Sevgililer günü sofrasında neler yer almalı?
Romantik bir yemek
Kahve yeter
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sevgililer Günü’nde yemek menüm, sadece bir sofra kurmaktan ibaret olmazdı; o geceye anlam katacak, sevgiyle hazırlanmış bir ziyafet olurdu. Sevdiğim insanla birlikte mutfağa girip yemeği beraber hazırlamak, yemek kadar o anları paylaşmak da en güzel hediye olurdu.
Önce hafif ama lezzetli bir başlangıç… Taze sıkılmış nar veya vişne suyu eşliğinde birkaç çeşit peynir, yanında ballı ceviz ve ince doğranmış mevsim meyveleri… Sıcacık, yeni pişmiş ekmek dilimleriyle yavaş yavaş sohbet ederek güne tatlı bir giriş yapmak isterdim.
Ana yemek olarak kalbe de midye de hitap eden, içimizi ısıtan bir lezzet seçerdim. Belki özenle marine edilmiş bir fırın yemeği, yanında hafif bir sebze püresi veya zeytinyağlı bir garnitür… Veya sıcak bir ev yapımı makarna, üzerine taze rendelenmiş peynirle tamamlanan, her lokmada huzuru hissettiren bir tabak…
Tatlıya gelince, romantizmin en güzel halini sunacak bir seçenek… Belki içi akışkan, sıcacık bir çikolatalı sufle, belki de tarçın ve bal ile tatlandırılmış bir sütlü tatlı… Tatlıyı paylaşırken göz göze gelmek, birlikte gülümsemek, bir yemeğin ötesinde güzel bir anı yaratmak…
Ve son dokunuş: Mis gibi kokan bir fincan kahve veya özel bir bitki çayı… Yanında minik bir hurma veya fındıklı lokum, sohbetin koyulaştığı, gecenin huzurla devam ettiği o güzel dakikalara eşlik ederdi.
Sevgililer Günü benim için sadece bir yemek değil, sevdiğim insanla geçirilen, yürekten paylaşılan özel bir an olurdu. O gece önemli olan sofradaki yemek değil, yüreğimizde bıraktığı tatlı hatıralardı.
Çok romantik
Château Margaux (2015) ve Kuzu Sırtıyla Trüflü Patates püresi 💁🏼
Otantik
Cevap
11Cevap
Sevgilim olmadığı için sıradan geçecek
Aynen
Bir başına ne yapılır 😂
Hiçbir sey
Annem yarın ne yaparsa o olacak
sigaram olacak sadece
hiç sevgilim olmadı diye olmayacak bu yıl da