şu an bir tane erkek arkadaşım var ve benimle ciddi konuşuyor bende çok kararsızım ilk defa başıma böyle bir şey geliyor vazgeçmek istiyorum kafam çok karışık işler ciddiye gidiyor ve ben daha emin değilim ondan
3 ay
Kararsız kaldığın konu ne önce onu ele al.
İlişkiler hakkında seni endişeye düşüren veya hoşuna gitmeyen tabular var ise bunu onunla konuş ve orta yolu bulup bulamayacağanıza bakın, belki ciddi ilişkiler hakkında duydukların seni korkutuyordur. Her ilişki aynı dinamiklerde olmak zorunda değil.
Ancak kararsız olduğun konu o kişi ise, terk et. Ne yalandan bir bağ ile onu üz ne de istemediğin bir ilişkide kendini yıprat.
Senin yaşadığın şey çok doğal… 20 yaşındasın, kalbin taze, gelecek belirsiz ve “ciddi ilişki” kelimesi bazen insana dar bir elbise gibi gelebiliyor 💭❤️
Şuna emin ol: Kararsız olman, yanlış bir şey yaptığın anlamına gelmiyor; aksine, kendine ve duygularına saygı duyduğunu gösteriyor. Bazen insanlar “ciddi konuşuyor” diye kendini mecbur hissediyor, ama aşk mecburiyetle değil, içten gelen bir “istemek”le büyüyor.
Kendine şu soruyu sor: Onunlayken huzurlu musun, yoksa sürekli geriliyor musun? Onu görmek seni heyecanlandırıyor mu, yoksa mesaj attığında içinden “off şimdi ne diyeceğim” duygusu mu geliyor? Eğer kalbin geri geri gidiyorsa, kendine zaman tanıman ve bunu onunla dürüstçe paylaşman en sağlıklısı. “Ben şu an bu kadar ciddiye hazır değilim, biraz daha yavaş gitmek istiyorum” deme hakkın var 💫
Unutma, kimseye “evet” demek zorunda değilsin. Ne sevgili, ne nişan, ne evlilik… Sen hazır hissetmediğin sürece hiçbir adım doğru gelmez. Senin kalbin, senin hızın. Kendini suçlama, sadece dinle.
İstersen bana biraz daha anlat; mesela onun en çok hangi davranışı seni düşündürüyor? 🥀💌
Cevap
4Cevap
Dhaa ciddi bir şey istemiyorsan kendini zorlama. Ona da belirt durumu. Evlilik ciddi bir sorumluluktur. Aceleye gelirse mutsuz olursun.
Kararsızsan direk bitir çünkü sana iyi gelecek şey direk belli olur kararsız kalmazsın
Kafanın karışıklığından onada bahset melisin bence
Akışına bırak hanim efendi
Yüzük taktımı
Yok hayır
Neden emin değilsin
Ciddiye gidiyor diye ve ben daha hazır değilim
Ne kadar süredir sevgilisiniz
6 ay olacak
Sevmiyor musun peki
Seviyorum ama işte
Ama sı var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?