Sevgililer günü benim için her zaman çok önemli bir gün olmuştur. Bu nedenle o güne özel bir şeyler yapmayı çok severim. Sevdiceğimi mutlu etmek beni çok iyi hissettiriyor. Özellikle yemek yemeği ve yemek yapmayı çok seven biri olarak sevgilime 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel yemek hazırlayacağım sizlere de örnek olması açısından yazmak istedim.
Sevgililer Günü Romantik Yemek Menüsü Önerileri
Sevgililer günü yemek menüsüne karar verirken çok fazla araştırma yaptım ve son olarak hem lezzetli hem de çok şık bir menü hazırladım. Vakit kaybetmeden sizinle paylaşıyorum.
Sevgililer Günü'nde romantik bir yemek hazırlamak için özel bir menü planlamak harika bir fikir olabilir. İşte romantik bir Sevgililer Günü yemek menüsü önerileri:
Başlangıçlar:
Rokfor ve Cevizli İncir Rulo:
Taze incir dilimleri, rokfor peyniri ve ceviz içeren bir rulo. Üzerine bal sosu ve taze biber ekleyebilirsiniz.
Avokado ve Karides Krep Rulosu:
İnce krep içinde avokado püresi ve marine edilmiş karides. Üzerine limon sosu veya krema sos ekleyebilirsiniz.
Ana Yemekler:
Fesleğen Pesto Soslu Somon:
Izgara somon filetosu üzerine fesleğen pesto sosu. Yanında ızgara sebzeler veya ıspanak püresi ile servis edebilirsiniz.
Fileto Mignon:
Izgara fileto mignon üzerine biraz taze baharatlar ve mantar sos. Yanında sarımsak püresi veya kızarmış patates ile servis edebilirsiniz.
Ara Sıcaklar:
Izgara Kuşkonmaz ve Prosciutto Paketleri:Izgara kuşkonmaz içine sarılı prosciutto dilimleri.
Üzerine parmesan peyniri rendesi serpiştirilebilir.
Salatalar:
Çilek ve Feta Salatası:Taze çilek dilimleri, taze roka, ceviz ve beyaz peynir (feta) içeren salata.
Balzamik sirke ve zeytinyağı sosu ile servis edebilirsiniz.
Tatlılar:
Çikolatalı Fondü:
Çeşitli meyveler (çilek, muz, ananas) ve marshmallowları çikolata fondüde batırarak servis edebilirsiniz.
Frambuazlı Beyaz Çikolatalı Cheesecake:
Beyaz çikolatalı cheesecake üzerine taze framboz püresi ekleyebilirsiniz.
İçecekler:
Romantik Kokteyl:
İki kişilik bir romantik kokteyl hazırlayın, örneğin "Passion Love" kokteyli.
Şampanya veya Prosecco:
Özel bir günü kutlamak için şampanya veya prosecco içebilirsiniz.
Bir diğer menü ise şu şekilde;
Çilek ve Chia Tohumlu Smoothie Bowl:
Çilek, muz, yoğurt ve chia tohumları içeren sağlıklı bir smoothie bowl. Üzerine taze nane yaprakları ve bal ile süsleyebilirsiniz.
Avokado Gurme Bruschetta:
Taze avocado dilimleri, cherry domates, taze fesleğen ve balsamik sirkeli bruschetta. İsterseniz üzerine biraz rende parmesan peyniri ekleyebilirsiniz.
Ana Yemekler:
Somon ve Mango Salsa:
Izgara somon filetosu üzerine mango salsa. Yanında ızgara kuşkonmaz veya taze ıspanak salatası ile servis edebilirsiniz. Fileto Mignon ve Şaraplı Mantar Sosu:
Izgara fileto mignon üzerine şaraplı mantar sos. Yanında taze taze yeşil fasulye veya ızgara patates ile sunabilirsiniz.
Ara Sıcaklar:
Prosciutto ve Mozzarella Rulo:Prosciutto, mozzarella peyniri ve taze roka içeren rulo. Üzerine biraz zeytinyağı damlatarak servis edebilirsiniz. Salatalar:
Ceviz ve Çilek Salatası:Taze çilek dilimleri, ceviz içeren yeşil salata. Balzamik sirke ve zeytinyağı sosu ile servis edebilirsiniz.
Tatlılar:
Çikolata Kaplı Çilek:
Taze çilekleri eritilmiş çikolataya batırarak hazırlayın. İsterseniz üzerine bir miktar hindistancevizi serpebilirsiniz.
Lavantalı Panna Cotta:
Lavanta aromalı panna cotta üzerine taze meyve sosu (örneğin, ahududu sosu). İsteğe bağlı olarak üzerine taze nane yaprakları ekleyebilirsiniz.
İçecekler:
Beyaz Şarap veya Prosecco:
İçinizi ısıtacak bir beyaz şarap veya prosecco. Çilek Mojito:
Çilek, nane, lime ve beyaz rom içeren lezzetli bir mojito içkisi.