Merhaba arkadaşlar, Biliyorsunuz benim oğlum artık neredeyse ön ergenlik dönemlerine geldi. Yüzünde hafiften tüylenmeler ve sivilce öncesi pütürler gelince artık gelecekte oluşabilecek sivilce gibi cilt sorunlarının önüne geçmem gerektiğini fark ettim.Oğlumla birlikte kullandığımız Bioderma ürünlerimizBen kişisel olarak zaten cilt bakımında Bioderma’ya çok güveniyor olduğum için oğlumun doktorumdan da onay alarak önce Bioderma Sebium Gel moussant’la cildini temizlemeye, sonra da Bioderma Atoderm Creme ile nemlendirmeye başladık. Bununla beraber her duşta durulanmadan önce Bioderma Atoderm Huile de douche ile cildini güzelce nemlendirip, nemi hapsetmeyi de bir alışkanlık haline getirdik.Sonuçlar bizi oldukça mutlu etti, sizlere de dürüstlükle tavsiye ederim. Bunun dışında sizin bana tavsiyeleriniz var mı?
Özellikle ergen ciltleri için tavsiye edebileceğiniz bir cilt bakımı ürünü var mı?
@Bioderma Türkiye Güneş kremi bakım rutinin önemli bir adımı güneşin akneler üzerinde kurutucu bir etkisi vardır. Aynı zamanda bronzlaşmak da akne izlerinin daha az görünmesine yardımcı olur. Böylece cilt daha pürüzsüz ve eşit bir cilt görünümüne kavuşur.:) :) Diğer bir taraftan güneş, cildin kalınlaşmasına neden olduğu için lekelerin ve komedonların artmasına neden olabilir. Bronzlaşmanın geçmesinin ardından komedon sayısındaki artış sebebiyle cilt lekelerinde de artış kaçınılmaz olur. Lekelerin ve komedonların tekrardan oluşmaması için her mevsim cilt tipine uygun olan bir güneş koruyucu kullanılması önemli bir adımdır. Karma, yağlı ve akne eğilimli cilt tipleri için akışkan ve su bazlı güneş koruyucuları tercih edebilir. Yağlı cilde sahip kişiler, ergenlik döneminde siyah nokta ve akne gibi problemlerle karşılaşabilir. Bu problemlerin ortaya çıkmasındaki biyolojik sebep, sebum kalitesinde bozulma (dissebore) ve sebum üretiminin artmasıdır (hipersebore). Cildin kalınlaşması, gözeneklerin tıkanması, sebum yapısının yoğunlaşması ve bakteri oluşumu. Cilt, bu şekilde bir kısır döngüye girer ve gözeneklerin tıkanması sebebiyle oluşan komedonlar, iltihaplı kırmızı sivilcelere dönüşebilir. Genetik gibi içsel faktörlerin etkisinin yanı sıra stres gibi dış etkenlerin ve beslenme alışkanlığının da akne oluşumunda önemli bir rolü vardır. Bununla beraber, yetişkin kadınlarda da akne problemi görülebilmektedir. :) :)
Merhaba bir güzellik uzmanı olarak size tavsiyem güzellik merkezlerinde aylık olarak klasikte olsa cilt bakımı yaptırmanız. Oğlunuzun cildini evde ne kadar temizliyor olursanız olun derinlemesine bir temizlik yapamıyorsunuz derinlemesine cilt bakımı yapmak için uzmanlardan yardım almanız gerekiyor. Ve sabah akşam cildini temizleyip mutlaka cildini nemlendirmesini öneriyorum
Biodermanın yüz yıkama jeli ve güneş kremini herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Ve cildiyede artık Bioderma ürünleri yazıyor cilde çok iyi geliyor ve cildi bebek gibi yapıyor. Ne zaman bi öneri isteseler Biodermanın yüz yıkama jelini öneriyorum efsane bir şey.
O yaşta herseyi yüzlerine sürmemelerine dikkat etmeliler özellikle ergenliğe giren kızlarda makyaj yapma isteği oldukça fazla yapabilirler ama kullandıkları ürünler ciltlerine hitap etmeli sivilce karşıtı ürünler kullanmalılar. Yüzlerini her zaman temiz tutmalılar tonik yüz yıkama jeli gibi ürünlerle daha sağlıklı bir cilde sahip olurlar
Evet katılıyorum. Kafasına göre ürün kullanmak özellikle gelişim dönemindeki kişiler için çok daha dikkat edilmesi gereken bir şey. Bu yüzden biz de doktorumuzdan onay aldık. Hatta sınıf arkadaşlarına da tavsiye ediyormuş oğlum, o kadar memnun kalmış :)