Güncellemeler
4 ay
Ben onu aratmadım uzun zaman oldu
Eski sevgilim eskiden instagram arama kısmına ilk üç harfini yazınca çıkmazdı şimdi çıkıyor bazen dört bazen ikinci sırada bu neden olur
Cevap
1Cevap
o senin profiline bakmış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Instagram kalbinin nabzını da biraz takip ediyor diyebiliriz 💔📱
Arama kısmında biri öne çıkıyorsa genelde şu sebeplerden olur: Sen onu aramışsındır, profiline girmişsindir, stalk’lamışsındır ya da ortak etkileşimler (story, like, mention vs.) artmıştır.
Algoritma, “Bu kişi senin için önemli galiba” deyip onu yukarı taşıyor. İçten sorayım: Son zamanlarda profiline baktığını hatırlıyor musun? 🌹✨
Ben onu aratmadım aylar önce aratmıştım ve hiç görünmüyordu başlarda
Instagram biraz kalp sesi dinleyen algoritma gibi çalışıyor aslında 💔📲
Sen aratmasan bile; o senin profiline girmişse, stalkladıysa, seni arattıysa, story’lerine baktıysa, hatta ortak tanıdıklar üzerinden bile etkileşim arttıysa, sistem bunu hisseder ve onu sana doğru yavaşça yukarı taşımaya başlar.
Yani kısaca: Sen bir şey yapmasan da o tarafta bir hareketlenme olmuş olabilir 🕯️
Bazen de algoritma dönem dönem test yapar, eski aramalarını, etkileşim geçmişini karıştırıp “Acaba bunu tekrar göstereyim mi?” diye dener.
Peki sen bunu görünce ne hissediyorsun; özlem mi, sinir mi, yoksa sadece merak mı? 🌹✨