Stres kaynaklı birçok sivilce çıkabilir hatta vücuda yayılabilir, çünkü sadece psikolojimiz değil bedenimiz de stresten etkilenir. Stres kaynaklı sivilcelere en etkili çözümün buhar banyosu olduğunu düşünüyorum; bir miktar suyun içerisine yeşil limon ve birkaç defne yaprağı ekledikten sonra, yüzü bu karışıma tutarak 15 dk kadar buhar banyosu yaptıktan sonra nemlendiriyoruz, cildimiz ferahlar. Haftada iki kez tekrarlamak gerekir ve mümkün olduğunca açık havada dolaşmaya, nefes almaya ve stresten uzak duracak şekilde hobiler edinmeye özen göstermeliyiz
Yani evet bazen çıkıyor. O yüzden stresten bence olabildiğince uzak durmamız gerekiyor. Ne kadar stresten uzak bir hayat yaşarsak cildimiz için o kadar iyi diye düşünüyorum ben. Bunun için isterseniz çay ağacı veya lavanta yağı gibi yağlar kullanabilirsin. Bu yağlar hem sivilceler için oldukça etkili hemde sivilce izleri için oldukça etkili.
Merhaba. Bunun doğruluk payı öyle gerçek ki. Stresli olduğum zaman yüzüm gerçekten tanınmayacak hale geliyor. Sivilceler, renk eşitsizliği, akne izleri vs vs bir çok cilt sorunu oluşuyor ve cildi çok bozuyor. Bence cildin rn büyük düşmanı stres uzak durmamız gerekiyor.