekte de bence Manuel Neuer hepsinden farkla önde..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
94Cevap
Neuer oyuna başka bir boyut kazandırdı. Onun pas yeteneğini ilk gördüğünde Guardiolanın bile aklına onu orta saha oynatmak gelmişti ama Münih yönetimi müsaade etmedi. Kaleden oyun kurmayı futbola entegre eden kişi Neuer'dir. Ondan önce Valdes gibi ayağı olmayan bir kaleciyle oynamayı sorun etmeyen guardiola ondan sonra kalecinin elinden çok ayağıyla ilgilenmeye başladı. Bu oyun tarzı Guardiola'nın icadı olarak lanse ediliyor ancak o en başta bunun kıymetini anlamamıştı. Neuer orta saha oynatılamayınca ve kaleden oyunu yönlendirince bu sistem Münihi sahada 1 kişi fazla oynatmaya başladı. Guardiola bunun avantajını ancak o zaman fark etti. Ondan sonra da diğer takımlar bu sistemi kopyalamaya başladılar.
00 YorumlaFenerbahçe taraftarıyım ama Muslera'nın hastasıyım. Çok büyük kaleci Fernando. Her maçta kalitesini gösteren ve kaleci görevlerini yerine getirmekte imzası olan gördüğüm en iyi kaleci. Bu gece de Molde karşısında dört kritik kurtarışla Galatasayara turu getirdi bence aslan. Avrupada başarılar gözbebeğimiz Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Adanademirsporumuza.
00 YorumlaKesinlikle ama kesinlikle COURTOIS. Onun tek şanssızlığı Chelseadeyken Petr Cech gibi bir tecrübenin olmasıydı. Her ne kadar courtois daha iyi olsa da tecrübe daha önce çıktı ve kaleye geçemedi. Sonra orta kalite bir takım olan Atl. Madrid'e gitti. Biliyorsunuz kalite önemli, hangi takımda oynadığınız önemli. Courtois daha kaliteli bir takımda oynasaydı insanlar onu en iyi kaleci olarak adlandırcaktı bundan eminim.
10 Yorumla
+1 yılNeuer dedim zaten Uefa tarafından tescilli. şuanda dünyanın en iyi kalecisi olarak geçiyor. ama Courtois'ide begeniyorum aynı zamanda bu kategoride Muslera'da var onuda begeniyorum
10 Yorumla
+1 yılManuel Neuer dışında dünyanın en iyi kalecisi kim deseydin olurdu.
Böyle olunca yazık olmuş. ;)10 Yorumla- Spor konusunda 615 cevap paylaştı.
+1 yıltartışmasız Manuel Neuer diyorum... sadece bir kaleci değil aynı zamanda da ön libero resmen :D
10 Yorumla sebebini sölemissin ama buffon olmalıydı bence hatta soru açılırken buffon kesin vrdır onu seçerim diodum adam efsane üstekilerden de neuer en iyisi bence
10 Yorumla
+1 yıl@soran buffon nerde? toldo nerde? toldodan sonra dünyanın gelmiş geçmiş en iyi kalecisi buffondur büyük haksızlık
01 Yorumla- +1 yıl
Şu anda aktif futbol oynayanlar arasından derledim listeyi. Toldo o yüzden giremedi, ayrıca Toldo'ya gelene kadar Oliver Kahn'nın da olması gerekirdi gelmiş geçmiş hepsi olsaydı. Buffon'u koymamamın sebebini 3-4 yerde belirttim..
+1 yıl" B " ile " A " arasında kaldım ama sempati duyduğumdan " B " dedim..
Ayrıca bana göre bi' zamanların en iyi kalecisi de Buffon'dur..01 Yorumla- +1 yıl
Bana görede öyle. Fakat şık yetmedi Buffon'u koyamadım, zaten son 2 senedeki performansı listedeki kalecilerin hiçbirinden iyi değil..
Neuer kesinlikle bence Courtis de çok iyi kaleci, listedekilerin hepsi taş ama Casillas'ın olması biraz komik olmuş o listede
03 Yorumla- +1 yıl
Casillas çok başarılı bir kaleci, adam 2 sene oynamasın yine de listeye girmeyi hak eder bence. Yaştan dolayı diyorsan Weidenfeller'de çok yaşlı.
- +1 yıl
Ben şu anda faal kalecilik yapan isimler arasından derledim listeyi. Buffon'u bilerek yazmadım, isim olarak hak ediyor fakat son 2 senedeki performansı çok yeterli değil bence. Casillas'ta çok iyi değil son 2 senedir falat sonuç olarak Buffon'dan daha başarılı son 2-3 seneyi düşündüğümde. Ama genel olarak bencede Buffon Casillas'tan daha iyi.
+1 yılFaal futbol hayatı devam eden demişsiniz de Petr Cech ve Roman Weidenfeller nerede top oynamaya devam ediyor?
00 Yorumla
+1 yılNeure in refleksleri çok iyi. El ve ayaklarını çok iyi kullanabiliyor. Onun dışında ter stegen i beğenirim. Courtis de iyi kaleci
00 Yorumla
+1 yılDe gea eksik bence onumuzdeki on yila damgasini vurucak kalecilerden
01 Yorumla- +1 yıl
De Gea bence de iyi kaleci, bir daha ki anketimde ona da yer vereceğim. :) Zaten Atletico Madrid'ten gelen bir kaleci kötü olamaz.
+1 yılMeksika kalecisi Ochoa şu anki en iyi kaleci adam bildiğin vakaşimazu nun gerçeği :D
20 Yorumla
+1 yılVolkan dan başka kalece ismi bilmiyorum : D
31 Yorumla- +1 yıl
Bende Fenerbahçeliyim ama onu listeye koysam "yok anasının *mı turgay" derlerdi bana :D
Şimdi bende Neuer diyeceğim ama oynadığı takımın Bayern olduğunu unutmamak lazım. Yani zaten kalesinde kaç tane gol pozisyonu görüyoki?
00 YorumlaSan İker Casillas :) üstüne tanımam :) 21. Yüz yılın en iyi kalecisi bile Seçildi :)
10 Yorumla- Spor konusunda 402 cevap paylaştı.
+1 yılşu an için neuer ama bundan 5 sene sonra courtuois olacaktır diye diye düşünüyorum
10 Yorumla Courtois bence günümüzde.
Genel ise tartışmasız rakipsiz olan Lev Yashin.
00 Yorumla
+1 yılŞu an eski formundan uzak olsa da benim için Casillas'ın üzerine yok.
00 Yorumla
+1 yılMuslera ancak kötü liglerin en iyisi olur..
Neuer hep defans hem kaleci00 YorumlaValla ben değilim :) Courtois
11 Yorumla- +1 yıl
Sağlam kaleci..
+1 yılDünyanın en iyi kalecisi Oliver Kahn almanyanın kalecisi, şuana kadar onun gibi kaleci görmedim, şu an emekli kendisi
00 Yorumla
+1 yılneuer gelecegin en iyisi olabilir ama yasi kucuk basarilari ve kaliteyi baz alirsak casillas tabiki adamin gormedigi mac kaldirmadigi kupa kalmamis ya
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltartışmasız Neuer, ama bu sezonun en iyisi kesinlikle De Gea... Neuer kadar istikrarlı olabilcek mi zaman gösterir artık :))
10 YorumlaNeuer. Adam altın topa bile aday oldu daha ne olsun
00 Yorumla
+1 yılBizim mahallede bir afacan var.. o olabilir.. çocuk uçuyo topa resmen ::D
00 Yorumla
+1 yılNeuer iyidir.
Cech denen Hırvata vakti zamanında cok saydırmıştım..02 Yorumla- +1 yıl
cech hırvat değil çek yanlız karıştırıyorsun
- +1 yıl
Hepsi aynı toprağın adamı boş ver ya kaptanpırays :D Ülke ismi için metallica'yı üzmeyelim :D
Kizlarim bile bendendaha fazla futbol bilgisi varmis onu gordum (:
00 Yorumla
+1 yılGALATASARAY GİBİ BİR SAVUNMADA DEĞİLDE AVRUPADA OYNASA KESİNLİKLE FERNANDO MUSLERA
00 YorumlaCasillasın hakkını yemeyelim ama Neuer benim favorim
00 YorumlaKova Kaleci Yaşar elbette!
10 Yorumlakınıyorum Claudio Taffarel unutmuşun :(
21 Yorumla- +1 yıl
"Faal" kaleciler, şu an oynayan kaleciler bunlar.
David De Gea niye yok?
01 Yorumla- +1 yıl
Buffon bile yok, form durumlarına ve son 2-3 senedeki performanslarına göre derledim.
- Spor konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılThibaut Courtois diyorum...
10 Yorumla Musleraa eklememişsin çok ayıp
04 Yorumla- +1 yıl
Muslera'ya gelene kadar çok daha iyi kaleciler var, hatta listede Buffon dahi yok. Muslera Türkiye'nin en iyi kalecilerinden biri olabilir ama dünyanın en iyilerinden değil.
- +1 yıl
Türkiye'nin en iyi kalecisi anketim var sen oraya koş :D
Kardeş uefa onaylı yapılan bir araştırmaya göre muslera dünyanın en iyi 7 kalecisinden bir ve bu yüzden anketini cevaplamamak durumundayım...
03 Yorumla- +1 yıl
Galatasaraylısınız diye bu kadar dar bir perspektifle bakmayın rica ediyorum, Muslera iyi kaleci fakat listedeki hiçbir kaleciden iyi değil. Bence ilk 10'da bile olamaz dünya sıralamasında, ama yine tekrar ediyorum Muslera iyi kaleci. Ve senin o bahsettiğin anket 2 sene önce falan yapıldı ama kesin sonuç değildi o, uefa onaylıydı fakat anketi uefa yapmamıştı. Neyse sonuç olarak ben ankete koymadım, sende cevaplama.
- +1 yıl
Kardeş Galatasaraylı Değilim ve DİYARBAKIRSPORLUYUM !!! İster Ülkemizin vatandaşı olsun ister farklı bir yerden gelsin şundan emin olabilirsin ki bugün uefa dahi volkanı iyi kalecilerden seçseydi ben bugün volkan içinde veya beşiktaşlı tolga içinde veya onur içinde aynı şeyleri söyleyecektim !!! Fark etmez benim için fakat bu tür oyuncuları sosyal medyayı kullanarak Karalamanız Hoş olmadığı gibi alçakça saldırıdan başka birşey değildir !!! Lütfen Bu Pencereden Birde Bak !!! Dünya Kupasında Kötü Performans gösterdiği açık ve net olmakla beraber Muslera Dünya Tarihine Gelmiş ve Listede Paylaştığın bir çok kaleciden KAT ve KAT İyi Olmaktadır !!! Yoksa Sen Fenerbahçeli olupta rakip kaleci için mi bu kadar saldırgansın?
- +1 yıl
Fenerbahçeliyim ama bana göre Türkiye 'nin son 2 senedeki en iyi kalecisi Muslera. Ama dünya üzerinde ilk 10'a girmesi imkansız bana göre.
+1 yılYenimahalleden Necati
10 YorumlaCasillas efsanedir benim için
00 Yorumla
+1 yılNeuer :) ama mualerada olmaliydi bence.
00 Yorumla
+1 yılANKET HATALI BUFFON NASIL OLMAZ?
01 Yorumla- +1 yıl
Buffon'u neden koymadığımı 2-3 görüşte belirttim, anketi form durumlarına ve son 2-3 senedeki performanslarına göre derledim. Son şık kaldı Buffon veya Handanovic'ten birini yazacaktım Handanovic'i yazdım. Son 1 seçenek daha olsa Buffon'u da ekleyecektim.
+1 yılYaşayan efsane Buffon
00 YorumlaKadinlar tabiki. . her attığını tutatlar..:))
00 Yorumla
+1 yılcourtua ya sempatim var
00 Yorumla
+1 yılOliver Kahn nerde:(
37 Yorumla- +1 yıl
20 sene geride kaldı o.
- +1 yıl
Şu anda faal olan diye bir ibare yok ama sorunda:/
- +1 yıl
Doğru, ama "gelmiş geçmiş" ibaresi de yok. Ben anlayacağınızı düşünmüştüm.
- +1 yıl
Seçilmeye değer bir seçenek bulamamıssam demek ki.. Dünyanin en iyi kalecisi derken zaman belirtmen gerekir yoksa genel manada algılanır. Yani sorun yine senin ifadende oluyor.
- +1 yıl
Kızım sorunlu musun sen? :D Tamam senin dediğin gibi olsun, bütün kuşları s*ktik bir tek leylek kaldı zaten. :D
- +1 yıl
Oliver Kahn olucak o kadar:D
ayrıca her boyayı boyadık bir fıstık yeşili mi kaldı daha usturuplu bir metafor:) - +1 yıl
Leyleklisi benim daha çok hoşuma gidiyor :D Küfürü dozundaysa samimi bulanlardanım :D
+1 yılNeuer bir kaleciden fazlası
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRoman Weidenfeller
23 Yorumla- +1 yıl
İyi kaleci ama bu sene çok hata yapıyor nedense.
Cevap sahibi+1 yılo konuda haklısın ama potansyel yksek bence
- +1 yıl
Potansiyeli var ama yaşı da çok var kariyerinin son demleri..
+1 yılGalatasaray liyim diye demiyorum bence muslera
04 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten Muslera'nın Neuer'dan Casillas'tan iyi olduğunu düşünüyor musun?
- +1 yıl
Düşünüyorum bizim defansi saymaman gerek
- +1 yıl
Ben astronotum..
- +1 yıl
Derken?
+1 yılMuslera dünyanın 7 harikasından birisi
20 YorumlaYillarin tecrubesi tabiki calillas
00 YorumlaBuffon olsa buffon derdim. Olmadığı içi NO YER. :)
00 YorumlaIker Casillas *-*
20 Yorumla
+1 yılDe gea ve PSG'in kalecisi iyi.
02 Yorumla- +1 yıl
Paris Saint-German'in kalecisi Salvatore Sirigu.
- +1 yıl
Aynen o. Ya o Fifa 14'te ilah ya yemiyor adam atamıyorum. Neuner falan rahat atıyorum ama Sirigu :/
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen asdsassdfg :Dddd
30 YorumlaIker Casillas tabikiisii
00 Yorumlabence Thibaut Courtois
00 YorumlaManuel Neuer bu abimiz iyi :)
00 Yorumla
+1 yılNeuer. gaybana kaleci değil sanki stoper
00 YorumlaKova yaşar. Herkes için iyi
00 Yorumlaşu an Neuer.
10 Yorumla- Devamını Gör (58)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?