Merhaba, Bir "Spor" sorusuyla daha sizlerleyim ⚽. 10 Mart günü oynanan ve 0-0 sonuçlanan Galatasaray-Barcelona maçı sonrası tur, 17 Mart günü oynanacak 2. ayak maçına kaldı. Ancak Galatasaray'ın 14 Mart günü Beşiktaş ile oynayacağı derbi maçı için büyük bir anlaşmazlık bulunuyor. Galatasaray,14 Mart günü kar fırtınası ve Beşiktaş maçı sonrası zeminin bozulacağını ve Barcelona maçına kadar da zeminin düzeltilemeyeceğini öne sürerek maçın ertelenmesini talep ediyor. Beşiktaş başkanı Ahmet Nur Çebi ise: "Hava şartları izin verdiği sürece maç ertelenemez" dedi.12 Mart günü Burak Elmas'ın yaptığı açıklamalar ve Galatasaray kafilesinin İzmir'e uçması sonrası Beşiktaş Spor Kulübü resmi açıklama yayınladı. İşte yayınlanan açıklama: Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sayın Burak Elmas’ın 12.03.2022 tarihli nezaketten uzak, sportmenliğe aykırı ve gerçekleri yansıtmayan açıklamalarına cevabımızdır:
14 Mart Pazartesi günü Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde oynayacağımız Galatasaray maçımızın ertelenmesiyle ilgili ne Galatasaray Spor Kulübü’nden ne Türkiye Futbol Federasyonu’ndan ne de bir başkasından Kulübümüze ve yöneticilerimize hiçbir talep gelmemiştir. Kulübümüz, rakibimizin maçın ertelenmesi ile ilgili talebini medyadan öğrenmiş ve medyanın ısrarlı sorularına cevap vermek zorunda bırakılmıştır.
Futbol A Takımımızın dün Vodafone Park’ta yaptığı antrenmana davetli olan basın mensuplarının erteleme konusundaki ısrarlı sorularına Başkanımız Sayın Ahmet Nur Çebi cevap verirken, ertelemenin kuralları bellidir ve bu kurallar çerçevesinde erteleme olmadığı takdirde ileride diğer kulüpler için de emsal bir karar teşkil edeceğinden kaosa sebebiyet verecek ve herkesin durumuna göre yapılacak uygulamaların doğru olmayacağını ifade etmiş, stadyumumuzun inşaatı sırasında aynı misafirperverliği göremediğimiz Galatasaray Spor Kulübü’ne de stadyumlarında yağıştan dolayı oluşabilecek zemin problemi ihtimaline karşılık Galatasaray - Beşiktaş ve Galatasaray - Barcelona maçları için Vodafone Park’ı kullanımlarına açabileceğimizi ifade etmiştir.
Ülke puanını bahane ederek kurallara, yönetmeliklere aykırı taleplerine kılıf aramak için İzmir’e gitmeleri, üstelik uçaklar Barcelona’dan da, İzmir’den de İstanbul’a ulaşıyorken bunu yapmış olmaları kafalarında saklı niyetlerini gerçekleştirmek için uyguladıkları planın bir parçası mıdır?
Günler öncesinden yetkililer tarafından açıklanmış hava durumu raporları ortadayken ulaşım ve saha zemini ile ilgili tedbir almamış olmalarının sebebi nedir?
BJK Avrupa'da 0 çekip ülke puanının içine ederken biz 96 takım arasında deplasman golü yememiş tek ekibiz. Onlar gibi 8 tane yeyip gelmedik... Bundandır yerinde duramamaları... GS düşmanlığı yapmak için kendi oyuncularının sağlığını da riske atıyorlar. Ayrıca bu ertelemeyi en başta BJK'nin savunması lazım, geçen senelerde Avrupa maçını bahane ederek erteleme isteyen kendileriydi. Tekrar söylüyorum BJK'nin ve BJK'lilerin derdi asla hakkaniyet değil...
son 5 yıl son 10 yıl son 15 yıl verileri ortadda aç bak avruapda en başarılı türk klübü kimmiş 1. beşiktaş 2. fener beşiktaş o da çekti namaglupda çıktı namaglup çıktıgından en fazla puan toplayan hiç yenilmeyen ve birçok rekor kırdı en iyiside bizde kötüsüde senina dın bile yok son 15 sene 3. cüsün 2. fener ve fener kaç defa avruapaya gidemedgi bilmiyorum bu ne hava gs düşmanlıgıymış amg çocugu po resmide senide sgerim vatan ahinlerinin gsyi tutması çok manidar... krokaklar bçcek gibi ezileceksiniz geçen sene erteleme sitedik ya kabul etmeyenler kimdi? siz dalga geçmiyomuydunuz kendin neden yaptın o zmann? terimin demedimi yahudi dönmesi terimin dörbülör pazar oynanır burdada fenere dedi fener zenitle oynayacaktı ezik slcu?
@tortollumanza En başarılı GS canım kusura bakma :D Bilerek işinize gelen veri setlerini kullanıyorsunuz. Sen bahsettiğin ölçümlere BJK'nin son 0 çekme serisi dahil değil, GS'nin de son 7 maçı dahil değil :D BJK'den 7 mağlubiyet çıkarıp GS'nin ülke puanını şaha kaldıran 7 maçını silerek hesap yapmaya utanmadınız bile :D
Arkadaşım biliyorum bahsettiğin linki zaten :D Orada anlık olarak düzenleme yapılmıyor. BJK zaten 20 senede 1 kere gidiyor Avrupa'ya ne ülke puanından bahsediyorsunuz :D
eufa. com sitesine gir ranking yaz club ranking ingilzicen vardır umarım? orada 5 yıl 10 yıl 15 yıl istedigine bak gtunuzden başkanınız bişey dedi diye inanmayın veriyle kagıtla kanıyla gelin bak kanırttım şu an sen degilsin boş yapma ülkede biri yalan söyler milyonlar arkasaından gider
@tortollumanza Ha bir de neden 15 yıla falan bakıyoruz :D GS'nin Madrid'i parçaladığı maçı da hesaptan çıkarıp bir de BJK'nin Liverpool'dan 8 yediği maçı da siliyorsunuz, yemezler :D
@tozel-harekatci Yorumlaştığın arkadaş sana mesaj ulaştırmam için çok ısrar etti bende kıramadım. Şunları yazmış: Tözel-Harekatçı = bana bunu yazmışsın Ha bir de neden 15 yıla falan bakıyoruz GS'nin Madrid'i parçaladığı maçı da hesaptan çıkarıp bir de BJK'nin Liverpool'dan 8 yediği maçı da siliyorsunuz, yemezler bunu çıkaran uefa 8 yedigini silmek gsnin madrid maçını saymamak beşiktaşın yaptıgı bir şey degil kaçtın engelledin neden 15 yıla bakıyoruz demişsin la 5 -10-15 yıla bakılıyor zaten buna beşiktaş karar vermiyorki uluslararası sitelerden uefanın sitesinden atıyorum sana? bunu tözel harekata söyle rica ediorum beni engellemiş
Türkiye'nin en iyi takımı Türkiyeyi temsil etmek için Barcelona'yla maç yapacak. Beşiktaşın yaptığına bak a, q. Beşiktaş maçından sonra hem Galatasaraylı futbolcular yorulacak hem de saha bozulacak. Yani burada Türkiye'nin Galatasaray tarafından temsil edilmesi söz konusu. Beşiktaş'ın bunu düşünüp bu maçın ertelenmesini kabul etmesi gerekirdi. Bütün bu olaylar benim Beşiktaş'tan iyive tiksinmemi sağladı. Beşiktaş'ın insanlığa düşman birtakım olduğu ortaya çıktı. Çünkü insanlık namına bir zahmet Galatasaray'a yardımcı olmalıydı.
la beşiktaş erteleme isterken neden kabul etmediniz? sizin teriminiz fener zentile oynarken derbile pazar oynaır demedimi? beşiktaş bayernle oynarken aynı duyarlılıgı gösterdinizmi türkiyenin en iyi takımıymış aç bak son 5 10 15 senede türkiyenin avruapdakş en iyi takımı beşiktaş boş yapma şerefsiz dönme vatanseverlik millyetmilik gsnin ne haddine lyona elendiiginde beşiktaş tweet attı senin klübün hırtoglu
bu akdar yalancı bir klüp görmedim beşiktaş fener çeyrek finale çıkar türk futbolu battı çeyrek final başarı degil derler İzmir'de gt gezdiriyosunuz ne oldu it gibi nasıl geldiniz İstanbul'a çık adam gibi oyna yen yenil bunlar sorunmu? ülke puanıymş hadi laa ordan hadi mmuhabiri gazetecesi aynı gün İstanbul'a döndü ispanyadan neden İzmir'e kordona kaçtınız? birde utanmadan aslanalr gibi sahaya öıkacaklarmış kendin çalıp kendin neden oynadın ozmaan şu bahanelere bak 1. hava şartları 2. saha zemini 3 . yorgunluk hangisi tutarsa? gelin İzmir'de oynayalım? başkan elmasın kafa şu yemiyo ya kesin beşiktaşı yeneriz diyemiyor o yüzden ertelensin barcaya zaten elencez arada 2 anadolu takımı yeneriz beşiktaşa yenilsekte sıkıntı olmaz
Bir Galatasarayli olarak haklilar diyorum. Cünkü bizim Türk sporunun sorunu bence. Kimsenin burnundan kıl aldirmayisi. Herkes ağa herkes paşa. Sen bana yaptin bende sana yaparim diyorlar. Bir sidik yarisi tutturmusuz gidiyoruz. Herkes kendine göre hakli. Iste herkes hakli olunca, ortaya da bir karmasa cikiyor. Birileri mütevazilik yapmali. Elini tasin altina koymali. Elini uzatmali. Bakalim o babayigit kulup kim olacak.
Hayır ertelenmemeli. hava sartları vs hepsi uygun bakılmış. bu ne saçmalık allahaskına konusmicam daha fazla bu konu hakkında. herkes biliyor konu farklı yerlere gidiyor. Bahane etmesin kimse bişeyi maç zamanında oynanmalı.
Mevzu hava koşullarıyla ilgili değil aslında Barcelonayla maçı var diye Galatasarayın Beşiktaş maçını ertelemek istiyor. Fakat, Beşiktaş Lyona Çeyrek Finalde elendiğinde Tarih bir kere yazıldı diye bir paylaşımda bulundu Galatasaray. Bu hareket yakışıksız ve Beşiktaş da kısasa kısas yapıyor. Bence Beşiktaş kulübü haklı.
Tözel-Harekatçı = bana bunu yazmışsın Ha bir de neden 15 yıla falan bakıyoruz GS'nin Madrid'i parçaladığı maçı da hesaptan çıkarıp bir de BJK'nin Liverpool'dan 8 yediği maçı da siliyorsunuz, yemezler bunu çıkaran uefa 8 yrdigini silmek gsnin madrid maçını saymamak beşiktaşın yaptıgı bir şey degil gt oldun söylediklerinin yalan oldugu meydana çıktı kaçtın engelledin neden 15 yıla bakıyoruz demişsin la 5 -10-15 yıla bakılıyor zaten buna beşiktaş karar vermiyorki uluslararası sitelerden uefanın sitesinden atıyorum sana? bunu tözel harekata söyle rica ediorum beni engellemiş
rica ediyorum soruyu soran mario45 kardeş şu grup yorumcu tözel-harekatçıya şu yazdıklarımı ulaştır çünkü yalan söyleyip ona gerçegi gösterdigim halde beni engelleyip kaçtı tekt ek kanıtladım
Adalet birgün herkese lazım olur. Zamanında Beşiktaş Avrupa'da oynarken üst se gelen maçlarda erteleme istediğinde hayır cevabını almıştı. Galatasaray ise korkudan İspanya dan İzmir'e gitti. Direk İstanbul uçuşu varken neden gitmediler. Neden hala statlarinda temizlik çalışması yok. Korkunun ecele faydası yok. Ayrıca bu ülkeye son 15 senede en çok puanı Beşiktaş kazandırmıştır.
🗣 Beşiktaş:
“PSV Eindhoven’dan iki maçta 7 gol yiyerek elenmeyip Şampiyonlar Ligi gruplarına kalabilselerdi UEFA sıralamasında 70 puanla bulundukları 44. sıradan, 77 puanla 37. sırada bulunan Beşiktaş’a yaklaşabilir, ülke puanına hatırı sayılır bir katkı sağlayabilirlerdi.”
"Fatih Terim'in 2019 yılında Fenerbahçe'nin Avrupa Kupası maçından sonra 25.02.2019 Pazartesi günü oynanan Fenerbahçe Beşiktaş maçı ile ilgili olarak “Derbiler tüm dünyada pazar günü oynanır” sözünü de kendilerine hatırlatırız."
10 Mart barcelona 14 Mart beşiktaş 17 Mart barcelona.. Hava sebebiyle İstanbul'a gelememiş birtakım.. eleme ihtimali olan büyük bir maç.. ve arada sıradan şampiyonluğa oynanmayan bir maç.. Ben Galatasaray ın yerinde olsam, paf takımıyla çıkar, 'ayrıcalık' isteyen bir takıma karşı oynarım.. Sonrasında ise kalibresinde olan bir takımla senenin finalini oynar, eler elenir ama aslanlar gibi mücadele ederim..