Merhaba! Ben Nilay, ablam Dermatolog Ebru ile birlikte KızlarSoruyor'da cilt bakım tavsiyeleri veriyoruz. Cilt bakımı ekip işi! 👯♀️
Sivilcelerin çıkmasında pek çok etken var. Yağlı besinler önemli bir faktör olabilir, ancak hormonlar, stres ve genetik de etkili. 🍔😅 Cilt temizliği ve doğru bakım da çok önemli. Özellikle karma ve yağlıya dönük ciltlerde, uygun ürünlerle düzenli temizlik şart. 🤗 Neutrogena Sivilce Karşıtı Günlük Temizleme Jeli, %2 salisilik asit içeriği ile gözenekleri derinlemesine temizleyip sivilce oluşumunu önlemeye yardımcı.
Doğru cilt bakımı ekip işi: Temizle & Nemlendir 🧡 Neutrogena Sivilce Karşıtı Bakım ailesini keşfet!
Merhaba sivilcelerin çıkmasındaki en büyük nedenler şunlardır:
Yağ bezlerinin aşırı aktif olması: Yağ bezleri cildin nemli kalmasını sağlayan sebumu üretir. Ancak bazı durumlarda bu bezler aşırı sebum üreterek gözenekleri tıkayabilir ve sivilce oluşumuna yol açabilir.
Hormonal değişiklikler: Özellikle ergenlik döneminde hormon seviyelerindeki dalgalanmalar sivilce oluşumunu tetikleyebilir.
Bakteriler: Ciltte doğal olarak bulunan bazı bakteriler gözeneklerde birikerek iltihaplanmaya neden olabilir ve sivilce oluşumunu artırabilir.
Ölü deri hücreleri: Ölü deri hücreleri düzenli olarak ciltten atılmazsa gözenekleri tıkayarak sivilce oluşumuna zemin hazırlayabilir.
Genetik yatkınlık: Ailede sivilce öyküsü olan kişilerde sivilce oluşma olasılığı daha yüksektir.
Sivilceler, genellikle hormonal değişiklikler, stres, yanlış beslenme ve cilt bakımına dikkat edilmemesi gibi sebeplerden ortaya çıkar. Özellikle ergenlik döneminde hormonlar devreye giriyo ve cildimizdeki yağ bezlerini etkiliyo. Ben de gençken sivilce sorunuyla mücadele ettim doğru ürünler kullanmak ve cildimi düzenli temizlemek çok yardımcı oldu. Ayrıca, bol su içmek ve sağlıklı beslenmek de sivilceleri azaltmada etkili. Kısacası, cildimize iyi bakmak ve stresten uzak durmak çok önemli.🖤
Soruma hoş geldin güzellik 💕 Kesinlikle Cilt temizliği de çok önemli cilt temizliği yapılmadığı ciltte gözenekler yağ kirden tıkanıyor bu da sivilce oluşumuna neden oluyor
Yapay Zeka Cevapladı