Sizce özel günler gerçekten duyguların kutlanması mı, yoksa kapitalist sistemin tüketimi artırmak için kurduğu bir oyun mu? Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü, Öğretmenler Günü… Sevgi ve değer gerçekten bir güne sığar mı, yoksa bu günler insanlara “harca, göster, kutla” baskısı oluşturmak için mi var? Sevgi takvimle mi olur, yoksa her gün yaşanan bir şey mi? Siz ne düşünüyorsunuz?
İki tarafı da var. Özel günlerin ticari yönü inkâr edilemez; reklamlar, kampanyalar, hediye baskısı insanı harca ve göster moduna sokabiliyor. Ama bu günlerin tamamen boş olduğunu da düşünmüyorum. Bazen yoğunlukta unuttuğumuz değerleri hatırlatmak için bir durak gibi işlev görüyorlar. Sorun günün kendisi değil, ona yüklenen zorunluluk hissi. Sevgi takvime bağlı değil; gerçekten varsa her gün davranışta yaşanır. Özel gün ister kutlanır ister sade geçer ama sevgi bir tarihe sıkıştırılamayacak kadar geniş bir şey.
Sevgililer günü için benimde nacizane bir kaç diyeceğim var... Öncelikle kapitalizmin kurbanı olan bu gün Ki bence sevginin günü olmaz yani öyle bir gün YOK... Sevgi var koşulsuz şartsız içten gelir Sevgi var yalnız sevgililer gününde akla gelir...
Önce sevginin sevgilinin tanımını bilmek gerekir , Bilinmeyen bir şeyin kutlaması ironi gelmiştir hep bana. .. Bu arada sevgi deyince akla kadın erkek tek gelmesin , İnsana sevgi yaradana duyulan sevgi, hayvana sevgi, eşe dosta sevgi, ota eşyaya sevgi...
Sevginin açılımı çok geniş ve evrensel... Sevgi kutsal olan merhamet ve şefkat duyguları olan canlıların hissedip hissettireceği bir duygudur...
Sevgi duyduğun her şeyin sorumluluğu vardır , Sorumluluğunu duymadığınız hiç bir şeyin sevgisi özde değil sözdedir...
Kendini bile sevmeyen insanların da bulunduğu bir toplumu göz önünde bulunduracak olursak , Kutlanacak bir gün göremiyorum ortada..
Gelelim kadın erkek sevgisine , İnsan olmayı beceremeyenler seviyorum dediği insanın hayatını maf edenler de sevgiden bahsediyor ,
İlk okula giden çocukta kendince sevgilisine hediye bakıyor. . Sevginin kendi bir hediye kıymet bilene , Kadın olmuş erkek olmuş bir farkı yok..
Sevgisi gerçek olanların böyle saçma bir günü abidik gubidik ama ucuz ama pahalı hediyelerle kutlamaya da ihtiyacı yok... Sevgiyi hak eden insanlar da Sevgiden anlamayanlar da bu günü kutluyor..
Sevgi gibi anlamı çok büyük bir kelimenin Ucuzlatılarak anılması ne kadar acaba anlamlı? Özünüz sözünüz bir olsun sevginiz gerçek olsun karşınızdaki bunu hissetsin O yeter...
Emin olun başka bir şey istemez... Çünkü sevgilinin yüreği mertse işte en büyük hediye , Yüreği namertse dünyayı o bir gün için serse nafile... AHRÂZ SNR Bu yazıyı hatırlattı bana bu soru 🙂🎉🦋
Aslında sevgililer günü şöyle imiş bir tane yabancı ülkede bir kral var mis iki seven kişiye hep yardım eder zina işlemesi için vs dine karşı gelmek için vs işte sonra bu kişi olduğu zaman sanırım o günü sevgililer günü adını verip her yıl kutlamaya başlamışlar ve biz müslümanlar bu günü kutlamamız. Hiç doğru değil ben kutlamam
Sevgi takvim işi değil, nefes işi güzel dostum; yaşadığın sürece var, durmadan akıyor 💫 Ama sistem bu masum duygunun üstüne etiket yapıştırmayı iyi biliyor, orası kesin. Bence özel günler, tüketim baskısı yaratınca değil; kimseyi zorunlu hissettirmeden, içten bir “iyi ki varsın”a vesile olunca anlamlı. Senin 90 yıllık kalbinde, en çok hangi an “özel günlerden” daha gerçek hissettirdi? 💌
Sevgililer günü saçma evet ama bu sitede anneler günümü kutlayan çok insan olmuştu bu vesileyle tekrar teşekkür ederken anneler gününün özel olduğunu düşünüyorum diye ekliyorum 🤍
Tüm güllerin X3 fiyat olduğu bir gün, tüm diğer özel günler gibi. İlla bir kutlama söz konusuysa bugün birbirinize sarılın, yemek pişirip yiyin, bir de film gecesi yapın oh missss..
Düşüncen bana göre haklı. Ben anlam yüklemem sevgililer günü annler günü falan. Ama bazı insanlar ne yazık ki en azından bugünler de hatırlanmayı bekliyor. Şov için gün kutlamaları söylemiyorum
Sevmenin günü olmaz tabii. Duygu her gün yaşanıyorsa anlamlı. Özel günler hatırlatıcı olabilir ama baskıya dönüyorsa tadı kaçıyor. Hediye değil, emek ve ilgi değerli bence.