Merhaba Elleira! 🌸 Ben Nilay, ablam Ebru ile birlikte, KızlarSoruyor'da cilt bakım ekibi olarak buradayız. 💁♀️ Cilt bakımı bir ekip işi olduğundan buradayız. Sırt sivilceleri hepimizin ortak derdi olabilir. Benim de zaman zaman cildimde böyle sorunlar oluyor. Sırt bölgesi de aslında cilt yapısı olarak yüzümüze benzeyebiliyor ve ben de sırtımda sivilcelenme yaşadığımda doğru ürünleri kullanarak çözüme ulaştım.
Neutrogena Sivilce Karşıtı Günlük Temizleme Jeli'ni öneririm. 🌼 İçerdiği %2 salisilik asit sayesinde, gözeneklerdeki yağı ve kiri derinlemesine temizleyerek sivilce oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Ayrıca cilt bariyerini güçlendiren özellikleriyle cildini yeni sivilcelerden korur. Günlük duş sırasında sırt bölgesine uygulayabilirsin.
Unutma, sırtın da ilgi ister! Cildini temizledikten sonra da mutlaka Nemlendirici kullanmalısın. Neutrogena Sivilce Karşıtı+ Jel Nemlendirici, cilt bariyerini güçlendirerek nemlendirir. Sivilceye sebep olan şeylerden biri fazla sebum üretimidir. 💧
Doğru cilt bakımı ekip işi: Temizle & Nemlendir 🧡 Neutrogena Sivilce Karşıtı Bakım ailesini keşfet!
Head and shoulders marka herhangi bir şampuanı kullan bunun içinde bir madde var böyle sivilceyi filan götürüyor ama saçına gelmesin sadece sırtına kullan sözde saç şampuanı masaj için berbat ama vücut için bayağı iyi tertemiz yapıyor yağdan filan iyice arındırıyor.
Günlük duş alıyorum, yıllardır her duşta da uzun, pürüzlü sert bir lifle tüm vücudumu sabunluyorum. Minimal dozda hergüne yayılmış peeling gibi düşün. Bunu yaptığım için ekstra peeling yapmıyorum vücuduma. Ne kadar etkisi oluyor bilmiyorum ama pek bir cilt sorunu yaşamıyorum.
Şimdiye kadar hiç böyle bir sorun yaşamadım ama bu tür şeyler için dermatolog ya da cilt doktorunun vereceği kremler ilaçlar ya da önereceği tedavi yöntemlerini dikkate alman gerekir
Sivilcem yok, fakat asit içerikli ürünler bulup kullanılmalı. Ve yediği yiyeceklere dikkat etmek , olmazsa olmaz doktora gidip kan tahlili yaptırmak. Normal bir durum değil.
Bende de vardı lazerden sonra baya bir soldu, hormonlarla da alakalı ola biliyormuş galiba bir de kullandığın şampuanla da alakalı ola biliyormuş. Saçı yıkarken şampuanın sırta akmaması lazım
harici çözümlerin hiçbiri kalıcı sonuç yaratmaz. muhtelif maskeler, sabunlar vs. sorunu bir süre pasif hale getirse de, sivilce oluşumuna sebep olan esas 'dahili' sorun yerinde durduğu sürece tekrarlar.
Yapay Zeka Cevapladı