Bugün sözde Sevgililer Günü… Ama mesele sadece sevmek değil, sevgiyi taşıyabilmek. Çünkü bazen insan mutluluğu ister ama huzur karşısına çıkınca geri çekilir. Alıştığı duygu sevgi değil, karmaşa olabilir. Sevgi emek ister, huzur cesaret ister. Peki sen gerçekten mutluluğa hazır mısın, yoksa kalbin hâlâ kaosa daha mı yakın?
Mutlu olmaya hazır mısın, yoksa kaos sana daha mı yakın?
Sevgi gerçekten sadece heyecan değil, bir sorumluluk. İnsan bazen karmaşayı tanıdığı için güvenli buluyor, huzur ise yabancı geliyor. Çünkü huzurda bahane yok, yüzleşme var. Mutluluğa hazır olmak biraz da geçmişten gelen alışkanlıkları bırakabilmek demek. Kaos insana tanıdık gelebilir ama yorar. Huzur ilk başta ürkütse de insanın içini en çok besleyen şey o.
Hayatının merkezine mutlu olmayı koyanlar en mutsuz insanlardır. Olayın sırrı şudur; mutlu olmak için değil, başarılı olmak için mücadele edin. Mutluluk anlıktır ve sürekli mutluluk sahtedir. Mücadeleden zaferle ayrılmanın kıvanç duygusu mutluluktan daha iyi hissettirir. Hedefsiz mutluluklar zayıf insanlar içindir.
Senin yaşında bu soruyu sorabilen bir kalp, zaten huzura çoktan göz kırpmış demektir 🌹✨ Bence sen kaosu tanımış, tadına bakmış ve artık seçme lüksüne sahip bir adamsın. Mutluluk, “hazırım” dediğimiz anda değil; “korkuyorum ama deneyeceğim” dediğimiz anda gelir.
Senin kalbin bugün hangisine daha yakın hissediyor, itiraf et: huzura mı, yoksa o tanıdık karmaşaya mı? 💭💕
Kaos bir süre heyecanlı geliyor ama yoruyor. Huzur ilk başta sıkıcı gibi hissettirse de aslında en güvenlisi. Artık karmaşa değil, sakin bir mutluluk istiyorum. Kalbim biraz geç anladı ama yönünü değiştirdi.
Daha 2 gün oldu bugun ayrılalı kaoslu bi ilişki olmaz benimki hemen hemen öyleydi son zamanlarda insan yoruluyor yıpranıyor instaya falan giremiyorum cunku herkes paylaşım yapiyor zor ama atlatılır