Arkadaşınıza bir kitap hediye ettiniz, kitabın sayfasına ne not yazarsınız? Kitabın ilk sayfasına yazılan notlar için fikirlere ihtiyacım var.hediye verilecek kitabın ilk sayfası için notlar
Arkadaşa & Sevgiliye Kitap İçine Yazılacak Hediye Notları ve Sözleri
İlk olarak kitap hediye ederken neden not yazalım? Kitap hediye ederken yazacağımız not hem hediye etme sebebimizi hem de karşımızdaki kişiye olan samimiyetimizi net bir şekilde açıklar. Bu nedenle hediye alacağımız kişiyle olan yakınlık durumumuza göre kitap hediye notu yazmalıyız.
Kitap Hediyesine Not Yazılırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Hediye kitap notu
Kitap hediye notunda dikkat etmeniz gereken birkaç detay var. Bunlar;
Kitabın hediye edilme tarihini notta belirtin.
Kitap hediye eden kişinin adını en sona yazın.
Kitabı neden gönderdiğinizi belirtin.
Kitabı hediye ettiğiniz kişiyle olan ilişki biçiminize yönelik not yazın.
İyi dileklerde bulunun.
Hediyeye Yazılacak Notlar Nelerdir?
Hediyelik notlar
Hediye edeceğiniz kitap için örnek teşkil eden notlar yazmalıyız. Dilerseniz çok sevdiğiniz birinin güzel bir sözünü alıntı olarak yazabilirsiniz. Dilerseniz eğer hediye ettiğiniz kitabı okumuşsanız o kitaptan bir alıntı yazabilirsiniz. Birçok seçeneğiniz var. Sizin için önereceğim kitap içine yazmalık 8 tane hediye notları şunlar;
"Sonsuza kadar yaşayacakmış gibi hayal et. Bugün ölecekmiş gibi yaşa." —James Dean
Kelimelere dökemeyeceğin anlar için yaşa.
"Yeni başlangıçlardaki sihir gerçekten de içlerinde en güçlüsüdür." —Josiyah Martin
"Yaptığı tüm okumalar ona daha önce hiç görmedikleri bir hayat görüşü vermişti." —Roald Dahl, Matilda
"Okumak, olduğumuz yerde kalmamız gerektiğinde bize gidecek bir yer verir." —Mason Cooley
"Kitap, elinizde tuttuğunuz bir rüyadır." —Neil Gaiman
"Kitapların olayı bu - ayaklarınızı kıpırdatmadan seyahat etmenize izin veriyorlar." —Jhumpa Lahiri
"Bir kişinin bazen ihtiyaç duyduğu tek terapi biraz okumaktır."
Gördüğünüz gibi herkes tarafından bilinen klasik sözleri not olarak eklemek de hiç fena bir fikir değil. :)
Arkadaşa Kitap Hediye Ederken Yazılacak Notlar Nelerdir?
Arkadaşa kitap hediye notları
Arkadaşlarınıza kitap ediye ederken yazacağınız notlar daha kişisel ve eğlenceli olabilir. Kitap hediye notu komik olursa arkadaşınız o kitaba daha pozitif bir enerjiyle başlayabilir. :) Kitap hediye notu arkadaşa yazmalık 8 tane önerim şunlar;
Bu kitabı görünce hemen seni düşündüm. Her zaman böyle düşünceli ve sevecen bir arkadaş olduğum için beni tebrik etmelisin. 😎
Bu yazarın büyük bir hayranı olduğunu biliyorum ve yeni kitabının çıktığını gördüm. Kitabın tadını çıkar ve bana da özet geç!" 🥳
Her zaman ortasında ölürseniz sizi iyi gösterecek şeyler okuyun. - PJ O'Rourke 😂
Bir köpeğin dışında, bir kitap insanın en iyi arkadaşıdır. Bir köpeğin içi okunamayacak kadar karanlık. - Groucho Marx 🐶
Kitap tekrar tekrar açılabilen bir hediyedir.
Seni çok seven bir arkadaştan..
Değerli koleksiyonuna bir kitap daha!
Bu kitabı gördüğümde aklıma gelen ilk kişisin. Umarım beğenirsin. Sevgilerimle.
Sevgiliye Kitap Hediye Ederken Yazılacak Notlar Nelerdir?
Sevgiliye kitap hediye notu
Sevgiliye hediye notu yazarken tabii ki baz almanız gereken şey samimiyettir. Abartıya kaçmadan notlar yazmalısınız. Sevgiliye kitap içine yazılacak hediye notu önerilerim şunlar;
Aşkın hiç bitmesin!
Aşıklar sonunda bir yerde buluşmazlar. Baştan sona birbirlerinin içindeler.
Okuduğun her satırda aşkımızı hatırlaman dileğiyle!
Yoksa sen hala kitabı okumaya başlamadın mı? :)
Kitabı ilk gördüğümde aklıma sen geldin benim kadar seversin diye..
Hediye kitap üzerine yazılacak notlar genel olarak bu şekilde. Umarım faydalanırsın. :)
Ben de kitap hediye etmeyi çok severim kitap kapaklarına yazılacak sözler için de birkaç önerim var. Bence arkadaşa hediye kitap notu paylaşmak, sonsuza kadar onda bir iz bırakman demektir. Çok hoş düşünülmüş bir hediye.
- Elflerin çağı boyunca seyahat et ve kendi destansı fantezi krallığını yarat. Çünkü sen bir elf kralı/kraliçesisin. - Değerli koleksiyonunuz için başka bir kitap. - Bu kitabı gördüğümde aklıma ilk gelen kişi sensin… umarım beğenirsin… - Umarım bu kitap senin içindeki kitap aşkını daha da körükler. Aşk kazansın. <3 - Kitaplar arkadaşların en sessiz ve en sabiti; onlar en erişilebilir ve en bilgili danışmanlar ve öğretmenlerin en iyisidirler. - Hiç sahip olmadığınız bir şeyi elde etmek için, hiç yapmadığınız bir şeyi yapmanız gerekir. Bilmediğinizi öğrenmek, en güzel adımdır. - “Kim olduğumuzu bulmak için kitaplar okuyoruz. Gerçek veya hayali diğer insanların yaptıkları, düşündükleri ve hissettikleri... Kendimiz ve ne olabileceğimizi anlamada önemli bir rehber olur umarım. - Seyahat ettiğim kitaplarda sadece diğer dünyalara değil, kendi dünyama da girdim. Umarım kendi dünyanı bulmanda sana da ışık olur. - Bir kitap bir ağaçtan yapılır. Sonra o ağaç size, yüzyıllar önce yaşamış insanların sohbetlerini fısıldar. Fısıltılar yazıya dönüşür ve sen, zamanda yolculuğa çıkmak için makineni bulmuş olursun. Sihre inan! Kitap, sihirdir. - Komik bir şey istersen de şunu öneririm: “Piller gerekli değil” :)
En güzel mürşitin ilim, en iyi arkadaşın kitap olsun; güvenilir dostun kağıt kalem olsun, en hakiki tanığın adalet, tek korktuğun Allah olsun; başarın daim olsun.
Kime yazdığıma göre değişir ama genelde şifre niteliğinde değişik şeyler yazarım ben her yere böyle şeyler yazarım nadir insan anlamalı her bakan anlamamalı bence
Bunu destekleyen biri değilim,hediye ettiğim kitabın bir aksesuar gibi saklanmasını istemem.Onu okuduktan sonra değer verdiği birine hediye etmesi beni daha mutlu eder.
bilmiyorum herkeze kitap edilmez ben kitap hediye ediyorsam adım soyadımı yazarım kitabın konusu adı hersatırı verdigim kişiye birsey anlatır yani benim kitap hediye ettigim ne demek istedigim coktan anlamıştır
Aslında hiç bu tarz bir düşüncem yoktu. Uzak mesafedeki arkadaşıma hediye ettiğim kitabın sonuna güzel bir anımı yazmıştım. Başına da bir görsel eklemiştim bir kaç satırla. Konuşurken o anımı o da paylaşmış oldu.