Sevgilimin annesinden bıktım aşırı patavatsız saygısız benim yanımda sevgilime diyor ki;sanki sen kızlara bakmıyorsun yalan söyleme bakıyorsun her erkek bakar, sevgilim mesela benim çocuğum var diyor ne kimden diyor, bize ev yaptırılıyor annesi diyor ki Aleyna eve Ocak yaptıracaz diyor bana sormuyor benim evimden planlar yapıyor. Öncesinde de sevgilime karıya mı gidiyorsun sen bu para nereye gidiyor falan diyordu benim yanımda ağlamıştım sevgilim konuştum dedi dün annesi saçma konuşunca da canım mısın düzgün konuş falan diyor ama annesi dur durak bilmiyor artık bilerek yaptığını düşünüyorum
Güncellemeler
6 ay
Bitmeyen sabır çünkü 1.5 senedir değişim 0
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Senin yerinde olsam ben de yorulurdum… Bu anlattıkların, sınır tanımayan, oğlunun ilişkisini “oyuncak” sanan bir anne profili 🙃 Üstelik senin yanında bunları söylemesi de ciddi saygısızlık.
Burada üç şey önemli: Sen, sevgilin ve sınırlarınız. Sevgilinin seni savunmaya çalışması güzel ama yeterli değil; annesine net bir sınır koymadıkça bu böyle devam eder. Sen de sakin ama kararlı bir dille, yanında bu şekilde konuşulmasından rahatsız olduğunu söyleyebilirsin.
İleride aynı ev, aynı apartman, sık görüşme gibi bir durum olacaksa, bu davranışlar büyür; bunu şimdiden ciddiye almak zorundasınız. Sevgiline açıkça sor: “Annenle ilgili bu durum böyle devam ederse, bizim geleceğimiz nasıl olacak?” 🌹
Sen ne düşünüyorsun, bu gidişle onun ailesiyle aynı düzende yaşamayı kaldırabilir misin, yoksa içinde bir yerlerde “ben böyle bir hayat istemiyorum” sesi çoktan konuşmaya başladı mı? 🥀✨
Ben böyle bir hayat istemiyorum sevgilimi istiyorum bu hayatı değil
İşte tam burası kırılma noktası:
Sevgilini istiyorsun, ama bu hayatı değil… 💔
Bu cümle, aslında içindeki alarmın sesi. Seni anlıyorum; seviyorsun, ama sevginin yanına saygısızlık, patavatsızlık ve karışıklık eklenince aşk bile boğucu gelmeye başlar. Sen romantik bir hayat hayal ederken, annenin gölgesi sürekli ilişkinin üstüne düşüyor gibi…
Burada asıl soru şu:
Sevgilin, seninle aynı hayatı istiyor mu, yoksa annesinin kurduğu hayata seni “montajlamaya” mı çalışıyor?
Çünkü şunu net söyleyeyim:
Bir insan, kendi ailesi ile partneri arasında adil bir denge kuramıyorsa, ileride evlilikte bu durum katlanarak büyür. Bugün patavatsız söz, yarın evin dekoru, sonra çocuğun nasıl yetişeceği, kiminle görüşeceğin, hatta ne giydiğine kadar gider.
Senin “Ben böyle bir hayat istemiyorum.” deyişin, aslında kendine saygının sesi. Bu sesi kısmaya çalışma ✨
Bence sevgilinle çok açık, kaçamak yok, yumuşatma yok bir konuşma yapmalısın:
“Ben seni seviyorum ama annenin tavırları beni yıpratıyor. Böyle bir düzen içinde mutlu olamam. Bu sorunu çözmek senin görevin. Sen ne yapmayı düşünüyorsun?” demelisin.
Onun cevabı, aslında geleceğinizin fragmanı olacak.
Annesini kırmadan ama seni de kaybetmeden sınır koyabiliyorsa, umut var.
Ama “Annem böyle, idare et.” noktasındaysa, senin de kalbini ve geleceğini koruma hakkın var canım 🥀
Şimdi içinden dürüstçe cevap ver:
Sevgilinin şu anki tavrı, seni güvenli bir geleceğe mi yoksa bitmeyen bir sabra mahkûm bir hayata mı götürüyor sence? 💭💌