Merhaba, Bir "Spor" sorusuyla daha sizlerleyim ⚽. Türk teknik direktörlerin en başarılıları arasında gösterilen Şenol Güneş 70 yaşında... 1 Haziran 1952 tarihinde Trabzon'da doğan Şenol Güneş, hayatını adeta futbola ve Trabzonspor'a adadı. Özellikle futbolculuk kariyerinde Trabzonspor'un şampiyonluklarında önemli pay sahibi olan Şenol Güneş, teknik direktörlük kariyerine ise yine Trabzonspor da başladı. Teknik direktörlük döneminde 4 farklı Trabzonspor döneminde Şenol Güneş, şampiyonluk yaşayamadı ancak 2 Türkiye Kupası ve 2 Türkiye Süper kupa şampiyonluklarını yaşadı. 12 Haziran 2015 tarihinde Beşiktaş'ın başına getirilen Şenol Güneş, kurulan kaliteli kadro ile dillere destan bir oyun oynattı ve o sezon şampiyonluğa ulaştı. 2. Sezonunda bu güzel oyununu sürdürdü ve üst üste 2. kez şampiyonluğa ulaştı. Ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde de gruptan çıkamadı ancak UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kadar yükseldi ancak burada yaşanan kaleci hataları sebebiyle maç penaltılara kaldı ve penaltılarda Lyon tarafı turu geçen taraf oldu. 3. sezonunda ise yine güzel bir oyun oynatan Şenol Güneş bazı nedenlerden dolayı bu sefer şampiyon olamadı ancak Şampiyonlar Ligi'nde rekor üstüne rekor kırarak Beşiktaş'a altın çağını yaşattı ve ülke puanına çok önemli katkı sağlayarak son 10 sezonda ülke puanına en çok katkı sağlayan kulübün Beşiktaş olmasını sağladı. İşte Beşiktaş'ın 2017-2018 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde kırdığı rekorlar: 1. Gruplarda en fazla puan toplayan Türk takımı
2. Grubunu namağlup bitiren ilk Türk takımı
3. Grubunu lider bitiren ilk Türk takımı
4. Grup aşamasında en çok gol atan Türk takımı
5. Grup aşamasında en çok galibiyet elde eden Türk takımı
Beşiktaş'ın başındaki 4. sezonunda istenilen başarıyı gösteremeyen Şenol Güneş TFF'nin kendisini Milli Takıma çağırması sebebiyle Beşiktaş'tan ayrıldı. Beşiktaş kariyerinde toplam 198 resmi maça çıkan Şenol Güneş,116 galibiyet,45 beraberlik ve 37 mağlubiyet elde etti. Milli Takım kariyerinde ise Türkiye Milli Takımını 2002 Dünya Kupası'nda Dünyada 3. yapması kariyerinin en büyük başarısı kabul edilmektedir. Milli Takım kariyerinde toplam 82 resmi maça çıkan Şenol Güneş;38 galibiyet,23 beraberlik ve 21 yenilgi elde etti. Şenol Güneş şu anda ise kulüpsüz durumda. Ayrıca Şenol Güneş 2018 yılında UEFA Elit Kulüpler Toplantısına katılmış ve genç antrenörlere dersler vermişti.UEFA'dan Şenol Güneş paylaşımıPeki siz Şenol Güneş'i başarılı buluyor musunuz?#Mario #Mario45 #SüperMario #Spor
1 Haziran 2022 Çarşamba 23.50
Evet başarılı buluyorum
Hayır başarılı bulmuyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Şenol Güneş 70 yaşında! Şenol Güneş'i başarılı buluyor musunuz?
Evet sonuçta bu millete mutluluk yaşatmak istemiş birisidir kendisi. Kötü sonuçları kimse istemez. Sonuçta bu ülkede yapılan her hangi bir iş tebrik almıyor ve sürekli eleştiriliyor. Türk futboluna katkılarından dolayı saygı duyuyorum.
Dünya kupasında Şenol hoca laf edenlerin karşısında durduk. Ama harbinden tanımazdık kimdir, nerede oynamış bilmiyorduk. Çocuktuk nihayetinde, ona kro diyenler olmuştu. Benim ağrıma gitmişti, duruşu ve şekli yüzünden bir insanın bilgi ve tecrübesinin yargılanması benim ilkeme tersti. 2002 de aslanlar gibi mücadele ettiler, o lafı edenlere yedirdiler. Onları mors etmenin duygusunu beraber yaşadık. Ben severim kendisini, Beşiktaş’a öneri yaptığımda amigolar olur mu diyorlardı ukala gibi 😃 ne oldu geldi ve oldu 😎 bizim insanımız gerçekten vizyon sahibi değil.
Mimar Sinan Selimiye'yi yaptığında kaç yaşında idi? Ben 90 olarak biliyorum. Düşünün o koskoca inşaat alanını 90 yaşında bir pir-i fani yönetiyor. Yaşı bu kadar takmayın.
Kardeşim fotoğraf cekildi. Biz yanına gitmeye cekindik biraz bizi masasına davet etti kahve sipariş verdi felan 😃 üzerinden 8 yıl gecti bee hatırlamıyorum
Tek sansizligi yerli olmasi, bizde biliyorsunuz illa yabanci olursa iyi olacak inanci var. Bence cok iyi bir teknik direktör, adamin eline Real Madrid veya Almanya Milli takimi verilmedi.