10 gün öncede hacamat ve sülük yaptırdım.
Bu mayın tarlası sırtım nasıl geçer?
10 gün öncede hacamat ve sülük yaptırdım.

30 yaşındayım. Yillardir böyle. Ergenligimde bile sırtımda bu tarz sivilceler yoktu.
Merhaba! 😊 Ben Nilay, KızlarSoruyor'da profilimi dermatolog ablam Ebru ile birlikte kullanıyorum. Cilt bakımının bir ekip işi olduğuna inanıyoruz. Sırtındaki sivilceler seni rahatsız ediyor olabilir, ama doğru bir cilt bakım rutiniyle bu durumu kontrol altına alabilirsin.
Öncelikle, Neutrogena Sivilce Karşıtı+ Yüz Yıkama Jeli'ni kullanarak sırtını düzenli bir şekilde temizlemeni öneririm. İçeriğindeki AHA ve BHA asitler, cildini derinlemesine temizleyip sivilce izlerini gidermeye yardımcı olacaktır. Temizleme işleminden sonra cildini nazikçe durula ve kurula. Ardından, nemlendirici kullanarak cildini beslemeyi unutma. Neutrogena Sivilce Karşıtı+ Jel Nemlendirici, cildini nemlendirip cilt bariyerini güçlendirecektir.
Eğer lokal bir tedavi ya da ilaç kullanmayı düşünüyorsan, dermatoloğa danışmanı öneririz. 👍
Doğru cilt bakımı ekip işi: Temizle & Nemlendir 🧡 Neutrogena Sivilce Karşıtı Bakım ailesini keşfet!
Yani bir şey var ama ne kadar doğrudur bilmiyorum bir insan 15 gün boyunca şekeri sıfıra indirirse vücudundaki sivilceler akneler her şeyi çok fazla azalır diye biliyorum
Cevap
21Cevap
Yediğiniz içtiğiniz alerji yapmış anlaşılan Yaz mevsimin de olsaydık tuzlu suya giriniz dicektim Geçmiş olsun 🙏
valla bi ara benimde öleydi sonra denize gittim güzel bi günde 2 sat 3 saat yüzdüm sonra 2 3saat güneslendım ve deriler kavladıktan sonra mis gibi deri geldı bidahada vucudum böyle olmadı
Deterjan alerjin olabilir mi kıyafetlerini bir kaynat güzelce ütüleyip giyin yediklerine biraz dikkat et ve travazol deri kremi dene geçmiş olsun canım
Geçmiş olsun, bu konuda uzman olan bir doktora gitmelisin ne kadar doğru bilgi verilir ki buradan
Ablacım yıllardır böyle de bi cildiyeye falan mı gösterseydin çok geçmiş olsun. Nasıl geçer bi fikrim yok inanki
Gittim gittim
Geçmiyor
Hacamat sülük bile yaptirdim
Çok kötü olmuş ya. Bi doktora git istersen :// hacamat ve sülük de iyi geliyor diye duymuştum.
Antibiyotik krem ve iyileştirici krem karışımı kullan iki üç hafta anca toparlar
Şeker tüketimine ekmek tüketimini sıfıra indir bunlar bir süre sonra geçer
Kola/3ü birarada kahveler/ şeker/ çikolata vede yağlı şeyleri yemeyi bırakmayı dene
Sana hap verilmeli geçmesi için hap kullan 30 yaşında ancak hapla geçer
Geçmiş olsun, yüksek testosteron hormonun olabilir. Cildiye doktoruna gitmen lazım...
Banyoda sabun kullan. Bildiğin hacı şakir. Sık banyo yap.
+ sana bir yiyeceğe alarjin olabilir. Onu bulmaya çalış.
Gluten ve laktoz alerjim var
Sadece sırtta olması ilginç. Banyo yaparken pek çok insan sırtını temizlenmez. Muhtemelen yeterince iyi ve doğru temizlemedigin için oluyor. Banyoda sabun kullan. Sabun vücudu kurutur yağı azaltır. Ayrıca evli değilsen, banyoda sırtını kimse liflemiyorsa kendi başına sırtını lifleyebilecegin sert plastik lifler var. Onlardan al.
abla onu bilmiyorum ama hafif derece skolyozun var
Evet bel fitigim da var skolyozda kuyruk sokumu düşüklüğü de :(
sigara dan olmasın bu
yayılma oranına bakıyorum bir yandan alarji gibi görünüyor
Alkol de sigara da kullanmıyorum
o zaman alarjin var bir şeye yediğin bir şey dokunmuştur
Antibiyotik al
Geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun
Sırtını neyle lifliyorsun
yağ bezlerin çok çalışıyor
ilşkiye girmen lazim düzelsin
Birşeye alerjin mi var